szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Külföldön lopott, majd az országba behozott és hamis papírokkal továbbadott autókkal üzletelő bandát kaptak el. Audik, BMW-k, Volkswagenek parkoltak tucatjával a telephelyükön.

Három nő és hat férfi több mint két éven át külföldi országokból tulajdonított el nagy értékű gépjárműveket. A csoport a gépkocsik hamis okirattal történő magyarországi forgalomba helyezésére és értékesítésére specializálódott – írta a police.hu.

Eddig 48 – összesen több százmillió forint értékű – gépkocsit foglaltak le, és 8 autó körözését rendelték el. Az autókat, valamint az okmányokat a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja, amelyek eredményétől függően bővülhet az esetleges tanúk, valamint az elkövetők köre, mivel 28 gépkocsi adatainak ellenőrzése jelenleg is folyamatban van.

A XVII.kerületi rendőrnyomozók az adóhatóság munkatársainak segítségével március 6-án kaptak el hat személyt és hallgattak ki gyanúsítottként. Három további gyanúsított jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik ellenük elfogatóparancsot adtak ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!