MTI Világ

A litvánok magyar borokat választottak

Magyar borokat kínál az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét betöltő Litvánia az elnökségi rendezvények résztvevőinek - közölte Pecze Zoltán, Magyarország vilniusi nagykövete hétfőn az MTI-vel.

ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Megmentette az EU Budapestet

Az első félévben az EU-elnökség jelentős turisztikai forgalmat és bevételt generált Budapesten és környékén.

MTI Világ

Andor: eredményes volt Magyarország EU-elnöksége

Termékeny és eredményes volt Magyarország két héttel ezelőtt befejeződött európai uniós elnöksége az Európai Bizottság magyar tagja, Andor László foglalkoztatásért, szociálpolitikáért és a társadalmi befogadásért felelős biztos megítélése szerint.

Nagy Gábor Világ

Lengyelország EU-elnöki tervei

Biztos belpolitikai háttérrel, pozitív külföldi várakozásokkal és nagy tervekkel kezdi soros uniós elnökségét Lengyelország. Donald Tusk miniszterelnök az októberi parlamenti választásokra is jó pontokat akar szerezni.

Folk György / Brüsszel Világ

"Nem állt elő nagy dobással a magyar kormány"

A magyar kormány elpazarolta a soros EU-elnökségi félév adta reflektorfény lehetőségét, mert noha jól szervezett kulturális programot bonyolított le Brüsszelben, igazán nagy dobással nem rukkolt elő - állítja a neves belga fesztiválszervező, zeneszerző, Patrick De Clerck.

MTI Itthon

MSZP: Orbán stílusa kormányfőhöz méltatlan, kocsmai

Az MSZP szerint Európa erősebb, Magyarország viszont gyengébb lett az elmúlt félévi soros magyar EU-elnökség során, amelynek végére "megszégyenítő vereség tett pontot" - olvasható a Kovács László alelnök által jegyzett, az alkotmányozási folyamatot és az alaptörvényt bíráló keddi európai parlamenti állásfoglalásra utaló állásfoglalásban.

MTI Világ

Orbán tokaji szamorodnit adott Tusknak

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Varsóban átadta az európai uniós elnökséget jelképező zászlót és stafétabotot Donald Tusknak, a soros elnöki teendőket Magyarországtól átvevő Lengyelország kormányfőjének.

hvg.hu Itthon

Videó: ki mit tud az EU-ról a VOLT-on?

A VOLT fesztiválon és Sopron belvárosában is megkérdeztünk fesztiválozókat, hogy mit gondolnak az elmúlt fél évről, és egyáltalán milyen ismereteik vannak az Európai Unió kapcsán.

MTI Világ

30 ezren tüntettek Varsóban

Nagyszabású tüntetést rendezett csütörtökön, az EU-elnökség átvétele előtt egy nappal Varsó központjában a kormány gazdaság- és szociálpolitikája ellen tiltakozva a Szolidaritás szakszervezet.

1 2 3 4 5 6 7 8

A címlapról ajánljuk