szerző:
László Ferenc

Berlinben járva botlottunk bele a bajor gyártó egyik legújabb modelljébe, melynek nyitásához és motorindításához már egyáltalán nem kell hagyományos kulcs.

A BMW június közepén leplezte le az évtizedekkel ezelőtti 8-as BMW leszármazottját, a G17-es kódszámot viselő teljesen új, 2018-as modellévű 8-as kupét. A szemrevaló vonalakkal és izmos motorokkal felvértezett újdonságról korábban szinte már mindent részletesen leírtunk, most pedig sikerült lencsevégre kapnunk az újdonságot.
©

A mellékelt felvételeket a berlini IFA szakkiállításon készítettük, ahol a BMW már néhány héttel a Párizsi Autószalon előtt a nagyközönség elé tárt egy M-csomagos 840d xDrive-ot. Mivel ez egy szórakoztatóelektronikai kiállítás, itt elsősorban kütyü frontról közelítik meg ezt a 320 lóerős dízelmotoros új nagyvasat. Ez pedig nem más, mint a Digital Key.

©

Ennek lényege, hogy a megfelelő Samsung Galaxy S7, S8, S9, Note8, illetve Note9 okostelefonok egyfajta digitális kulcsként funkcionálhatnak. Elég a mobil a zárak nyitásához és a motor indításához, illetve a virtuális digitális kulcs akár meg is osztható, így például egy családtagunk az engedélyünkkel a fizikai kulcs birtoklása nélkül, a telefonjának segítségével is elviheti egy karikára a 8-as BMW-nket.

©

Mint megtudtuk, a Digital Key a mintegy 100 ezer eurós alapárú 8-as kupén kívül az ugyancsak nemrégiben bejelentett újgenerációs X5-össel, illetve a várhatóan hamarosan hivatalosan is leleplezendő új 3-as modellel kompatibilis. Vezetni most sajnos még nem tudtuk a közeljövőben négyajtós változatban is bemutatkozó 8-ast, de ami késik, nem múlik.

©

 

©
©
©
©
©
©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!