szerző:
hvg.hu

A bajorok várhatóan az októberi Párizsi Autókiállításon leplezik le az új 3-ast, melyről most először hivatalos forrásból származó fotók is felbukkantak.

A BMW 1975-ben dobta piacra az azóta komoly karriert befutott 3-as sorozat első, E21-es generációját. A széria jelenleg a hatodik, F30-as típusjelű kiadásánál tart, melyet 2011 óta lényegében változatlan formában gyártanak. Nyílt titok, hogy a bajorok már régóta fejlesztik és tesztelik az érkezőben lévő utódot, melyről a korábban felbukkant kémfotók után most a BMW által készített felvételek érkeztek.

©

A "gyári kémfotókon" a teljesen új fejlesztésnek tekinthető, G20-as kódszámú 3-as BMW látható szedán kivitelben és álcázófóliával, ahogy éppen a Zöld Pokolban, vagyis a Nordschleifén száguld. Az éppen most ráncfelvarrt és általunk is alaposan letesztelt C-osztályos Mercedes, a 2015-ben kijött A4-es Audi és a vadonatúj Volvo S60 riválisának új kiadása 55 kilogrammal könnyebb az elődjénél, jelentős technikai fejlesztéseket vonultat fel, és új motorokkal van felvértezve.

©

Némileg növekedett a tengelytáv és a szélesség, valamint említést érdemel a hátsólámpákat összekötő fénycsík, melyhez hasonlót a közelmúltban az új Audi A8-ason láthattunk. Érdekesség, hogy az új modell tömegközéppontja az elődhöz képest 1 centiméterrel lejjebb került.

©

A legolcsóbb 3-asban várhatóan 1,5 literes háromhengeres motor kap helyet, a kezdetekben pedig a 380 lóerős M340i jelenti majd a csúcsot. Jön egy teljesen új négyhengeres erőforrás, mely az ígéretek szerint a BMW valaha készült legerősebb sorozatgyártású négyhengeres egysége lesz. Ez utóbbi motor 5 százalékkal szerényebb fogyasztású, mint az elődje és a gyártó 8 sebességes automataváltójának továbbfejlesztett változatával lesz párosítva.

©

Később jön majd az új M3-as, mely 500 lóerő körüli teljesítménnyel fog rendelkezni. A többek közt plugin hibrid változatban is támadó új 3-as BMW forgalmazása várhatóan az év végén kezdődik meg, az M3 pedig körülbelül egy évvel később gurul be a kereskedésekbe.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hétmilliós óvadék fejében enyhítenek a Dózsa György úti gázoló házi őrizetén

Hétmilliós óvadék fejében enyhítenek a Dózsa György úti gázoló házi őrizetén

Verhofstadt szerint Orbánt csak a magyar szavazók állíthatják meg

Verhofstadt szerint Orbánt csak a magyar szavazók állíthatják meg

Meghalt az amerikai bordélytulajdonos, aki reality-sztárként is karriert csinált

Meghalt az amerikai bordélytulajdonos, aki reality-sztárként is karriert csinált

Videón Hillary Clinton autóbalesete

Videón Hillary Clinton autóbalesete

Egy könyv miatt indított Trump kereskedelmi háborút Kína ellen?

Egy könyv miatt indított Trump kereskedelmi háborút Kína ellen?

Balesetveszélyes terméket hív vissza az Aldi

Balesetveszélyes terméket hív vissza az Aldi