szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Begyűjtik őket, mert sok panasz érkezett miattuk.

„Mától Erzsébetváros talált tárgyként kezeli az elektromos rollereket” – jelent meg a hír a VII. kerület honlapján, amely szerint nagyon sok panasz érkezett önkormányzathoz a gyalogos forgalmat akadályozó járművek miatt.

Az így elhagyott és talált rollereket a VII. kerület jegyzője talált tárgyként tartja nyilván, és a jogosult jelentkezéséig gondoskodik az őrzéséről.

„A munkát megkezdtük és folytatjuk” – ígérik.

A Lime legaktívabb felhasználója 235-ször pattant rollerre Budapesten

Serdült Viktória - Demeter Péter Autó Hasraütésszerűen, jogszabályi háttér nélkül nevezhette segédmotoros kerékpárnak az elektromos közösségi rollereket a belügyminiszter. Jogszabályváltozásról sem az érintettek, sem pedig a közlekedési szakértők nem tudnak, így akár bírósági eljárások tucatjai is indulhatnak, ha a rendőrök betartják Pintér Sándor rendelkezését - értesült a hvg.hu.

Az önkormányzat azt írta, hogy az intézkedéssel a helyzet normalizálása törekszik, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a közösséggel folytatott párbeszéd fontosságára. „Arra, hogy még egy forradalmian új, sokak körében népszerű szolgáltatás bevezetése előtt is konzultálni kell az adott terület lakóival, használóival, hogy az újdonság nem zavarja-e őket, nem okoz-e gondot a mindennapi életükben.”

Tavaly nyáron megírtuk, a Belvárosból kivonult a Lime. Novemberben pedig arról cikkeztünk, hogy:

a kormány kitiltotta a Kossuth Lajos térről az egyszerű közlekedési eszközöket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt vannak az első részletek Harry herceg és Meghan Markle interjújából

Itt vannak az első részletek Harry herceg és Meghan Markle interjújából

Figyelmeztetnek a szakemberek: óvatosan otthon a pulzoximéterekkel

Figyelmeztetnek a szakemberek: óvatosan otthon a pulzoximéterekkel

Hatalmas fénycsóva húzott el az égbolton Angliában

Hatalmas fénycsóva húzott el az égbolton Angliában