MTI/hvg.hu Autó

Benzinbe fulladt a Hummer Alpha

Leginkább magas ára és magas fogyasztása miatt állítják le az amerikai harci dzsip, a Hummvee legnagyobb, civil terepjáró változatának, a Hummer Alphának a gyártását.

MTI/hvg.hu Autó

Közös PSA-Fiat kisfurgon várható

Az olasz Fiat és a francia PSA Peugeot Citroen járműipari konszern 2017-ig szóló haszongépjárműipari partnerségi megállapodást kötött. Ez meghatározza új haszonjármű-családjaik fejlesztésének és ipari megvalósításának módozatait.

automenedzser.hu Autó

Tizenhat tipp, hogyan spórolj a benzinnel

Sok kicsi sokra megy, szabad szemmel is látszik, hogyan kúszik lassan fel a benzin ára. A nyár folyamán hozzá kell szoknunk, hogy a térségben továbbra is a legdrágábban, 300 forint felett kaphatunk egy liter benzint. Íme tizenhat ötlet, hogyan spórolhat az üzemanyaggal.

automenedzser.hu Autó

Magyarországon nem is drága a benzin?

Az elmúlt hetekben többször is emelték az üzemanyag árát, olyan hét is akadt, amikor nyolc forinttal drágult a 95-ös benzin. Az autótulajdonosoknak az lehetett az érzése, hogy ilyen mértékű drágulás máshol nem fordulhat elő. Pedig ha megnézzük az EU energetikai bizotságának adatait kiderül, hogy Írország kivételével itthon emelkedett a legkevésbé az üzemanyag ára.

hvg.hu Autó

Minivel a sivatagban

Befejezte félvilág-körüli útját az a három Mini Cooper S, amely 49 napig rótta az úttalan utakat Dél-Afrikától Angliáig.

hvg.hu Autó

Száz éve járják Svájcot a postabuszok

Idén a svájci PostAuto különleges alkalmat ünnepelhet. Pont száz évvel ezelőtt indult az első postabusz Bernből Wohlenen és Detlingenen át Svájc középső részébe. Ma a vállalkozás évente több mint száz millió utast szállít, tízezer kilométeres vonalhálózattal és 2029 járművel Svájc vezető személyszállító cégei közé tartozik.

MTI/hvg.hu Autó

17 százalékkal nőtt a Toyota nyeresége

A legnagyobb japán és a világon a második számú autógyár-csoport, a Toyota 1,372 billió jenes adózott eredményt jelentett a márciussal zárult üzleti évéről, 17 százalékkal többet az előző évi 1,171 billiónál.

automenedzser.hu Autó

Hidrogén: a Föld megmentője, de mikor?

A hidrogénmeghajtású autók időről-időre a magazinok címlapjára kerülnek, mint technológiai messiások, amelyek véget vetnek a globális felmelegedésnek, s pontot tehetnek az olajhoz kötődő társadalmi feszültségek végére. A kérdés már csak az, mikor érkezik el a hidrogén-kánaán?

hvg.hu Autó

Európa legnagyobb abroncs-üzletét kötötte a Goodyear

Európa legnagyobb volumenű gumiabroncs-üzletét kötötte a napokban a Goodyear Dunlop Tires és a TIP Trailer Services. A Goodyear évente 90 ezer gumiabroncsot szállíthat a logisztikai vállalatnak. A TIP Trailer Services, mely a GE Equipment Services Europe csoport tagja huszonegy európai országban, több mint száz telephelyen mintegy 70 ezer pótkocsival, félpótkocsival, tartálykocsival és egyéb haszongépjárművel szolgálja ki ügyfelei igényeit. A gumiabroncsokat és a kapcsolódó szervizszolgáltatást a Goodyear biztosítja a teljes TIP-flotta számára.

