#Boldvai László

MLF Itthon

A hétvégén kiderül, mennyi kakaó van a Kormányváltókban

Utcáról utcára vívja meg a salgótarjáni csatát a Fidesz, az MSZP és a Jobbik. A város lakosságát 8 napon belül kétszer is urnához hívják: most vasárnap időközi választás lesz, április 6-án pedig eldől, hogy a Fidesz képes-e újra megszerezni az egykoron "kis Moszkvának" nevezett megyeszékhelyet, esetleg az MSZP visszahódítja a települést, vagy tud-e végre gyökeret ereszteni a Jobbik. A szocialisták perdöntőnek tartják a most vasárnapi voksolást.

M. László Ferenc Itthon

Simon „egy senkiházi” – dühöngő talpasokkal néz szembe az MSZP

Még a falusi lakossági fórumok is a Simon-ügytől hangosak. A szocialista politikusok kétféleképpen reagálnak: vagy megfutamodnak a kérdések elől, vagy mindent a volt elnökhelyettesre hárítanak. Egy nógrádi MSZP-s kampányrendezvényen jártunk, ahol a milliomos Boldvai László arra panaszkodott, hogy a Fidesz adópolitikája miatt havi 150 ezerrel többet „kell hazavigyen”. Persze meg is ígérte: ha kormányra kerülnek, másképp csinálják, ami neki biztos rossz lesz.

M. László Ferenc Itthon

Pusztuló gyárak és romok közt keresi a kiutat a hajdani "kis Moszkva"

Folyamatosan zsugorodik a szocialista nagyipar fellegvára. Elvándorolnak a fiatalok, nyáron bezárt a főiskola, a vállalkozók nem jutnak hitelekhez. Bár a régi gyárépületek elbontásával több rom is eltűnhet Salgótarjánból, egyelőre nem látszik, hogyan lesz képes a munkanélküliségtől agyonsújtott város talpra állni. A helyi politikai elitnek 23 év alatt nem volt egy épkézláb ötlete Salgótarján megmentésére. Riport.

hvg.hu Gazdaság

Meghalt Tocsik Márta

Három hete meghalt Tocsik Márta ügyvéd, aki 804 millió forintos állami sikerdíjával szerzett hírnevet a kilencvenes években – adta hírül a Hír24.hu. 2002-ben hűtlen kezelésért 4 év börtönre és 640 millió forintos vagyonelkobzásra ítélték.

MTI Itthon

Iratmegsemmisítőbe dobná a Munka törvénykönyvét Boldvai

Az új Munka törvénykönyv tervezete, módosítás nélkül kiszolgáltatottabb helyzetbe hozná a munkavállalókat a jelenleginél, s nagyobb teret adna a munkáltatónak. A dolgozók kevesebb pénzért végeznék ugyanazt a munkát, mindemellett lehetetlenné akarják tenni a dolgozói érdekképviseletet - mondta Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke szerdán Salgótarjánban.

hvg.hu Gazdaság

Lejárt Kovács Árpád mandátuma, az ÁSZ elnök nélkül is működhet

Elnök nélkül is működőképes az Állami Számvevőszék (ÁSZ), a szervezet 2010 végéig a parlament által is elfogadott ellenőrzési tervvel rendelkezik, az irányítási feladatokat pedig az új elnök megválasztásáig Csapody Pál főtitkár látja el - mondta el Kovács Árpád, a számvevőszék távozó elnöke az MTI-nek.

MTI Itthon

A kormányszóvivő cáfol: nincs újabb döntés a kormány összetételéről

Nem született semmilyen döntés a kormány összetételét illetőn, a miniszterelnök nem kapott olyan tájékoztatást az MSZP-től, hogy miniszterek lépnének ki a kormányból - reagált Budai Bernadett kormányszóvivő hétfői sajtótájékoztatóján arra az újsághírre, hogy néhány miniszter legkésőbb a költségvetés elfogadása után elhagyja a kormányt.

MTI Itthon

Elfogadták a kongresszusi határozatot a szocialista küldöttek

Nagy többséggel, nyílt szavazáson elfogadták a kongresszusi határozatot a szocialista küldöttek szombati tanácskozásukon. A dokumentumból az egyetlen a személyi kérdéséket érintő passzus került ki - értesült az MTI. Az előzetes információkkal ellentétben a kongresszus még folytatódik, csak előrehozták a határozatról szóló szavazást.

MTI Itthon

Nem vizsgálják Boldvai vagyonát

Nem rendelt el vagyonvizsgálati eljárást Géczi József Alajos a szocialista Boldvai Lászlóval szemben - derül ki az Országgyűlés mentelmi bizottság szocialista elnökének tájékoztatójából.

hvg.hu Itthon

A fehérgalléros bűnözés csúcsai

„Aki keveset lop, azt elkapják, aki sokat, az megússza a felelősségre vonást” – hangzik az általános közvélekedés. Ezért meglepetést okozott, hogy Kulcsár Attilát, a több milliárd forintot elsikkasztó brókert első fokon komoly, nyolc éves börtönbüntetésre ítélték. A fehérgalléros bűnügyek – az államot vagy az emberek befektetéseit érintő lenyúlások – esetében igen változatos verdiktek születtek. Felelevenítünk néhány ügyet – a teljesség igénye nélkül –, hogy megnézzük, kik úszták meg, és kik nem.

Itthon

Már hat megyében Gyurcsány a nyerő

A szocialisták csongrádi, győri, borsodi, somogyi, tolnai és baranyai küldöttcsoportja is Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelöltté választását támogatja. Szabolcsban ugyanakkor nem készülnek közös állásfoglalásra a kormányfő-jelöltről. A Nógrád megyei szocialisták elnöke szintén a távozó sportminiszter megválasztásával szimpatizál.

Itthon

Tocsikolás

Radikálisan megváltozhat a Legfelsőbb Bíróság (LB) keddi ítélete nyomán a politikai hatalom korrupt készpénzre váltásának szinonimájaként köznyelvi kifejezéssé vált "tocsikolás" jelentése; új értelmében akár a (majdnem) ártatlan ember bűnüldözés és igazságszolgáltatás általi meghurcolását is takarhatja. Önnek mi a véleménye Tocsik Márta felmentéséről?

Az Újpest ellen lett újra bajnok a Fradi

Az Újpest ellen lett újra bajnok a Fradi

Már érkeznek az SMS-ek az internetes oltásfoglalásról

Már érkeznek az SMS-ek az internetes oltásfoglalásról

Betonfalat emeltek közvetlenül a partra az agárdi szabadstrandon

Betonfalat emeltek közvetlenül a partra az agárdi szabadstrandon

A Szuperliga alelnöke elismerte, nem indulhat el a sorozat

A Szuperliga alelnöke elismerte, nem indulhat el a sorozat

9500-ig forgó, rekorderős szívó V12 motorral búcsúzik a Ferrari 812

9500-ig forgó, rekorderős szívó V12 motorral búcsúzik a Ferrari 812

Épülnek a teraszok, kikerültek az asztalok - így készül a nyitásra az éledező Budapest

Épülnek a teraszok, kikerültek az asztalok - így készül a nyitásra az éledező Budapest

Négy fontos kérdés a jogtiszta szoftverhasználatról

Négy fontos kérdés a jogtiszta szoftverhasználatról

Ilyen még nem volt: megjött a világ első szónikus lézertévéje

Ilyen még nem volt: megjött a világ első szónikus lézertévéje

A címlapról ajánljuk