hvg.hu Autó

Skoda és VW Oroszországból

A német Volkswagen autóipari konszern összeszerelő és gyártóüzemet létesít az oroszországi Kalugában.

MTI Autó

Suzuki rekord Indiában

A Suzuki Motors bejelentette, hogy a Swift modellből a kocsi első indiai gyártási évében rekordmennyiséget forgalmaztak: tavaly május óta 61 ezer 200 autót adtak el. A japán gyártó eredetileg az induló évre 50 ezer kocsi gyártását tűzte ki célul Indiában.

hvg.hu Autó

Célba ért a IV. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra

A IV. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra 70 oldtimere május 27-én Nagykanizsán ért célba 550 kilométer megtétele után. Az összesített pontszámok alapján a legjobb eredményt (489 pont) az 51-es rajtszámmal induló Veégh Attila és Gáspár Béla páros érte el az 1974-es Mercedes-Benz SL-lel.

hvg.hu Autó

Európa zászlóshajójának szánja az Avensist a Toyota

Az Avensis az európai Toyota kínálat zászlóshajója, amely öregbíti a cég és a márka jó hírnevét a piac minden szegmensében. Az Avensis-t az európai piacra tervezték és fejlesztették ki, és mindemellett még az összeszerelése is Európában folyik. A modell ráncfelvarrott változatát a napokban mutatták be Madridban.

hvg.hu Autó

Frentzent keményen megbüntették a francia rendőrök

Heinz-Harald Frentzen korábbi Forma-1-es pilótát, aki jelenleg az Audi DTM csapat versenyzője, Franciaországban gyorshajtáson kapták. A francia rendőrök nem nézték el, hogy a német versenyző Audi RS4-esével 214-gyel vágtat a pályán, megbüntették. Frentzen többet nem vezethet francia földön.

automenedzser.hu Autó

Mercedes-Benz B-osztály teszt: nem B-ligás

Minden ízében Mercedes ez az autó, benne egyetlen cégvezető sem szégyenkezik, Merciből száll ki, mégsem adott ki tízmilliókat, elfér a család, illetve a csomagoknak is van hely. Mondjuk ki, ez egy praktikus autó. Csomagtartója jól kihasználható és ráadásul variálható is.

hvg.hu Autó

15 millió forintért kapható a hibrid luxusautó

A Lexus GS 450h, a világ első hibrid prémium szedánja és az első teljes értékű hibrid jármű, amely orrmotoros építést kombinál hátsókerék hajtással a sportos menetteljesítmények biztosítása érdekében.

hvg.hu Autó

Eos: Golf és kabrió

A Bogár, a Karmann Ghia, a Golf és a New Beetle sorozatok összesen több mint egymillió Volkswagen kabrióját követően megjelent a Volkswagen Eos. A Volkswagen a világon elsőként kínál ötrészes cabrio-, toló- és coupé-tetőt (CSC-tető). Az autót a VW Innovációs Napon mutatták be a sajtónak.

hvg.hu Autó

A nyár szenzációja a Porsche Cayman

A Cayman S 2005 őszi nagysikerű piaci bevezetését követően a Porsche AG a középmotoros sportkupé új változataként bemutatja a Caymant.

hvg.hu Autó

Munkára kész az új Ducato

Júliustól lehet kapni a megújult Fiat Ducatót. Olyan modell nyomába lép, amely 25 éve szerez nemzetközi elismerés, 1981 óta több mint 1,7 millió darabot adtak el belőle. Az új Ducato külleme friss és egyéni, komfortja és teljesítménye elsőrangú, kényelmi és telematikai felszerelése bőséges, üzemeltetési költsége csekély. Még jobb lett a rakodhatóság, a termelékenység és a teherbírás is. Az új Fiat Ducato munkára készült.

hvg.hu Autó

Harley-fesztivál és motorkiállítás

A hetedik alkalommal megrendezett Nemzetközi Harley-Davidson Fesztivál résztvevői ebben az évben először a Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központtól – a Lövőház utcából – indulnak „hódító” útjukra, az alsóörsi Európa Campingbe június 8-án 14 órakor.

automenedzser.hu Autó

Mi teszi a presztízsautót?

