#édesség

Egy NAV-os nagyija miatt bukott le a zalai puszedli
2013. December 12. 08:31

Egy NAV-os nagyija miatt bukott le a zalai puszedli

Nem fizetett népegészségügyi termékadót egy zalai édességgyártó cég, amelyről kiderült, hogy az általa gyártott mézes puszedlihez a feltüntetettnél több cukrot használt – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatóságának szóvivője csütörtökön az MTI-t.

MTI MTI

A tökéletes somlói – eredeti recept
2013. November 12. 16:12

A tökéletes somlói – eredeti recept

A somlói galuska az a desszert, ami a legtöbb hazai étterem, bisztró, cukrászda kínálatában szerepel, számos változata és még több félreértelmezése létezik. A csokis piskótás, krémes, tejszínhabos édesség nagyon sokak nagy kedvence. De hogyan is készül, és mitől somlói? Íme a desszert története és az eredeti recept házi használatra.

SZJ SZJ

Egyre többet pálinkáznak a cégvilágban
2013. November 11. 09:22

Egyre többet pálinkáznak a cégvilágban

El lehet felejteni a drága céges ajándékokat, a vállalkozások jelentősen szűkítik az év végi ajándékesőre fordítható kereteket, és egyre kevesebb cég költ ilyenre. A megmaradók továbbra is a hagyományos ajándékokat nyomják, így az alkoholos italokat, menőbb irodaszereket és édességeket.

hvg.hu hvg.hu

Jön a 3D-ben nyomtatott sütemény
2013. October 25. 13:36

Jön a 3D-ben nyomtatott sütemény

Egy barcelonai startup, a Natural Machines mindent megtesz a 3D-ben nyomtatott ételek népszerűsítésükért. Saját kaja nyomtatását elvégző printert fejlesztenek, amellyel a friss összetevőkből süteményt, raviolit készíthetünk.

hvg.hu hvg.hu


Miket nassolnak a Goolge dolgozói?
2013. September 02. 21:06

Miket nassolnak a Goolge dolgozói?

Az evés összehozza az embereket - ezen az elven a közös konyhák nagyon fontos szerepet játszanak a Google dolgozóinak az életében. De a vezetőség arra is kezd odafigyelni, mit esznek a beosztottak - írja a Washington Post.

hvg.hu hvg.hu

Mi van a rigójancsin túl? – trendi cukrászdák Budapesten
2013. August 08. 13:03

Mi van a rigójancsin túl? – trendi cukrászdák Budapesten

A porból főzött olasz fagylaltok, az uniformizált torták és krémesek ideje lejárt. Ma már lassan kiveti magából a piac azt a fagyizót, amely nem kézműves, és azt a cukrászdát, ami nem dizájn, nincs egyedi arculata, saját üzletfilozófiája. Utánajártunk, miből válogathat a trendkövető édesszájú Budapesten, vagy akár a Sziget Fesztiválon.

Szaszkó Mariann Szaszkó Mariann

Új olasz fagyi lánc nyitott Budapesten
2013. July 30. 13:33

Új olasz fagyi lánc nyitott Budapesten

Magyar és francia magányszemélyek közös vállalkozásaként nyílt meg a Yogurt Fabbrica első üzlete Budapesten a Hajós utcában. A cég franchise rendszerben kíván terjeszkedni, a következő két évben nem csak a fővárosban, de vidéki nagyvárosokban is terveznek üzleteket nyitni.

unknown unknown

Tökéletes parfék házilag - recept
2013. July 23. 14:58

Tökéletes parfék házilag - recept

Forró nyári, perzselő napokon igen jólesik egy kis hűsítő, jégbe dermedt desszert. S nem kell érte egyetlen cukrászdában sem sorban állni, a fagyos édesség, a parfé otthon is könnyedén elkészíthető számos ízvariációban.

