szerző:
hvg.hu

Mikor jön a busz? Erre a kérdésre ad választ a tábla, de ehhez nagyon mélyre kell hajolnunk.

Néhány hete számoltunk be arról, hogy Budapest XVII. kerületében, a Bakancsos utcai buszmegállóban a Rákoskeresztúr városközpont felé közlekedő buszok oldalán elképesztően alacsonyra kerültek a menetrendeket ismertető táblák.

Most pedig hasonló helyzetről küldött fotókat egyik olvasónk, aki Solymáron találkozott ezzel a lényegében hasalásra késztető megoldással:

©
©

Ideális esetben az ilyen és ehhez hasonló táblák szemmagasságban, és nem a csizmánk szintjén lennének elhelyezve. Még szerencse, hogy a BKK Futár nevezetű okostelefonos alkalmazás (Android, iOS) révén még akkor is kényelmes közelségbe hozhatók a menetrendek, ha esetleg a fizikailag kihelyezett táblák túl mélyen kaptak helyet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!