szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Scania két új, Magyarországért felelős vezetőt nevezett ki május 1-jétől: Peter Hornig (54) lesz a Scania közép-európai régiójának új vezérigazgatója, míg Carl-Fredrik Zachrisson (37) vezeti majd a Scania Hungária Kft.-t.

A Scania közép-európai régiója három országot foglal magába: a Cseh Köztársaságot, a Szlovák Köztársaságot és Magyarországot. Az újonnan kinevezett Peter Hornig ennek a területnek lesz a vezérigazgatója.

Peter Hornig 1977-ben szerezte diplomáját üzleti tanulmányok szakon. Tizennégy évig dolgozott a Mercedes-Benznél, ahol különböző pozíciókat töltött be. 1995-ben sales menedzserként csatlakozott a Scania Németországhoz, majd értékesítési igazgató lett Németországban és Ausztriában.

Carl-Fredrik Zachrisson a svéd Tengerészeti Akadémia elvégzése után a Stockholmi Egyetemen tanult gazdasági és üzleti ismereteket, majd 1998-ban gyakornokként csatlakozott a Scania értékesítési és marketing csapatához. Két év múlva a német, svájci és osztrák piacot koordinálta, amit három évig Olaszország és Ausztria értékesítési menedzseri pozíciója követett. Ezek után újabb három éven át a nemzetközi flottaeladásokért felelt. 2006-tól a Scania közép-európai régiójában a szerződéses szervizpartnerek és a használt gépjárművek tartoztak a hatáskörébe. Pályafutásának legújabb állomásaként május elsejétől vette át a Scania Hungária Kft. ügyvezető igazgatói pozícióját.

Bengt Thorsson, a Scania közép-európai régiójának korábbi vezetője a vállalat központjában, Södertaljében folytatja pályafutását, ahol a Scania északi régióját fogja irányítani. Ennek keretében Skandináviáért, Németországért, Ausztriáért, Svájcért, Lengyelországért, a balti államokért, a Cseh Köztársaságért, a Szlovák Köztársaságért és Magyarországért felel mostantól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Halálra gázoltak egy gyalogost Nyírbátor közelében

Halálra gázoltak egy gyalogost Nyírbátor közelében

Letartóztatták a nőt, aki ellopta Nancy Pelosi laptopját

Letartóztatták a nőt, aki ellopta Nancy Pelosi laptopját

Benyújtották kérelmet az orosz vakcina EU-s engedélyeztetésére

Benyújtották kérelmet az orosz vakcina EU-s engedélyeztetésére