# éjszakai élet

G. Tóth Ilda Élet+Stílus

Nő a bűnözés, ha minden éjszakai klub egyszerre zár be

Amszterdam éjszakai polgármestere, Mirik Milan szerint ha a bárok reggelig nyitva lehetnének, nem özönlene az éjszaka közepén annyi ember az utcára, és kevesebb lenne a bűnözés, a zaj. 2014 óta működő hivatalának a fő célkitűzése a minél későbbi záróra. A holland főváros népszerű piros lámpás negyedében dolgozó prostituáltak és a féllegális coffeeshopok helyzetének a rendezéséhez azonban kevésnek érzi magát.

Zelki Benjámin Itthon

„Te itt leszel, és megvársz, ugye?” - fedél nélkül a mínusz 15-ben

Hosszú évek óta nem voltak olyan hideg éjszakák Magyarországon, mint ezen a hétvégén, érthetően csúcsra járatva dolgoznak így a hajléktalanokat a kihűléstől, talán éppen a haláltól menteni próbáló szervezetek. A hvg.hu munkatársai péntekről szombatra kísérték el a krízisautót.

Cz.T. Kult

Az urbánus purgatórium sugárútján – a Gozsdu-udvar az új Budapest

A Király és Kazinczy utca keresztjében hártyaként feszülő Gozsdu-udvar valószerűtlenül rövid idő alatt változott Budapest elsőszámú és nagybetűs Európájává. A szórakozónegyed szívében alig pár száz méteren cirkulál a hétköznapok fesztiváljainak tömege, a kulturális törtetések háttérbe szorításával pedig olyan vigalmi piac jött létre, mely visszásságaival együtt is áldásszámba megy. A teljesség igénye nélküli helyzetjelentés az urbánus purgatóriumból.

hvg.hu Itthon

Romkocsmaadóval zárná le a belvárosi háborúkat Rogán

Vendégenként és naponta húsz forint díjat szedhetnének a belvárosi szórakozóhelyektől az önkormányzatok az alapján a törvényjavaslat alapján, amelyet Rogán Antal nyújtott be a parlamentnek. Az V. kerületi polgármesternek tavaly már volt egy javaslata, ami elvileg a közbiztonságot szolgálta volna, de a helyi lakók és a vendéglátósok közt dúló háború fegyvere lett. Csak Erzsébetváros százmilliót kaszálhat az új közteherrel, igaz, elvileg meghatározott célra kell visszaforgatni. Ugyanakkor az eddig fenyegett kocsmák fellélegezhetnek: egy 300 fős, nagy forgalmat bonyolító bár legfeljebb 180 ezret fizetne havonta, cserében nem kell a csendet akaró lakosoktól tartania.

Nagy Gergő Vállalkozás

A 200 forintos pizza titka

Budapesten a legsikeresebb üzleti modellek közé verekedték magukat a 200 forintos pizzaszeleteket árusító üzletek, melyek döntően az éjszakai bulizásba induló, vagy onnan hazatántorgó fiatalok gyomrára apellálnak. A terméket innovatívnak nevezni kis túlzással sem lehet. Sokkal inkább a megfelelő hely és a jó időzítés találkozásáról van szó. Hiszen mi olcsóbb és laktatóbb van egy kétszáz forintos pizzacsíknál?

Romkocsmák Félhomályában Merengő Nyüzsi

Romkocsmátlanítás

Miniszterelnökünk hatékony ember, ez az állítás bővebb magyarázatra nem is szorulna, ám van konkrét példa is. Az általa fölvázolt problémát, ti. a romkocsmák félhomályában merengenek állástalan diplomások, kapásból meg is oldja, mégpedig úgy, hogy kormánya a diplomákat szünteti meg, pártja pedig a romkocsmákat. Állás továbbra sem lesz.

hvg.hu Itthon

Kármán Irén: Portik közelébe akartam kerülni

Nem volt intimitás közte és Portik Tamás között, de előfordult, hogy utóbbi elvitte magával az éjszakai élet meghatározó alakjainak – köztük Vizoviczki Lászlónak – a tárgyalására – nyilatkozta a Heti Válasznak Kármán Irén. Az olajügyekről korábban könyvet író és filmet forgató újságíró arról is beszélt, hogy milyen kapcsolat fűzte az SZDSZ egyes vezetőihez, és hogy megverése mögött Portikot gyanítja-e.

MTI Kult

Bezárattak egy éjszakai bárt a Belvárosban

Bezárattak egy V. kerületi éjszakai bárt péntek este, mert a helyiség kirakati része és bejárata nem felelt meg a hatályos építési szabályzatnak – közölte Rónaszéki László, a kerület jegyzője vasárnap az MTI-vel.

MTI Itthon

Nem ismerte el a "Balaton királyának" megöletését Wappler László

A terhemre rótt bűncselekményt nem követtem el – mindössze ennyit mondott az utolsó szó jogán Wappler László kedden, a Fővárosi Ítélőtáblán; a "Balaton királyaként" emlegetett Szlávy Bulcsú megölésével vádolt férfi perében a kora délutáni órákban hirdet ítéletet a másodfokon eljáró táblabíróság.

Lukács Andrea Kult

DJ Infragandhi: "ami most zajlik, nagyon kártékony és életidegen"

A két héttel ezelőtti West-Balkán katasztrófa apropóján a hazai buliéletről kérdeztük a bevallása szerint "makacsul optimista" DJ Infragandhit, a budapesti parti szféra meghatározó alakját. Szerinte a celebrátoroknak igenis van felelősségük, ugyanis energiákat mozgatnak, a tömegek hangulatát befolyásolják. A népszerű dj úgy véli, az átgondolatlan hatósági szigor földrengésméretű károkat okozhat, és agyonnyomhat egy sikeres ágazatot.

1 2
Lőfegyvert és lőszereket találtak egy pécsi lakásban

Lőfegyvert és lőszereket találtak egy pécsi lakásban

Extrém hideg lehet a hétvégén, figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat

Extrém hideg lehet a hétvégén, figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat

Nem csitul a járvány Spanyolországban, tovább szigorítanak a tartományok

Nem csitul a járvány Spanyolországban, tovább szigorítanak a tartományok

414 milliárdért vett egy kétéves céget a Qualcomm, jó befektetés lehet

414 milliárdért vett egy kétéves céget a Qualcomm, jó befektetés lehet

Pénzt kapnak a román háziorvosok, ha rábeszélnek valakit a koronavírus elleni védőoltásra

Pénzt kapnak a román háziorvosok, ha rábeszélnek valakit a koronavírus elleni védőoltásra

Infektológus: Színtiszta demagógia oltásért pénzt ajánlani

Infektológus: Színtiszta demagógia oltásért pénzt ajánlani

Földrengés pusztított Indonéziában, több mint 600 ember megsérült

Földrengés pusztított Indonéziában, több mint 600 ember megsérült

50 évig rejtőzködött ez a Bugatti, ami most 2,8 milliárd forintot érhet

50 évig rejtőzködött ez a Bugatti, ami most 2,8 milliárd forintot érhet

A címlapról ajánljuk