MTI Élet+Stílus

Örömhír: egyre jobban keresnek az adóellenőrök

Az életpályamodell újabb, 15 százalékos fizetésemelést biztosít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal dolgozóinak, az adóhatóság munkatársai már megkapták emelt összegű fizetésüket - dicsekedett el vele Tállai András az MTI-nek.

hvg.hu Itthon

Húsvéti meglepetés: jöhetnek a képzettség nélküli tanárok

Drasztikusan romolhatnak a tanulási és magatartási zavarral küzdő gyerekek esélyei, jogszerűvé tennék a képesítés nélküli tanárok foglalkoztatását, és a pedagógusokat arra kényszerítenék, hogy gyógypedagógusi munkát is végezzenek. Fű alatt újabb jogszabály készül.

MTI Gazdaság

Mától vastagabb borítékot kapnak a NAV-dolgozók

Pénteken kapják kézhez először a megemelt fizetésüket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal dolgozói - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára. Tállai András szerint átlagosan bruttó 70 ezer forinttal számíthatnak többre az ott dolgozók.

MTI Gazdaság

Kibuktak a társadalombiztosítási dolgozók is

Nagyon úgy fest, hogy jelentősen leszűkül a Lázár János által 2016 júliusára ígért béremelés a kormánytisztviselőknél, idén ugyanis csak a járási hivatali dolgozók bérét emelnék. A Társadalombiztosítási Dolgozók Szakszervezete szerint az életpályamodell bevezetése így csak 16 ezer embert érint majd 78 ezer helyett. Követelik a mindenkire kiterjedő béremelést idén júliustól.

Csikász Brigitta Itthon

Pintér tartotta az ígéretét, a rendőrök mégis panaszkodnak

Sokáig vártak erre a pillanatra, és augusztus elején végre megtörtént, amit a kormány évek óta ígérget: emelkedett a rendőrök és a katonák bére. Megnéztük, hogy a törvénybe foglalt 30 százalék mit mutat a fizetési cetlin, ki járt jól, és ki nem az új életpályamodellel. A többség alapvetően elégedett, ám a panaszokkal így is folyót lehet rekeszteni.

MTI Itthon

Zombor: egészségügyi életpályamodell nem lesz

Az egyéb ágazatokhoz hasonlóan az egészségügyben nem lehet életpályamodellt kidolgozni, mert annak egységes megvalósítása a különböző foglalkoztatási jogviszonyok miatt lehetetlen – ezt mondta az egészségügyért felelős államtitkár egy keddi budapesti sajtóbeszélgetésen. Zombor Gábor úgy vélte, az orvosok és a szakdolgozók esetében külön-külön kell hosszú távú bérmegállapodást kötni.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Ekkora béremelést ígér Varga a tanároknak és a rendvédelmi dolgozóknak

A pedagógusok 10 százalékos, míg a rendvédelmi és a fegyveres dolgozók 5 százalékos béremelkedésre számíthatnak. Jövőre 43 ezer ápoló és 18 ezer orvos részesülhet béremelésben, amelyre 15,8 milliárd forint jut - ígérte a nemzetgazdasági miniszter az Origónak adott interjúban. Beszélt arról is, hogy ellenzi a halálbüntetést, illetve hogy kirgúná a kormánypolitikát kritizáló MNB-dolgozót, ha ő lenne a főnöke.

Csikász Brigitta Itthon

Távozik Tél tábornok: Nyugdíjazzák Bakondit

Felvette a küzdelmet a téllel, az árvízzel, a katasztrófákkal és a szúnyogokkal szemben, irányította a vörösiszap-katasztrófát követően a Mal Zrt.-t, és még a közszolgálati életpályamodell kidolgozásáért is ő felelt – de most távozik Bakondi György az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) éléről. A hvg.hu úgy tudja, ennek egyszerű oka van, a tábornok elérte a nyugdíjkorhatárt. Bakondi György a hírt megerősítette a hvg.hu-nak, és azt mondta, majd később kitalálja, hogy mihez kezd, miután már nem lesz a szervezet parancsnoka.

MTI Gazdaság

Orbánék tovább nyomnák a szakképzést

Növelnék az ösztöndíjakat, nem pénzbeli támogatási formákat is bevezetnének a szakképzésben tanulóknál. Egy helyett két szakképzés járna ingyen a kormány tervei szerint – derült ki egy ágazati stratégiai dokumentumból.

hvg.hu Itthon

A rezidensek után az orvosokat is röghöz köthetik

Megint lesz önálló gyógyszerészeti intézet, nemzeti egészségfejlesztési intézetet hoznak és tízmilliárd forintot költenek a gyermeksürgősségi ellátás fejlesztésére – egyebek mellett erre készül idén a kormány az egészségügyi ágazatban. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár a hétfői kormányszóvivői tájékoztatón beszélt a részletekről. Az orvosok bérrendezéséért cserébe röghöz kötést írhatnak elő, a védőnők helyzetét az új alapellátási törvényben rendeznék.

MTI Gazdaság

NGM: Nem támogatható a NAV-dolgozók életpályamodellje

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint nem támogatható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőr dolgozóinak életpályamodellre vonatkozó követelése, ezért a nemzetgazdasági tárca nem tárgyal a NAV alig negyedét kitevő pénzügyőrök szakszervezetének a követeléséről.

MTI Itthon

Jó lesz majd honvédnek lenni Hende szerint

A honvédelem területén hosszas egyeztetés után hamarosan elindul az új életpályamodell, ami méltóbb javadalmazást is jelent - mondta a honvédelmi miniszter szombaton Veszprémben, a Szentháromság téren rendezett altisztavató ünnepségen.

MTI Itthon

Pintér: jön a rendőri életpálya-modell

Ebben a ciklusban lesz rendőri életpályamodell - jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter a honvédelmi és rendészeti bizottság, valamint a nemzetbiztonsági bizottság együttes ülésén miniszterjelölti meghallgatásán szerdán.

1 2
Bekapcsolták a régi tévét, az egész faluban elment az internet – 18 hónapon át

Bekapcsolták a régi tévét, az egész faluban elment az internet – 18 hónapon át

Buszjegyet kap, aki húszat guggol Kolozsváron

Buszjegyet kap, aki húszat guggol Kolozsváron

Radar360: Reálkereset? Sok jóra ne számítson

Radar360: Reálkereset? Sok jóra ne számítson

Itt a látványosan megújult Opel Mokka

Itt a látványosan megújult Opel Mokka

Versenyezzünk! – Gergely Márton a hvg360 első évéről

Versenyezzünk! – Gergely Márton a hvg360 első évéről

Megjött a Volkswagen globális villanyautója az ID.4

Megjött a Volkswagen globális villanyautója az ID.4

A főváros kontójára álmodott nagyvonalú segélyprogramot a pesti vendéglátásnak a kamara

A főváros kontójára álmodott nagyvonalú segélyprogramot a pesti vendéglátásnak a kamara

Tíz perc szünetet akarnak a maszkban dolgozó kereskedők

Tíz perc szünetet akarnak a maszkban dolgozó kereskedők

A címlapról ajánljuk