szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az alábbi videóban három sofőr három járműve játssza a főszerepet, és úgy tűnik, mindegyikük hibája vezetett a balesethez.

Autópályán közlekedni alapvetően nem nehéz feladat. Mivel a forgalom a mi oldalunkon (jó esetben) csak egy irányba halad, így – a sebességhatár betartása mellett – az előttünk lévő és a mögöttünk érkező autósokra kell figyelni, illetve azokra, akik épp a gyorsítósávban szeretnének felhajtani az autópályára. A bizonytalankodó autósok növelhetik a baleset kockázatát, ha pedig mindez a figyelmetlenséggel is társul, akkor egész biztosan kész a baj.

Az alábbi felvétel főszereplője példál három autó három sofőrje, és a videó alapján úgy tűnik, mindenki hibázott a balesetnél.

Egyfelől ott volt a fehér autó sofőrje, aki valószínűleg későn észlelte, hogy épp egy lehajtó felé tartó sávban közlekedik – vagy meggondolta magát, és mégsem akarta elhagyni az autópályát –, és megpróbált visszasorolni a forgalomba. Ekkorra azonban már záróvonal volt mellette, így ha ezt megteszi, akkor is szabályt szeg.

A felvételt készítő kamionos előtt azonban egy Mini haladt, aminek sofőrje úgy gondolta, jó ötlet lenne hagyni, hogy besoroljon a fehér autó. A szándékkal még nem is lett volna baj, de ehhez a Mini sofőrje állóra fékezte az autót, ami egy autópályán nem túl szerencsés megoldás.

És ha mindez nem lett volna elég, akkor (úgy tűnik) a kamion sofőrje is későn észlelte a dolgot, és már akkor taposott a fékbe, amikor a Mini közvetlenül előtte volt. Az ütközés így elkerülhetetlenné vált.

Szerencsére csak egy kisebb koccanás lett a dologból, és a jelek szerint a kamionba se rongyolt bele senki hátulról, így megúszták a nagyobb bajt, pedig egy ilyen helyzetből általában súlyos sérülésekkel tud csak kijönni az ember. Ha egyáltalán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Audival húzták a tartálykocsit a havas emelkedőn – videó

Audival húzták a tartálykocsit a havas emelkedőn – videó

Már most látszik, hogy Biden máshogy kezeli majd a koronavírust, mint Trump

Már most látszik, hogy Biden máshogy kezeli majd a koronavírust, mint Trump

Koronavírus-díjat szednek a lengyel magánegészségügyben

Koronavírus-díjat szednek a lengyel magánegészségügyben