#ítélethirdetés

hvg.hu Élet+Stílus

Megszólalt a szökött rab túsza: "Mondtam neki, hogy ne hadonásszon, mert ha lelő, nincs, aki továbbvigye"

Ahogy beszámoltunk róla, pénteken megszerezte egy őr fegyverét, és egy másikat túszul ejtve elszökött tárgyalásáról egy rab Budapesten. Sz. Károly 36 percig volt szabad, ez idő alatt átvágott a főváros több kerületén. Egy 63 éves férfi "fuvarozta", akinek az autójába, egy Nissanba a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épülete előtt ugrott be. A Ripost interjút készített a sofőrrel, aki még mindig a történtek hatása alatt van.

MTI Itthon

Egy hét múlva hirdetnek ítéletet a parndorfi halálkamion ügyében

Az afgán bandavezér és a többi vádlott pontosan tudták, hogy emberek életeit kockáztatják, amikor 71 migránst bezártak a csempészkamionba. Hiába dörömböltek a hűtőkocsi falán a fulladozó emberek, a vádirat szerint a kamion sofőrje a főnök parancsára, a nagy pénz reményében nem állt meg. Jövő héten születhet ítélet a 2015-ös tragédia ügyében.

MTI Itthon

Megváltozott a börtönben Tasnádi Péter – fotók

Jogerősen felmentette a Fővárosi Ítélőtábla szerdán Tasnádi Pétert a vesztegetési ügyében. Az üzletember rabruhában jelent meg az ítélethirdetésen, és végig maszkos kommandósok kísérték. Tasnádi Péter a hírek szerint pénteken szabadul, miután letölti börtönbüntetését, amit egy másik ügyében szabtak ki rá.

MTI Világ

Negyven évet kapott Hágában Karadzic

Tizenegy vádpontból tízben bűnösnek találta Radovan Karadzicot az egykori Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló Nemzetközi Törvényszék. Csütörtökön hirdettek ítéletet Hágában: a volt boszniai szerb elnököt negyven év börtönre ítélték. Felelősnek mondták a srebrenicai népirtásért és Szarajevó ostromáért. Karadzic fellebbez.

hvg.hu Bűnügy

Van, aki megúszhatta a romagyilkosságokat

Az áldozatok és az elkövetők ügyvédei is biztosak abban, hogy nem mindenkit sikerült bíróság elé állítani a romagyilkosságok ügyében. Akiket viszont végleg elítéltek, életük végéig börtönben maradnak. Videó a keddi, harmadfokú tárgyalásról.

hvg.hu Itthon

Zavarba jött a bíró a hálálkodó Rezesovától

A kapásból teljes felmentésért fellebbező Eva Rezesova, a bebizonyíthatatlan tényezőket órákon át soroló bírónő és a letarolt Fiatban életét vesztő négy ember dühös, kisírt szemű rokonai – ők voltak a főszereplők az utóbbi évek egyik legnagyobb visszhangot kiváltó közlekedési perének pénteki ítélethirdetésén. A végeredmény 6 év fogház, és az, hogy a szlovák milliomosnő börtön helyett immár egy Duna-parti apartmanházban raboskodik.

Gergely Zsófia Itthon

Rezesova: 6 év és házi őrizet - feltételesen akár kevesebb, mint 3 év múlva szabadulhat

Hat év fogházra ítélték és a vezetéstől öt évre eltiltották első fokon Eva Rezesovát, miután bűnösnek találták ittas gépjárművezetés következtében elkövetett halálos baleset vétségében. A bíróság szerint nem kizárt, hogy a Fiat Punto vezetője is hibázott, és a baleset előtt szabálytalanul előzött, és azt sem fogadta el a bíróság, hogy Rezesova autójával korábban kakaskodott a Puntóval. Az áldozatok hozzátartozói ki vannak akadva a szerintük enyhe ítéleten: Rezesova feltételesen akár 2 év 9 hónap múlva szabadulhat. Mindkét fél egyébként az ítélet indoklása után azonnal fellebbezett. A bíróság Rezesovát a másodfokú tárgyalásig szabadlábra helyezte és házi őrizetbe engedte. A miliomosnő megköszönte a bíróságnak a döntést.

hvg.hu Nagyítás

Fotók: ítélethirdetés - tényleges életfogytiglan a romagyilkosságok három vádlottjának

