#CBRE

hvg.hu Vállalkozás

Bár vágtat a webshop és a hipermarket, van esélyük a kisboltoknak is

Még mindig a helyi boltok az európai vásárlók kedvencei, a belvárosi üzletvezetőknek vissza kell térniük az alapokhoz, hogy kiszolgálják vevőik igényeit – derül ki a CBRE globális ingatlan-tanácsadó legfrissebb kutatásából. A felmérés szerint a legtöbb európai még mindig a helyi boltokban vásárol a legszívesebben, sokkal inkább, mint online vagy a városon kívül.

MTI Ingatlan

Megugrottak az ingatlanbefektetések a régióban

Május végégig 3,7 milliárd euró ingatlanbefektetést vonzott a közép-kelet-európai régió, 30 százalékkal többet, mint 2012 első felében, a mezőny élén Oroszország áll 2,5 milliárd euróval, amely a teljes, 2012-es forgalom kétharmada - közölte a CBRE ingatlan tanácsadó csütörtökön.

hvg.hu Vállalkozás

Imádják Budapestet a világmárkák

Tavaly Hongkong volt a világ első számú kiskereskedelmi piaca, minden más városnál több kiskereskedőt vonzott – derül ki a CBRE legfrissebb, globális kiskereskedelemről szóló jelentéséből. Budapestre 2012-ben 11 új márka érkezett, így a magyar főváros az 52. helyről a 36.-ra ugrott, megelőzve olyan, nála jelentősebb vásárlóerővel rendelkező városokat, mint Barcelona, Bécs vagy Prága.

hvg.hu Ingatlan

Robban a bevásárlóközpontok piaca – de nem Magyarországon

Példátlan mértékű, 32 millió négyzetméter bevásárlóközpont-terület áll jelenleg a világon építés alatt, ami 15 százalékos bővülést jelent a 2012-es évhez képest – derül ki a CBRE legfrissebb kutatásából. Magyarországon ma semmi sem épül. Magyarországon ugyanis a gyenge vásárlóerő, az üres területek és a finanszírozás hiánya is akadályozza a fejlesztéseket.

hvg.hu Ingatlan

Horvát és indiai gasztroingatlanok nyílnak a Corvin sétányon

Két újabb vendéglátóhellyel bővül a Corvin sétány: a magyar piacra idén belépett Mlinar horvát pékség-lánc és a Bombay Curry Bar indiai gyorsétterem a CBRE segítségével nyitja meg új kávézóját és éttermét Budapest új, multi-funkciós bevásárlónegyedében.

hvg.hu Ingatlan

Viszik a skandináv boltokat, mint a cukrot

Az európai kiskereskedelmi ingatlanok befektetési forgalma 13,5 milliárd eurót tett ki 2012 utolsó negyedében, szemben az elmúlt évek átlagos 9 milliárd eurós negyedéves forgalmához képest. A tavalyi harmadik negyedévhez viszonyítva pedig lenyűgöző, 90 százalékos bővülést mutat a szektor.

hvg.hu Ingatlan

A bedőlt ingatlanprojektek tartják életben a piacot

A 2011-es statisztikák javuló ingatlanpiaci környezetre utaltak, 2012 tükrében azonban ez a fellendülés sajnos csak átmenetinek mondható. Az idei évet tekintve minden ingatlantípus esetén láthatók ígéretes jelek, de a gazdasági növekedés hiányát semmi sem tudja ellensúlyozni a szektor egésze számára – hangzott el a CBRE évnyitó sajtókonferenciáján Budapesten.

hvg.hu Ingatlan

Brutálisan csökkent az ingatlanbefektetési piac

Lengyelországban és Oroszországban voltak a legaktívabbak a befektetők 2012-ben, itt az év végi hajrá hozott néhány több százmilliós tranzakciót. Az erős utolsó negyedév ellenére azonban ezeken a piacokon is 20 százalékkal elmaradt az éves forgalom a 2011. évi értéktől. A teljes közép- és kelet-európai befektetési forgalom ennél nagyobb mértékben, 35 százalékkal esett az előző évhez képest, így 2012-ben 7,4 milliárd euróra csökkent a régiós befektetési ingatlanpiac a CBRE éves összesített adatai szerint.

hvg.hu Ingatlan

A szakadt Andrássy út nagyon messze van a Champs Elysée-től

Egyre kevesebb az esély arra, hogy a budapesti Andrássy út a párizsi Champs Elysée-hez hasonló luxussugárúttá váljon, sőt az eddig idetévedt csúcsmárkák közül nem egy távozott, illetve a távozást fontolgatja. Az elhanyagolt környezet finoman szólva sem vonzza a luxusmárkákat, egyre több az üres üzlethelyiség, amelyek értéke brutálisan csökkent.

hvg.hu Ingatlan

Szétszakad a kereskedelmi ingatlanok piaca?

