szerző:
hvg.hu

A japán márka felbőszített kisautója hamarosan megérkezik a kereskedésekbe.

A Suzuki tavaly márciusban tartotta meg az új Swift európai premierjét és szeptemberben a legerősebb és leggyorsabb Swift Sportról is lehullott a lepel. Ez utóbbi modellben egyelőre még csak üléspróbát tudtunk tenni legutóbb, azonban jó hír, hogy hamarosan végre a kereskedelmi forgalomban is felbukkan a sokak által várva várt típus.

A Japánban gyártott Suzuki Swift Sport az Egyesült Királyságban 18 ezer fontba kerül, de a gyártó ebből jó szokás szerint kapásból kedvezményt is ad, így aztán a szigetországban 16,5 ezer font ellenében lehet hazavezetni egy ilyen autót. Ez pedig átszámítva mintegy 5,97 millió forint.

A brit forgalmazás június 1-én kezdődik meg, és a nyár folyamán várhatóan Magyarországra is meg fog érkezni az egyelőre még ismeretlen hazai listaárú újdonság.

©

A 970 kilogrammos Swift Sport motorházteteje alatt a korábbi 136 lóerős és 160 Nm-es 1,6 literes szívómotor helyett már egy 1,4-es turbómotort találunk, mely 140 lóerőt és 230 Nm-es nyomatékot produkál. A nyomaték tehát 44 százalékkal nőtt, melynek köszönhetően alig 8,1 másodpercig tart a 0-100-as sprint, a végsebesség pedig 209 km/h.

Az egyes piacokon automataváltóval is elérhető harmadik generációs Swift Sport nálunk hatsebességes kéziváltóval lesz kapható, mely elődjénél rövidebb váltóúttal és gyorsabb váltással kecsegtet. A típus 17 colos könnyűfém felnijein 195/45-ös sportgumik feszülnek.

©

 

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!