szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) nyomozószolgálata eljárást folytat vámbevételt jelentős mértékben csökkentő, üzletszerűen elkövetett csempészet bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen - adta hírül közleményében a VPOP.

A pénzügyőrök megállapították, hogy az elkövetők egy Európai Unión kívüli országban bejegyzett cég nevének, valamint fiktív bizonylatok felhasználásával különböző nagy értékű – például Hummer, Porsche, Mercedes, illetve egyéb luxuskategóriás – gépkocsik magyarországi használatát engedélyezték belföldi személyek részére. Ezen kívül belföldi személyek által már megvásárolt és behozott gépkocsik legalizálásához is segítséget nyújtottak, azt a látszatot keltve, hogy a gépkocsik az Európai Unión kívül vannak hatóságilag nyilvántartva, és rendelkeznek az adott országra jellemző hatósági jelzéssel (rendszámmal).

Az elkövetők ezzel a módszerrel elkerülték a gépkocsik vámkezelését és nem tettek eleget az ehhez kapcsolódó általános forgalmi adó és regisztrációs adó fizetési kötelezettségüknek. A pénzügyőrök a közel 100 millió forint értékű luxuskategóriás gépkocsikat lefoglalták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

James Bond is megirigyelné a kínaiak rendszámfordítóját

Távirányítású rendszámtábla-átfordítót is lehet már kapni Kínában. A legjobb modell 3 másodperc alatt fordít, ára 37 ezer forintnyi jüan. Van olcsóbb is, az ugyancsak távirányításos, tehát nem kell a vezetőnek hajlongania, ára feleennyi, de lassúbb.

MTI Gazdaság

Nagyobb falat a rendszámbiznisz, mint gondolták

Még mindig nem értek a végére a magyar rendszámcsalók utáni kutakodásnak a szlovák hatóságok, hiszen időközben derült ki, hogy nagyobb "falatról" van szó annál, mint amire számítottak – írja a Világgazdaság.

hvg.hu Itthon

Már afrikai rendszámmal közlekednek az ügyeskedő magyarok

Bizonyos adók elkerülése érdekében korábban a magyarok ezrével vásároltak gépkocsit Szlovákiában, a maffia azonban váltott: most afrikai rendszámokat értékesítenek azoknak, akik meg akarják úszni a parkolási díjakat, az adót és a gyorshajtás utáni büntetéseket.

MTI Világ

Gépkocsirendszám-ügyletek magyar közpénzekből Szlovákiában

"A magyar államtól kapnak támogatást, mégis annak költségvetését segítenek megrövidíteni" - számol be szalagcímben címoldalán a pozsonyi Új Szó szombati száma arról, hogy a révkomáromi Selye Alapítvány vezetőjének magánvállalkozása a magyarországi adórendszert megkerülő szolgáltatás keretében magyarországi vállalkozóknak intéz szlovák gépkocsirendszámokat.

hvg.hu Autó

Könnyű bliccelni külföldi rendszámú autóval

Csökkent azok száma, akik úgy használják az autópályát, hogy nem fizetnek utána - legalábbis kevesebb bliccelő bukik le. Tucatnyi trükk ismert, amivel elkerülhető a fizetés: a legkönnyebb a külföldi rendszámú autóval megúszni a büntetést, legyen szó parkolásról vagy sztrádahasználatról – derül ki a Népszabadság cikkéből.

Az én hetem: Lackfi János zombifesztiválon járt

Az én hetem: Lackfi János zombifesztiválon járt

Egyre valószínűbb, hogy a félig magyar Anthony Blinken lesz az USA új külügyminisztere

Egyre valószínűbb, hogy a félig magyar Anthony Blinken lesz az USA új külügyminisztere

A BMW hamarosan nem gyárt több belsőégésű motort Németországban

A BMW hamarosan nem gyárt több belsőégésű motort Németországban