hvg.hu Autó

362-vel repeszt a világ leggyorsabb négyajtósa

Brabus Rocket nevet kapta az a Mercedes-Benz CLS négyajtós kupé, amely a neves tuningcég közreműködésével világrekord sebességet ért el. A Nardóban hivatalosan mért teszten a rakétát 362,4 kilométer/órás sebességnél fotózta le a traffipax, tehát épp a mérhető tartományon belül. A 348 ezer euróért kínált szuperautó hamarosan a német pályákon is feltűnik, igaz, sebességét 350-nél leszabályozták.

hvg.hu Autó

Hatsebességes automata a kombi Alfában

Megérkezett és már itthon is rendelhető az új hatsebességes Q-Tronic automata váltó az Alfa 159 és 159 Sportwagon modellekhez. A legkorszerűbbnek számító hidradinamikus elven működő váltómű rendszer először a 200 lóerős 2.4 JTDm és a 150 lóerős 1.9 JTDm motorral szerelt modellekhez érhető el, majd év végén megjelenik a 3.2 V6 Q4 változatokhoz is. A Q-Tronic vezérlő a kapcsoló egyszerű átállításával nyújt lehetőséget az automatikus vagy a manuális fokozatváltásra.

hvg.hu Autó

Amerikába megy a smart

Dieter Zetsche, DaimlerChrysler AG igazgatóságának elnöke és a Mercedes Car Group vezetője Detroitban bejelentette, hogy a smart belép az Amerikai Egyesült Államok piacára. 2008 elejétől a smart fortwo utódmodellje az Egyesült Államokban háromféle változatban lesz kapható.

hvg.hu Autó

Új motorok az Ibizában

Bővül az Seat Ibiza modellpalettája: Magyarországon újdonság a most megjelenő 85 lóerős 1,4 literes benzines erőforrás. Az 1,2 literes benzinmotor teljesítménye az eddigi 64-ről 70 lóerőre emelkedik.

automenedzser.hu Autó

Forradalmi váltó a dízel C4-esben

Júniustól nálunk is rendelhető a Citroen C4 modellje az új elektrohidraulikus sebességváltóval is, amely forradalmasíthatja az automatikus váltók piacát és amelyet Versailles-ban volt alkalmunk kipróbálni. A HDi 110 FAP dízelmotorhoz kapcsolódó hatfokozatú, elektronikusan vezérelt MCP-váltó a kedvezőbb fogyasztás mellett az vezetési kényelmet és élményt biztosít.

hvg.hu Tech

GPS-szel követik a bűnözők autóit

Egy amerikai cég kémfilmekbe illő megoldással rukkolt elő, hogy elősegítse a rendvédelmi szervek munkáját. A gyakran életveszélyessé váló autós üldözések helyett egy műholdas navigációt használó nyomkövetővel derítenék ki, hova menekülnek a bűnözők.

hvg.hu Autó

Nálunk is kapható a világ egyik legbiztonságosabb kamionja

Az Európai Unió nagy célokat tűzött ki a nemzetközi teherfuvarozásban: becslései szerint 2030-ra 75 százalékkal megnövekedett teherforgalommal számol. Az EU ugyanakkor 2001 és 2010 között a közlekedési balesetek halálos áldozatainak számát felére kívánja csökkenteni. Ezzel egyidőben a Mercedes-Benz olyan biztonságtechnikai fejlesztéseken dolgozik, amelyek hozzájárulhatnak, a még rossz baleseti statisztikák javításában.

hvg.hu Autó

Nem kell félni a kamiontól!

Közlekedési baleset áldozataként elveszíteni akárcsak egyetlen embert is - pótolhatatlan veszteség: ebben a közúti közlekedés minden résztvevője egyetért. A sokrétű intézkedéseknek köszönhetően a halálos sérüléssel járó közlekedési balesetek aránya évek óta csökkenő tendenciát mutat. Az Európai Unió 25 tagállamánál 1991-ben a halálos baleseti statisztika 71 ezer 160 haláleset volt; 2000-re ez a szám lényegesen, 52 ezer 489–re csökkent.

MTI/hvg.hu Autó

Érdeklődik a Renault a General Motors iránt

A Renault és a részlegesen az érdekeltségébe tartozó Nissan - a General Motors egyik fő részvényese szerint - részesedést szerezhetnének a GM-ben. A Renault egyelőre nem nyilatkozott az ügyben, az illetékes, a GM részvénytőkéjének mintegy 10 százalékát birtokló Tracinda már a két nagy járműipari csoport közeledéséről folyó tárgyalásokról tett említést pénteken.

hvg.hu Autó

Keresik a megoldást a használtautó-behozatal problémáira

A magyar használtautó-importtal kapcsolatos európai uniós kifogásokat még hivatalosan nem kapta meg a kormány, így annak tartalmát sem ismerik, ám amint ez megtörténik, keresni fogja az unió számára is elfogadható megoldást - mondta Ábrahám Gergely, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szóvivője.

automenedzser.hu Autó

Mennyiért lehet kabriónk?

