szerző:
hvg.hu

Billy Mongerről már mi is többször írtunk, mert elképesztő példája, hogy nem szabad feladni.

A most is csak 19 éves fiú horrorbalesete egy éve történt a Donnington Parkban, amikor a brit Formula 4-es kategórában versenyző srác hatalmas sebességgel hajtott bele az előtte (majdnem) álló versenytársa autójába. Az ütközés olyan erős volt, hogy a kocsi szinte felnyársalta Pasma gépét. A mentés, több mint egy órán át tartott, az orvosok mindent megtettek a két fiatalért, de kiderült: Monger olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy mindkét alsó lábszárát amputálni kellett.

A balesetet követően szinte azonnal kampányba fogtak a leghíresebb pilóták, mint Lewis Hamilton, Jenson Button, Max Verstappen, Daniel Ricciardo, Jolyon Palmer, Nico Hulkenberg és 24 óra alatt közel 500 ezer font jött össze a srác megsegítésére.

Miután jobban lett, nem akarta feladni a versenyzés, hanem kapott egy átalakított autót, amelynél a fékpedált a jobb lába csonkolt részével használja, míg a gázt a kormányra szerelt füllel húzza a bal kezénél.

Az a rettenetes baleset több mint egy éve, április 16-án történt és azóta Billy visszatért a pályákra. Először a Volkswagen-kupában tesztelt, majd idén már a brit Formula 3-as bajnokságban szerepelt a Carlin csapat színeiben és 7. helyen állt a bajnokságban. Volt pódiumon Spa-Francorchapsban és most a hét végén megszerezte az első rajthelyet ott, ahol alig több mint egy éve a tragédiája történt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hogyan neveljünk lelkileg egészséges gyerekeket? Figyeljünk a siker hangjára!

Hogyan neveljünk lelkileg egészséges gyerekeket? Figyeljünk a siker hangjára!

Korrupció után kutatott a fociban, meggyilkolták az újságírót

Korrupció után kutatott a fociban, meggyilkolták az újságírót

Citromleveket vizsgált a Nébih, és megmondta, melyik a tuti

Citromleveket vizsgált a Nébih, és megmondta, melyik a tuti

Egymillió menekültet legalizált Etiópia

Egymillió menekültet legalizált Etiópia

Rendőrkadétokat robbantottak fel Bogotában

Rendőrkadétokat robbantottak fel Bogotában

Nálunk is okosabban költ bankkártyánk

Nálunk is okosabban költ bankkártyánk