szerző:
hvg.hu

Ez az autó már egyáltalán nem a vezetési élményről szól. Hanem az önvezetésről és a hangtalan suhanásról.

A Volkswagenek műszerfalát sok mindenért lehet szeretni, de izgalmasnak egyik sem igazán nevezhető. A mostani Genfi Autószalonon leleplezett VW I.D. Vizzion műszerfala viszont minden eddiginél unalmasabbra és rendkívül egyhangúra sikeredett, mutatjuk:
©

Az I.D. Vizzionből még a kormánykereket és a pedálokat is kispórolta a német gyártó, ami nem is csoda, hiszen a kocsi Level 5-ös önvezetéssel rendelkezik, vagyis utazás közben semmilyen sofőri beavatkozást nem igényel. A Volkswagen szerint sorozatgyártású autóba körülbelül 2030-tól kerülhet majd ilyen technika.

©

Az 5,16 méter hosszú, illetve 3,1 méteres tengelytávolságú újdonság ajtajai egymással ellentétes irányban nyílnak és nincs B-oszlop. Az 565 literes csomagtartójú I.D. Vizzion padlójában egy 111 kWh kapacitású akkumulátorcsomag rejtőzik, mely a gyártó szerint mintegy 665 kilométeres hatótávolságot tesz lehetővé.

©

A fejlett hangvezérléssel és arcfelismeréssel büszkélkedő, 24 colos kerekeken gördülő modell elöl és hátul is kapott egy-egy villanymotort, melyek összteljesítménye 306 lóerő. A 0-100-as sprint 6,3 másodpercig tart, a végsebesség 180 km/h. A VW I.D. Vizzion sorozatgyártásra érett változata várhatóan 2020-2022 magasságában fog bemutatkozni.

©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!