A nagyobb, jobban felszerelt autó természetesen drágább, mint egy szerény képességű kiskocsi. De mitől kerül egy presztízs- vagy egy luxusautó akár milliókkal többe, mint az azonos műszaki tartalmú középkategóriások?

hvg.hu Autó

Őrült túra Amerikán át - biodízellel

A nélkülözhetetlen autószerelőkön kívül egy politológus, egy televízió-nagykereskedő és egy belga királyi lovastiszt is tagja volt annak az expedíciónak, mely május negyedike és huszadika között három terepjáróval szelte át az amerikai kontinenst Alaszkától a Tűzföldig. A résztvevők a civil foglalkozástól függetlenül offroad-őrültek, akiket a barátságon kívül a környezetvédelem és a megújuló energiaforrások iránti elkötelezettség köt össze.

hvg.hu Autó

Nem dőlt meg a takarékossági világrekord

A franciaországi Nogaro kisvárosban 255 csapat „bőgette fel” május végén a szupertakarékos verdákat. 21 ország képviselői gyürkőztek meg a lehetetlennek tűnő feladattal. A tavalyi svájci világrekordot nem sikerült megdönteni. A 2005-ös bajnok járműve egy liter benzinnel 3836 kilométert képes megtenni.

hvg.hu Autó

Megújult a Peugeot Boxer

1995 és 2005 között a könnyű haszongépjárművek piaca Európában 60 százalékkal bővült, a darabszám 1 millió 291 ezerről 2 millió fölé nőtt. Ugyanezen időszakban a Peugeot eladásai a szegmensben 76 ezerről 166 ezer darabra nőttek. A piac fejlődésével összhangban a Peugeot júniusban bevezeti új generációs furgonját, az új Boxert.

hvg.hu Autó

Németországban készül a legújabb Audi terepjáró

Eldőlt, hogy Németországban készítik majd az új Audi Q5-öt. Az új típus 2008-tól az ingolstadti gyárban készül majd . Az elkövetkező években mintegy 300 millió eurós befektetésre van szükség a gyártósorok kiépítéséhez.

automenedzser.hu Autó

Csökkent a közúti balesetek száma

Az idei esztendő első negyedévében 6 százalékkal csökkent a közúti közlekedési balesetek száma az előző év azonos időszakához viszonyítva, s a balesetekben 15 százalékkal kevesebben vesztették életüket - közölte a KSH.

hvg.hu Autó

Megújult a Citroën Jumper

A Citroënt hosszú évek óta a könnyű haszongépjármű piac meghatározó szereplőjeként tartják számon. A könnyű haszongépjármű piaci tendenciákat folyamatosan követő típuskínálatnak köszönhető, hogy 2005-ben a Citroën 10,2 százalékos piaci részesedést ért el Európa 26 országában.

Új fizetős szolgáltatást indíthat az Apple

Új fizetős szolgáltatást indíthat az Apple

Karikó Katalin Szeged díszpolgára lett

Karikó Katalin Szeged díszpolgára lett

Telefonon beszéltek a mélyben rekedt kínai bányászokkal, gyorsan fogy a levegőjük

Telefonon beszéltek a mélyben rekedt kínai bányászokkal, gyorsan fogy a levegőjük

Mellélőtt a BBC a Phil Spector halálát bejelentő címével

Mellélőtt a BBC a Phil Spector halálát bejelentő címével

A Biden pezsgőtől a Harris-tálig

A Biden pezsgőtől a Harris-tálig

Liam Neeson lehet Drebin hadnagy az új Csupasz pisztolyban

Liam Neeson lehet Drebin hadnagy az új Csupasz pisztolyban

Kártérítésként fejenként százezer forintnyi dollárt fizet több amerikai felhasználójának a Facebook

Kártérítésként fejenként százezer forintnyi dollárt fizet több amerikai felhasználójának a Facebook

Soros György az EU helyett most a tagállamoknak javasolja az örökkötvényt

Soros György az EU helyett most a tagállamoknak javasolja az örökkötvényt

A címlapról ajánljuk