Kedden hirdettek elsőfokú ítéletet a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő, fegyveres, Molotov-koktélos támadások ügyében a Budapest Környéki Törvényszéken. Az első-, a másod- és a harmadrendű vádlott tényleges életfogytiglani büntetést kapott, míg a negyedrendű vádlott bűnsegédként találtatott bűnösnek, őt 13 évre ítélte a bíróság, előbb feltételesen szabadságra nem bocsátható.

hvg.hu Itthon

Tényleges életfogytiglan a romagyilkosságok három vádlottjának – percről percre

Kedden hirdettek elsőfokú ítéletet a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő, fegyveres, Molotov-koktélos támadások ügyében a Budapest Környéki Törvényszéken. Az első-, a másod- és a harmadrendű vádlott tényleges életfogytiglani büntetést kapott, míg a negyedrendű vádlott bűnsegédként találtatott bűnösnek, őt 13 évre ítélte a bíróság, előbb feltételesen szabadságra nem bocsátható. Az ítélethirdetést nagy érdeklődés övezi, többen az áldozatok képével a pólóikon demonstrálnak a rasszizmus ellen. A négy vádlott 2008 júliusában Galgagyörkön, augusztusban Piricsén, szeptemberben Nyíradonyban és Tarnabodon, novemberben Nagycsécsen, decemberben Alsózsolcán, majd 2009. februárban Tatárszentgyörgyön, áprilisban Tiszalökön, augusztusban pedig Kislétán támadt fegyverekkel és gyújtópalackokkal romákra – olvasható a vádiratban. Tatárszentgyörgyön egy 27 éves férfit és 5 éves kisfiát lőtték agyon, miközben azok felgyújtott házukból menekültek. A vádlottak mindvégig ártatlanságukat hangoztatták.

Pappa - Kósa András Itthon

"Nem nézek híreket": Ön emlékszik még a romák elleni sorozatgyilkosságra?

Majdnem négy évvel a négy vádlott elfogása után kedden hirdet első fokon ítéletet a bíróság a romagyilkosságok ügyében. A 2008 júliusa és 2009 augusztusa között hat ember halálát követelő gyilkosságsorozat megrázta a magyar társadalmat. Arra voltunk kíváncsiak, most mire emlékezünk még Magyarország egyik legsúlyosabb gyilkosságsorozatáról.

MTI Itthon

Romagyilkosságok - ma hirdetnek ítéletet

A 2008-ban és 2009-ben elkövetett, Molotov-koktélos és fegyveres támadások hat áldozatot követeltek. Négy férfit gyanúsítanak a rasszista indítékú gyilkosságok elkövetésével. Ma első fokon ítélkezik a Budapest Környéki Törvényszék.

1 2 3
Február közepéig halasztanák a Trump elleni impeachmentet a republikánusok

Február közepéig halasztanák a Trump elleni impeachmentet a republikánusok

Fejenként 9 milliót fizethet két orosz, mert nem viselt maszkot a repülőn

Fejenként 9 milliót fizethet két orosz, mert nem viselt maszkot a repülőn

Gulyás: Ha valaki nem bízik meg a vakcinában, választhat másikat

Gulyás: Ha valaki nem bízik meg a vakcinában, választhat másikat

Évi 61 százalékos profitrátával Rogán Cecília könnyen viccel

Évi 61 százalékos profitrátával Rogán Cecília könnyen viccel

Világháborús bomba miatt zárják le a Kerepesi utat

Világháborús bomba miatt zárják le a Kerepesi utat

Jelszómegosztós funkció érkezhet az Android 12-be, könnyebb lesz hozzáférni a wifihez

Jelszómegosztós funkció érkezhet az Android 12-be, könnyebb lesz hozzáférni a wifihez

Két éve nem voltak hím közelében, mégis szaporodtak az új-zélandi akvárium nőstény rájái

Két éve nem voltak hím közelében, mégis szaporodtak az új-zélandi akvárium nőstény rájái

Közel 1500 forint, ha utólag javítani akarunk egy adatot az e-matricán, de van ingyenes megoldás is

Közel 1500 forint, ha utólag javítani akarunk egy adatot az e-matricán, de van ingyenes megoldás is

A címlapról ajánljuk