A tökéletes szilvás gombóc – recept
Sokan abban a tévhitben élnek, hogy igazán jó szilvás gombócot csak tapasztalt, nagy konyhai múlttal bíró nagymamák tudnak készíteni – pedig nem ördöngösség. Kezdjünk is neki a gombócolásnak!
Sokan abban a tévhitben élnek, hogy igazán jó szilvás gombócot csak tapasztalt, nagy konyhai múlttal bíró nagymamák tudnak készíteni – pedig nem ördöngösség. Kezdjünk is neki a gombócolásnak!
Szakmai berkekben az ország egyik legjobb cukrászdájának tartott Lukács kissé megosztja az édesszájú nagyközönséget. Sokan botrányosnak tartják magas árait. Mások úgy vélik, a kompromisszumot nem ismerő profizmust képviseli az ár-érték arány. Cukrászdákat bemutató sorozatunk újabb állomásán ennek is igyekeztünk utánajárni.
Hajszálvékony, aranysárgára sült, finoman ropogós tészta, és a töltelékek számtalan variációja. Ha a friss rétes illata belengi a lakást, nincs, aki ellenálljon a kísértésnek.
Egyre inkább úgy tűnik, hogy februárban ünnepeljük a torkoskodás nemzeti ünnepét, amely valahogy mindig pont csütörtökre esik. Az idei Torkos Csütörtökből a luxuséttermeket, valamint a cukrászdákat és fagylaltozókat ajánljuk olvasóink figyelmébe tematikus aloldalainkon.
Bár egész évben sokak kedvence, a fánk, igazán farsangkor lesz főszereplő. A vidám télűzés közepette tucatszám fogy a szalagos, a csöröge, a rózsa, a töltött, a bécsi.
A túl sok édességet majszoló gyerekek felnőttként gyakrabban kerülnek rács mögé erőszakos viselkedés miatt - tárta fel a különös összefüggést egy brit tanulmány.
Bevásárlás előtt jobb, ha nem nassolunk csokoládét vagy más édességet, mert ilyenkor hajlamosabbak vagyunk magasabb árat fizetni - ezt első ízben sikerült bizonyítani német kutatóknak.
A Kanadába látogatók sosem hagyják ki az édes, vörös színű cukorral borított süteményt, amely az ország jelképéhez méltóan juharfalevelet mintáz. Amióta azonban Barack Obama amerikai elnök is bevásárolt a kekszből, már mindenki csak Obama-sütinek hívja, és még nagyobb számban fogy.
Néhány éve Franciaországon kívül alig ismerték a macaron nevet, de a különleges és napjainkra már divatossá vált desszert egyre több rajongót szerez magának. Egyetlen kóstolás is elég, hogy a rabjai legyünk, de vajon mi a rendkívül nehezen elkészíthető sütemény titka?
A Mars élelmiszeripari konszern magyarországi érdekeltségei – a Mars Magyarország Értékesítő Bt., amely az édesség- és élelmiszeripari kereskedelemi tevékenységet végzi, valamint a Mars Magyarország Kisállateledel Gyártó Kft., amely a Csongrád megyei bokrosi telephelyén állateledelt gyárt – az idén is néhány százalékos árbevétel-növekedéssel kalkulálnak – mondta Mayer Zsolt, a Mars Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója.
Azt gondolhatnánk, egy nívós étteremben vagy cukrászdában kapható desszert elkészítése az egyszerű halandók számára elképzelhetetlen, de ez nem így van. Otthon is felszolgálhatunk különleges desszerteket, csak egy kis gyakorlás, és egy jó tanár kell hozzá.
Többre vagyunk képesek a konyhában, mint azt gondolnánk, de aki bátortalan és nem szívesen próbálkozik egyedül, annak sem kell elkeserednie, mert segítenek a profik. Főzőtanfolyamokat bemutató sorozatunkban igyekszünk végigjárni a budapesti lehetőségeket és beszámolunk róla, hol-mit láttunk.
A legtöbben azt gondolnánk, hogy a jeges édességeknek kizárólag a májustól szeptemberig tartó melegben hódolhatunk, de ez a dobozos jégkrémek feltalálása óta ez egyáltalán nincs így. Már nem kell Michelin csillagos tudás ahhoz, hogy a hűvösebb időkben variálni tudjuk a meleg süteményeket kedvenc jégkrémünkkel, és egyik kedvenc márkánknak köszönhetően most néhány receptet is megosztunk az olvasóval.
A Romanengo család évszázadok óta szinte változatlan formában készíti édességeit. Sok olasz őket tartja a csizma legkiválóbb készítőinek.