szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Begyűjtötte az önkormányzat az e-rollereket az V. kerületben, mire válaszul a cég beszüntette az ottani szolgáltatását.

Kivonult az V. kerületből a Lime – írta meg az Index. A döntést az után hozta meg a cég, hogy az önkormányzat begyűjtötte a nem szabályosan elhelyezett elektromos rollereket és segwayeket, és csak közigazgatási eljárás után adta vissza.

A belvárosi önkormányzat nemrég hozott rendeletet, ami alapján az elektromos közroller felvétele az utcán közterületi értékesítésnek minősül. A Lime azt közölte: minden esetben tiszteletben tartja a helyi működési szabályokat és helyi szabályozásokat.

Az elektromos rollerek a világ több városában is gondot okoztak, mivel általában a járdán, de a gyalogosoknál sokkal gyorsabban közlekednek velük. Párizsban ezeket az eszközöket nyár után csak bicikliúton vagy autóúton lehet majd használni, Berlinben is szigorúbb szabályokat hoztak, Barcelona pedig teljesen betiltotta az e-rollerek bérlését. Az anyagiakkal sincs minden rendben: a G7 megírta, a Lime pedig válaszában nem cáfolta, hogy a rendszer csak egy nyugtának nevezett papírt ad, amely a nyugta semmilyen formai követelményének nem felel meg, és az sem egyértelmű, hogy melyik cég felelős az adó befizetéséért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A civakodó belga pártok egyezsége kellene a járvány elleni küzdelemhez

A civakodó belga pártok egyezsége kellene a járvány elleni küzdelemhez

Lavrov: Kína és Oroszország nem játszik a nyugati szabályok szerint

Lavrov: Kína és Oroszország nem játszik a nyugati szabályok szerint

Belga vagy szerb ellenfele lehet a Fehérvárnak az Európa-ligában

Belga vagy szerb ellenfele lehet a Fehérvárnak az Európa-ligában