Az európai kereskedelmi ingatlanpiac tovább hasadt 2012 harmadik negyedében, a befektetők továbbra is az erősebb gazdaságokra és az első osztályú ingatlanokra koncentrálnak. Az első és másod osztályú ingatlanok közötti jelentős árkülönbség a kontinens más piacain lehetőségeket nyújt a hozzáadott értéket kereső befektetők számára.

hvg.hu Ingatlan

Brazilok és kínaiak tarolják le az ingatlanpiacot

Az Európán kívülről érkező befektetők egyre jelentősebb szerepet játszanak az európai kereskedelmi ingatlanpiacon, ahol a befektetések egyötöde más földrészekről érkezett 2012 első felében. Egyértelműen nő Észak-Európa vonzereje a feltörekvő befektetők számára.

hvg.hu Ingatlan

A CBRE egymillió dollárt adna zöld ingatlanokra

A CBRE bejelentette, hogy egymillió dolláros alapot hozott létre a kereskedelmi ingatlanpiac előremutató fenntarthatósági kutatásainak és innovációinak támogatására. Magyar pályázatok jelentkezését is várja a világ vezető ingatlan-tanácsadója.

hvg.hu Ingatlan

Az amerikaiak letarolják az európai piacokat

Az európai ingatlanbefektetések mintegy negyedét jegyzik kontinensen kívüli befektetők, közöttük is az amerikaiak a legaktívabbak. Öt éve nem volt ilyen magas a "külföldi" befektetők aránya, ehhez minden bizonnyal hozzájárult az ázyiai befektetői aktivitás gyors növekedése.

MTI Ingatlan

Áresés a kereskedelmi ingatlanoknál Európában

Európában folytatódott a kereskedelmi ingatlanok értékének csökkenése: 2012 második negyedévében mintegy 0,9 százalékkal csökkent az előző negyedévhez képest - derül ki a CBRE globális ingatlan-tanácsadó legfrissebb európai értékbecslési jelentéséből.

hvg.hu Ingatlan

Tovább porlik az európai ingatlanpiac

Európában tovább folytatódott a kereskedelmi ingatlanok értékének csökkenése 2012 második felében mintegy 0,9 százalékkal – derül ki a CBRE globális ingatlan-tanácsadó legfrissebb európai értékbecslési jelentéséből. A kiskereskedelmi ingatlanok teljesítenek a legjobban, felfelé mozdultak mind az árak, mind a hozamok.

hvg.hu Ingatlan

Sorra nyílnak a plázák Európában

Idén az új bevásárlóközpont-fejlesztések várhatóan 25 százalékkal haladják meg a tavalyi szintet, hogy a kiskereskedelem modern, első osztályú üzlethelyiségek iránti igényét kielégítsék. – derül ki a CBRE globális ingatlan-tanácsadó legfrissebb kutatási eredményeiből.

Gazdaság

Feleződött az ingatlanbefektetési forgalom

2012 első félévben 85 millió eurót tett ki a magyar piacon az ingatlanbefektetési forgalom. A CBRE ingatlan-tanácsadó szerint az egész évben így a forgalom elérheti a 300-350 millió eurót is, ám ez csupán fele a múlt évinek.

1 2 3
Oltópont nyílik a Drakula-kastélyban

Oltópont nyílik a Drakula-kastélyban

A Real, a Barcelona és a Juventus még nem tett le a Szuperligáról

A Real, a Barcelona és a Juventus még nem tett le a Szuperligáról

Nem javasolják 40 év alatt az AstraZeneca-oltást Nagy-Britanniában

Nem javasolják 40 év alatt az AstraZeneca-oltást Nagy-Britanniában

Sadiq Khant újraválasztották London polgármesterének

Sadiq Khant újraválasztották London polgármesterének

Egy zsarolóvírusos támadás miatt leállt az USA legnagyobb üzemanyagvezeték-hálózata

Egy zsarolóvírusos támadás miatt leállt az USA legnagyobb üzemanyagvezeték-hálózata

Akár 900 ezren is élhettek Angkorban

Akár 900 ezren is élhettek Angkorban

Michael Schumacher Forma–1-es futamokat néz

Michael Schumacher Forma–1-es futamokat néz

Meghalt a Vans-márka egyik alapítója

Meghalt a Vans-márka egyik alapítója

A címlapról ajánljuk