MTI/hvg.hu Autó

Növeli Szlovákiában a termelést a Peugeot

A PSA Peugeot Citroen nagyszombati (Trnava) gyárában június végén megkezdik az összeszerelés fokozatos növelését, miután április végén lezárultak az előgyártási műveletek - tájékoztatott Alain Baldeyrou vezérigazgató.

hvg.hu Autó

Az USA-ban a Porschénak van a legjobb a hírneve

A stuttgarti székhelyű Porsche rendkívüli kitüntetést szerzett legfontosabb felvevőpiacán, az Amerikai Egyesült Államokban. A legjobban kereső amerikaiak között végzett közvélemény kutatásban arra keresték a választ, hogy az autógyártók luxusmárkái közül melyik rendelkezik a legnagyobb presztízzsel. A válaszadók többsége egyöntetűen a Porschét jelölte meg az első helyen.

hvg.hu Autó

1,2 milliót adtak el a furgon ikrekből

Szeptemberben újul meg a Vivaro-Trafic, illetve a Movano-Master könnyű haszonjárműves sorozat. A GM Europe és a Renault együttműködése 1996 óta tart.

hvg.hu Autó

Még jobban pörög a német nyolchengeres

Rendelhető az Audi A6 és A8 típusokhoz a világ egyik legmodernebb nyolchengeres erőforrása. A 4.2 FSI motor szoros rokonságban áll az Audi RS 4-ben dolgozó pörgős V8-assal. A közvetlen benzinbefecskendezésnek köszönhetően 335 lóerős elődjével szemben az új erőforrás már 350 lovat mozgat meg, ugyanakkor mintegy 10 százalékkal alacsonyabb az üzemanyag-fogyasztása.

hvg.hu Autó

Erősebb lesz a kétliteres dízel A4-es

Az új, 2007-es modellévtől bővül az Audi A4 család: a típushoz eddig leggyakrabban választott 140 lovas 2.0 TDI motoron kívül az A4 és A4 Avant változatokhoz ezentúl rendelhető a 170 lóerős kétliteres, négyhengeres dízelmotor is.

MTI/hvg.hu Autó

Mégis nyereséges volt a General Motors első negyedéve

A világon a legtöbb autót értékesítő jármű-gyárcsoport, az amerikai General Motors hétfőn módosította első negyedévi mérlegét: 445 millió dolláros, részvényenként 78 centes adózott eredményt jelentett az eredetileg közölt, 323 millió dolláros, részvényenként 57 centes adó utáni veszteség helyett.

hvg.hu Autó

S tronic váltó az A3-hoz

Már most rendelhető az Audi A3 2007-es verziója. Az új A3 és A3 Sportback vásárlóknak lehetőségük nyílik, hogy az alapváltozatnak számító 1.9 TDI dízelmotorhoz kérjék a dinamikus S tronic automatizált kapcsolású váltót kettős kupplunggal.

automenedzser.hu Autó

Folyik a vér a magyar utakon

Miközben Magyarországon riasztó baleseti statisztikák látnak napvilágot, a MOL és a Suzuki tévéreklámjainak trükkfelvételein autók száguldoznak vidáman, keresztül-kasul a fővároson, fittyet hányva a legelemibb KRESZ-szabályokra is. Legalább ne hirdessük a macsó vezetést!

hvg.hu Világ

88 éves ámokfutó a német pályán

Nyolcvannyolc éves hölgyet vont felelősségre minap a német rendőrség, miután az idős ámokfutó véletlenül rossz oldalon hajtott fel a bajor autópályára.

Megjött a Vivo futurisztikus telefonja, a gyártó szerint ez lesz az etalon

Megjött a Vivo futurisztikus telefonja, a gyártó szerint ez lesz az etalon

Mostantól könnyebb lesz bejelentést tenni a főnök ellen

Mostantól könnyebb lesz bejelentést tenni a főnök ellen

Törökország már nem állja útját a menekülteknek

Törökország már nem állja útját a menekülteknek

Ötször gyorsabban halnak ki a madárfajok, mint azt eddig gondolták

Ötször gyorsabban halnak ki a madárfajok, mint azt eddig gondolták

A koronavírus miatt elmarad a Genfi Autószalon

A koronavírus miatt elmarad a Genfi Autószalon

Koronavírus: harc a láthatatlan Godzillával

Koronavírus: harc a láthatatlan Godzillával

Tényleg konténerből építenek börtönt

Tényleg konténerből építenek börtönt

Másodszor is elkapta a koronavírust egy nő Dél-Koreában

Másodszor is elkapta a koronavírust egy nő Dél-Koreában

A címlapról ajánljuk