Forrónak ígérkezik a nyár. Az autózás legizgalmasabb, legszabadabb formája a kabriózás. Tetőt le, irány az élet! Hogy mivel? Íme a hazai kínálat.

Autó

Új vezér a Michelin élén

Az egyre élesebb verseny ellenére sem ad gyökeresen más irányt a francia Michelin fejlődésének Michel Rollier, a világ első számú gumiabroncsgyártójának új vezetője, aki az egykori cégalapító ükunokájának tragikus halála után egyedül irányítja a céget.

hvg.hu Autó

Százezer 3-as BMW készült Lipcsében

Június 16-án elkészült a százezredik 3-as BMW a bajor konszern lipcsei gyárában. A BMW 330i Titanium Silver limuzin egy Sachsen-Anhalt tartományban élő ügyfél megrendelésére készült. Az építészeti díjat is nyert innovatív gyárat tavaly március 1-jén adták át.

hvg.hu Autó

MG nyerte a guruló múzeumi csodák versenyét

110 veterán autó rajtolt a Közlekedési Múzeum elől június 24-én a Budapest Classic Grand Prix-n. Az egész napos átlagtartó versenyt a 84-es rajtszámmal induló Sárdi Zoltán és navigátora, Perenyei Csaba egy 1966-os MG B Roadster-rel nyerte meg, akik 250 hibaponttal teljesítették az útvonalat.

hvg.hu Autó

Jelentősen növekedtek a Porsche eladásai

A stuttgarti Porsche AG a július 31-ével lezáruló üzleti évben újabb rekorderedményeket vár. A vizsgált év első tíz hónapjában a prémium sportkocsikat gyártó cég növelni tudta forgalmát, kiszállításait és profitját. A 2005. augusztus 1-jétől 2006. május 31-ig tartó periódusban a Porsche csoport forgalma az előző év hasonló időszakához képest 15,3 százalékkal 5,96 milliárd euróra emelkedett. Ezzel párhuzamosan a profit is újfent növekedett.

MTI Gazdaság

Óvadék ellenében szabadlábon a Hyundai elnöke

Egymilliárd von (1,04 millió dollár) óvadék ellenében szabadlábra helyezik a dél-koreai Hyundai Motor Group elnökét, Csung Mong Kút, közölték a szöuli központi kerületi bíróságon szerdán, miután a nyomozás lezárult. Sikkasztással - 110 millió dollár erejéig - és politikai megvesztegetésre szolgáló számlák működtetésével gyanúsítják.

euractiv.hu Autó

Olcsóbbak lehetnek a környezetbarát autók

Brüsszel terve szerint a regisztrációs adót tíz éven belül felváltaná az éves, uniós útadó, amely a gépkocsi szennyezési szintje szerint alakulna, és így ösztönözné a „tiszta” autók értékesítését, hiszen a környezetbarát autók vásárlása és fenntartása egyaránt olcsóbb lenne. Ez a lényege az Európai Bizottság új javaslatának, melyről az Európai Parlament a következő plenáris ülésen folytat majd vitát.

automenedzser.hu Autó

Traktorhangú szívtipró

Az Ibiza klasszikus példája annak, hogy ha a forma és a tartalom nincs összhangban, akkor az egyhetes teszt nem tud meggyőzni az autó erősségeiről. A felfrissített dízel Ibizám külseje szép, vonzó és izgalmas, de frigid. Belseje szellemtelen, felejthető, és ha megszólal, jobb ha menekülünk.

Megdőlt az országos melegrekord

Megdőlt az országos melegrekord

A Sinopharm szerint gyerekeknek is adható a vakcinájuk

A Sinopharm szerint gyerekeknek is adható a vakcinájuk

Mindössze kétszer repült áruval, azt is Kínából hozta az új kormányzati teherszállító gép

Mindössze kétszer repült áruval, azt is Kínából hozta az új kormányzati teherszállító gép

Szex és Budapest: alap lett az álszentség a NER-ben

Szex és Budapest: alap lett az álszentség a NER-ben

Hegyekben állnak a vakcinák a német raktárakban

Hegyekben állnak a vakcinák a német raktárakban

Yuval Noah Harari: Leckék a járvány első éve után

Yuval Noah Harari: Leckék a járvány első éve után

Az első afroamerikai filmes csókjelenet új változata került elő

Az első afroamerikai filmes csókjelenet új változata került elő

Müller Cecília: Nagyon fontos, hogy oltást kapjanak a kormánytagok és az operatív törzs

Müller Cecília: Nagyon fontos, hogy oltást kapjanak a kormánytagok és az operatív törzs

A címlapról ajánljuk