szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

2021 második negyedévében még inkább erőre kaphat a piac a CBRE szerint.

A magyarországi ingatlanpiaci befektetések értéke 179 millió euró volt az első negyedévben, 27 százalékkal több az egy évvel korábbinál – közölte a CBRE, a világ legnagyobb kereskedelmi ingatlan- és befektetési vállalata.

Azt írták, hogy az év első három hónapjában kizárólag magyar befektetők zártak vételi tranzakciókat.

Az első negyedéves adatok alapján az ipari ágazat jobban teljesített a kiskereskedelmi szektornál és az irodapiacnál a bérbeadásokat tekintve is. Az ipari ingatlanok bérbeadása 105 százalékkal haladta meg a tavaly ilyenkor mért értéket, az irodai bérbeadás hasonló mutatója 52 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól.

A CBRE szerint bizakodásra ad okot, hogy a folyamatban lévő ingatlanpiaci tranzakciók összértéke hozzávetőleg 900 millió euró, amiből a második negyedévben az egész szegmenst érintő gazdasági fellendülésre lehet következtetni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Ingatlan

Vidéken pörög igazán az ingatlanpiac

A tavaly ilyenkor tapasztaltnál sokkal nagyobb a forgalom az ingatlanpiacon, de a válság előtti szinttől még igen távol állunk. Az új lakások ára nagyot nőtt, a használtaké azonban még csökkent is.