szerző:
automenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A szövetség adatai alapján a biztosítót váltó 700 ezer autós...

A szövetség adatai alapján a biztosítót váltó 700 ezer autós jelentős része az új biztosítótól a szerződés létrejöttéről sem kapott értesítést.

Amennyiben az autó üzembentartója elmulasztja az első díj befizetését, úgy szerződése - biztosítói halasztás hiányában - január 31-vel meg is szűnhet.

A szövetség emlékeztet arra, hogy KGFB nélkül a közúti, vagy a BM Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatala által végzett ellenőrzés során a gépkocsit kivonhatják a forgalomból, baleset esetén pedig a felmerülő károk megfizetése is a mulasztó üzembentartót terheli.

Hangsúlyozzák, hogy az elmaradt számlák, csekkek miatt a biztosítónál érdemes érdeklődni, akkor is ha az autós a KGFB-kötést független biztosítási alkuszokon keresztül intézte.

A közlemény szerint a csekkek késésének oka a legtöbb esetben az, hogy a biztosítótársaság a nagyszámú biztosítást váltó ügyfél adatait nem képes időben feldolgozni.

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségét 13 alkuszcég alapította 1991-ben, jelenleg 115 tagja van, tagjai a teljes alkuszi piac teljesítményének több mint négyötödét adják, az általuk közvetített és kezelt  állomány több mint 100 milliárd forint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sokkal jobb, mint a Google Fordító, és most már magyarul is tud

Sokkal jobb, mint a Google Fordító, és most már magyarul is tud

34, 60 és 78 évesen történik korszakváltás a szervezetünkben

34, 60 és 78 évesen történik korszakváltás a szervezetünkben

Novák Katalin: Több mint duplájára nő az árvaellátás minimuma

Novák Katalin: Több mint duplájára nő az árvaellátás minimuma