A Nutellának hódol hétfőn az egész világ
Február 5. a Nutella világnapja. Igen, ilyen is van.
Február 5. a Nutella világnapja. Igen, ilyen is van.
Több ezer tonna édesség kerül a napokban a magyarok kosarába, bár a csokimikulások már hetek óta a boltok polcain sorakoznak, az igazi roham csak most kezdődik, az édességgyártók becslése szerint tavaly több mint kilencmilliárd forintot költöttek karácsonyi finomságokra a vásárlók.
Orbán Márta magyar származású cukrász nívós budapesti iskolákban tanulta a szakmát, majd Rotterdamban nyitott saját cukrászdát.
A túlsúly neurológiai okát keresték egy ausztrál kutatásban, főként az éhségérzetért felelős agysejtekre fókuszálva.
Volt sok sírás a drámai képsorokat tartalmazó videóban, ami a megrendült gyerekekről készül, de volt olyan kislány, aki nem hezitált, és egy laza mozdulattal leütötte csokilopó apukáját.
Az ingerküszöb nem egyszer elég alacsonyan van, ha a Youtube-videók és a más, netre felkerülő tartalomról van szó, de ezúttal őszintén megdöbbentő képsorokba futottunk bele, és újraértékeltük a Nutellához fűződő viszonyunkat.
A főzőműsorok és a receptek által oly sokszor emlegetett textúra felismerése nem is olyan egyszerű, mint gondolná. Ha nem hiszi, akkor töltse ki a Buzzfeed legutóbbi tesztjét, amin még a mestercukrászok is könnyedén elvérezhetnek.
Egy ritka génhiba miatt egyes elhízott emberek jobban vonzódnak a zsíros ételekhez, de az édes ételeket kevésbé részesítik előnyben – állapították meg a Cambridge-i Egyetem kutatói, akiknek tanulmánya az elsők között van, amely közvetlen kapcsolatot tárt fel emberi génhiba és az élelmiszer-preferencia között.
Tízből négy magyar szülő már 1 éves kora előtt rendszeresen ad cukrozott ételt vagy italt a gyermekének, 1 éves kor felett pedig szinte kivétel nélkül minden kisgyerek kap naponta cukros édességet – derült ki egy friss hazai kutatásból. Nem véletlen, hogy egyre nő a cukorbetegek aránya.
Német focisztárok gyerekkori képeivel jön a foci-Eb alkalmával a Kinder csoki, de a német bevándorlásellenes Pegida máris kiakadt ezen, még ha utólag visszakozniuk is kellett.
Baj lehet a turbóhungarikummal, fémszerű darabok lehetnek a Túró Rudiban, ezért egy egész gyártási tételt visszahívnak.
Idén negyedik alkalommal rendezik meg a magyar kézműves fagylalt napját: ennek örömére az akcióhoz csatlakozó cukrászdákban ma féláron lehet fagyizni. A cél nem más, mint a minőség, kézműves fagylalt népszerűsítése.
Az olasz és a francia gasztro nagyhatalmak cukrászati vetélkedéséből egyértelműen a franciák kerültek ki győztesen, a viszonylag kevés számú talján édesség azonban csaknem annyira híres, mint az összes francia sütemény együttvéve. Ráadásul könnyen, gyorsan összeállíthatók, és máris dolce vita.
Valaki műanyagdarabot talált a csokijában, emiatt a Mars, a Snickers és a Milky Way csokikból is elképesztő mennyiséget, héthavi termelésnek megfelelő adagot hív vissza a Mars Inc. szerte Európában. Naponta tízmillió csokit állítanak elő a hollandiai, vierseni üzemben.
Rekord mennyiségű édességet vásároltak a magyarok november-decemberben, összesen 650 tonnát, amire 3,1 milliárd forintot költöttek. És sokan már nincsenek annyira kicentizve így bizony már kedvtelésből is vásárolnak.
„Nem a lehetőségeinkből és a korlátainkból kell kiindulni, hanem valami nagyot kell álmodni, majd azt lehozni a földre” – vallja Sallay Fanni, a Cake Shop alapítója, aki mindenféle kezdőtőke nélkül, öt év alatt több száz milliós vállalkozást épített. Sütiből és elhivatottságból.
Itt a tudományos magyarázat, hogy miért szülői mítosz az ún. sugar high jelenség, aminek lényege nem más, mint az, hogy a jelentős mennyiségű cukrot tartalmazó ételektől, süteményektől és üdítőktől „megőrülnek” a gyerekek.
Most kell betárazni Túró Rudiból, a kilónkénti ár olyan alacsony, amilyet csak nagyon ritkán lehet látni.
Úgy fest, sokba lesz a magyar államnak a portugál DanCake vállalattal való arcoskodás, a bíróság ítélete szerint a 8 éves pereskedésben a cég győzött, ez pedig akár 110 millió eurós kártérítést is jelenthet. Nem jól választottak ellenfelet, a portugál cég a világ második legnagyobbja a kekszgyártásban.