szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az idei biztosítóváltásoknál is ügyelni kell arra, hogy a megkötött szerződés azonnal hatályba is lépjen – figyelmeztet közleményében a Mabisz, a Magyar Biztosítók Szövetsége. Ellenkező esetben, az első díj befizetéséig, az autós biztosítatlan marad, és az okozott károkat a Mabisz visszaköveteli, illetve annak sikertelensége esetén az összeg a károkozót, illetve az autóstársadalmat terheli.

A Mabisz egy konkrét eset kapcsán üzent az autósoknak. Egy magyar fuvarozási vállalkozó tehergépjárműve Angliában egy motorkerékpárost gázolt el, a fiatalember egyik lábát amputálni kellett. A kár összege – előre láthatólag – 650 millió forint. Ilyen esetekre való a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás, de a fuvarozó biztosítója – a Közlekedési Biztosító Egyesület (KÖBE) – szerint a vállalkozó kgfb-je a balesetkor nem volt érvényben. Bár az üzembentartó – még az indulás előtt - megkötötte a biztosítást a KÖBE-vel, de annak első díját a baleset időpontjáig még nem fizette be.

A teljes cikk az Autómenedzser.hu autós portálon olvasható. Kattintson ide.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Változnak a gépjármű-felelősségbiztosítás szabályai

Biztosítóváltás esetén az eddiginél könnyebb lesz érvényesíteniük kedvezményeiket az autósoknak, motorosoknak - közölte Gál J. Zoltán államtitkár a kormány szerdai ülését követő sajtótájékoztatón, ahol ismertette a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló rendelet július elsejétől hatályos módosításait.

hvg.hu Autó

Megkent vizsgabiztos, KRESZ-tudor klónok, jogsi két hét alatt

Az autósiskolák kíméletlen konkurenciaharca, a nyomott árak, s nem az állítólagos korrupció áll a friss jogosítványosok egyre gyöngébb vezetői tudása mögött – állítja az Autómenedzser által megkérdezett szakértők java.

Az oroszok szerint új vakcinájuk hatékonysága 100 százalékos

Az oroszok szerint új vakcinájuk hatékonysága 100 százalékos

Mi köze az Apple-nek ahhoz, hogy leáll a kecskeméti Mercedes-gyár?

Mi köze az Apple-nek ahhoz, hogy leáll a kecskeméti Mercedes-gyár?

Rabosították A Város Mindenkié aktivistáit, mert a járdára festettek

Rabosították A Város Mindenkié aktivistáit, mert a járdára festettek