szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hét amerikai, II. világháborús bomba hatástalanítása és elszállítása lassította a napokban a Tesla németországi üzemének földmunkáit.

A bombák egyenként 50 kilósak voltak a Reuters beszámolója szerint. Ilyen építkezéseken Európában – közte Magyarországon is – nem ritka, hogy háborús bombákat találnak. A legutóbb például Köln mellett egy féltonnás légibombát találtak a város nyugati részén egy építkezés talajmunkái során.

Szakértők szerint Németország területén még nagyjából 300 ezer tonnányi fel nem robbant, a szövetségesek által ledobott légibomba hever országszerte a folyókban és a föld alatt.

A Tesla gyára a német főváros melletti Gruenheideben épül fel és az előzetes hírek szerint évente 500 ezer autót, valamint akkumulátorokat fognak itt gyártani.

A kaliforniai vállat a 300 hektáros földet – amelyen az üzem áll majd – 40,91 millió euróért vásárolta. A terület nagyjából akkora, mint a New York-i Central Park.

Kilőtt a Tesla, már a Volkswagent is lehagyta

Túllépte a 100 milliárd dolláros határt a Tesla értéke, amivel lekörözte a Volkswagent is, így már csak a Toyota áll előtte 230 milliárd dollárral. Mindezt annak ellenére, hogy a Tesla eladásai még mindig messze elmaradnak a benzin- és dízelautókat gyártó óriásoktól. Elon Musk azonnal minimum 50 millió dollárral gazdagodott.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A vakcinaviták a Brexit híveit erősítik az Egyesült Királyságban

A vakcinaviták a Brexit híveit erősítik az Egyesült Királyságban

A tavalyinál is drágább lesz idén nyáron a Balaton

A tavalyinál is drágább lesz idén nyáron a Balaton

Diósjenőn még rágcsálóügyi főmunkatárs is dolgozik: a Márton nevű mentett macska

Diósjenőn még rágcsálóügyi főmunkatárs is dolgozik: a Márton nevű mentett macska