Haulitus Anikó Haulitus Anikó


Kulináris zarándokhely tortával – húsvéti recept
2013. March 27. 16:59

Kulináris zarándokhely tortával – húsvéti recept

A híres spanyol Szent Jakab-út, vagy ahogyan népszerű nevén emlegetik, El Camino, nemcsak erőt próbáló lelki és testi túrát jelent. Az apostol nyughelyének városában, Santiago de Compostelában húsvét időszakában gasztronómiai rendezvényekkel várják a vendégeket.

Tóth Sándor Tóth Sándor

Holtbiztos vigasz hidegben: csokoládéhab
2013. March 26. 12:34

Holtbiztos vigasz hidegben: csokoládéhab

Ha elegünk van a hólapátolásból, ne a nyuszit szidjuk, inkább termeljünk magunknak egy kis boldogsághormont. Erre momentán a napsütés helyett, mely köztudomásúan képes beindítani az endorfintermelésünket, leginkább a csokoládé alkalmas.

M.L. M.L.


100 éves a Napóleon torta – eredeti recepttel
2012. December 04. 16:25

100 éves a Napóleon torta – eredeti recepttel

A francia császárrá lett hadvezérről az oroszok neveztek el tortát. Ünnepi asztalra először kereken egy évszázada került. Az édes centenáriumot fél tonnás, Guinness-rekorder gigantikus torta elkészítésével ünnepelték.

Tóth Sándor Tóth Sándor

Tarol a fapados szaloncukor
2012. December 04. 09:07

Tarol a fapados szaloncukor

Az édességgyártók és kereskedők számára is kiemelten fontos a november-decemberi időszak a népszerű női névnapok, valamint a Mikulás, a karácsony és a szilveszter miatt. Például bonbonokból az éves mennyiség 18 százaléka ebben a két hónapban fogy a GfK Hungária Háztartáspanel adatai alapján. Míg csokoládémikulásból a fogyasztók választása inkább a márkás termékekre esik, addig szaloncukorból már minden második kilogramm nem az előrecsomagolt, hanem a kimért kínálatból kerül a karácsonyfákra.

hvg.hu hvg.hu

Fotó: Michelle Obama esete a nyalókával
2012. November 30. 09:30

Fotó: Michelle Obama esete a nyalókával

Úgy tűnik, Michelle Obama a karácsonyi készülédés időszakára félresöpörte a cukormentes napokat. A Fehér Házba ugyanis gyerekek látogattak, akikkel a first lady együtt készített karácsonyi édességeket.

hvg.hu hvg.hu

Így készül a gigatorta Svájcban – fotók
2012. November 11. 20:10

Így készül a gigatorta Svájcban – fotók

A világ leghosszabbnak szánt krémtortáját készítik cukrászok Svájcban, Genfben. A gigantikus édességet 4207 kilósra és 1200 méter hosszúra tervezik, az eladásából befolyó pénzt pedig jótékony célra fordítják.

MTI MTI

Szupervicces videó: megint átverte a gyerekeket Jimmy Kimmel
2012. November 05. 15:48

Szupervicces videó: megint átverte a gyerekeket Jimmy Kimmel

A nagy sikerre való tekintettel az amerikai humoros műsor vezetője megismételtette a tavalyi Halloweenkor már nagy sikert aratott kísérletet. A kegyetlen szülők megint azt hazudták gyerekeiknek, hogy megették az összes halloweeni édességet. Íme a gyerekek reakciói.

hvg.hu hvg.hu


A tökéletes makaron titkai - egy amatőr feljegyzései
2012. October 30. 09:13

A tökéletes makaron titkai - egy amatőr feljegyzései

Az aprócska makaron a múlt század elején Párizsból indult világhódító útjára, és népszerűsége máig töretlen. Az utóbbi években nálunk is divatos lett: magára valamit adó cukrásznak illik előállni a saját makaronjaival. De egyre többen próbálkoznak otthon is a „szendvics sütivel”. Íme, egy lelkes és kitartó hívő makaron-története. Az újabb hosszú hétvégén mi is próbálkozhatunk.

Tamási Katalin Tamási Katalin