#Hajdu János

hvg.hu Itthon

TEK-blamázs: nem dzsihadistákat, hanem szélsőjobbosokat foghattak el

Leginkább a szélsőjobboldalhoz kötődik, nem pedig dzsihadista az a két ember, akiket a TEK az egyik hétvégi akcióban elfogott - írta az Index. A portál szerint egy másik ügyben további négy embert is érintő akciók azért vezettek vesszőfutáshoz a TEK-nél, mert Hajdu János főigazgató már akkor beszámolt a sajtónak a történtekről, amikor még nem álltak a rendelkezésre a szakértői vélemények.

hvg.hu Itthon

Nagyot akart mondani a TEK a hétvégi elfogásokról, de a valóság sokkal prózaibb

A TEK által bejelentett nagy fogásról kiderült, hogy távolról sem dzsihadisták, hanem egy olyan fiatal férfiról és felvidéki barátairól van szó, akik hobbiból gyűjtenek világháborús relikviákat. A kocsijukban talált fémtárgyakat egy Veszprém melletti erdőben találták fémkeresővel. A TEK a parlamenti bizottságban állítólag nem szólt arról, hogy S. Roland második világháborús hobbigyűjtő, és hogy a nemzetközi kapcsolat a gyanúsított felvidéki barátaira utal.

hvg.hu Itthon

TEK-es robbanószerfogás: már szabadlábon az összes elfogott

Sem a szombaton lőfegyverek miatt elfogott két személlyel kapcsolatban, sem a bombalaboros ügyben nem merült fel, hogy az elfogottak dzsihadisták lennének. A bíróság a robbanószeres ügyben sem rendelte el egyik őrizetes előzetes letartóztatását sem. A TEK kommunikációját az ügyben némi ködösítés jellemezte. A nemzetbiztonsági bizottság tagjai szerint ugyanakkor "a zavaros ideológiával rendelkező szélsőségesek" valódi veszélyt jelentettek.

hvg.hu Itthon

Elképesztő pusztításra készülhettek a TEK által elfogott bombagyárosok

Nem zárja ki a TEK főigazgatója, hogy a lefoglalt robbanószerek ügye nemzetközi terrorszervezetekkel is kapcsolatban állhat, de még kevés részletet tudott elárulni a hétvégi akciókban elfogott személyek üzelmeiről. Hajdu János elmondta: két különálló csoportról van szó, a lőfegyveresek magyarok, a robbanószeres ügyben viszont két külföldi elkövető is őrizetben van két magyarral együtt. Az utolsó pillanatban kapták az információt, a város határában tartóztatták fel a Budapest felé tartó bombagyárosokat.

MTI Itthon

Bombalabort is talált a TEK a terrorellenes akcióban

Bombalabort is talált a TEK a hétvégi akciója során, amelyben két csoportot fogtak el robbanóanyagokkal és fegyverekkel - mondta Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója a köztévében kedd este. Megerősítette, hogy a TEK által kiemelten védett személyek védelmével összefüggésben fogták el a hat embert.

Csikász Brigitta Itthon

Áder nem bízik meg a TEK-ben

Komoly bizalmatlanság húzódhat meg annak hátterében, hogy a jogszabályokon átlépve Áder János köztársasági elnök személyi védelmét nem a Terrorelhárítási Központ (TEK), hanem a Készenléti Rendőrség látja el. A Köztársasági Elnöki Hivatal a hvg.hu megkeresését nem kívánta kommentálni, a rendőrség és a TEK pedig nem reagált kérdéseinkre. Áder állítólag azért választott másik rendőri egységet, mert a találkozói nem maradtak házon belül.

hvg.hu Itthon

"A TEK-nek erősítésre van szüksége" – Hajdu János a terrorveszélyről

A TEK vezetője "nem állt volna tétlenül", ha Orbán Viktort megtámadják a párizsi terrorellenes megmozduláson. A nemzetközi együttműködés jól teljesít, öt-hat alkalommal hoztak haza magyar túszt a Közel-Keletről ennek segítségével, de a magyarországi terrorelhárításra további kihívások várnak szerinte. A menekültügy terén erősítésre van szükségük, és az állományt is bővíteni kellene – mondta Hajdu János, aki a lehallgatásokkal kapcsolatban biztosította a civileket: csak azzal foglalkoznak, aki terrorcselekményre készül.

hvg.hu Itthon

Orbánt árnyékként követte a menetben a TEK vezetője

Hajdú János, a magyar terrorelhárítás főnöke kísérte a párizsi menetben Orbán Viktor miniszterelnököt – hívta fel erre a figyelmet egy fotóval az Egymillióan az előrehozott választásokért Facebook-csoport az oldalán.

Cs. B. Itthon

A TEK fegyvertelenül ment Ukrajnába

Akcióba lépett a Terrorelhárítási Központ Ukrajnában az elrabolt magyar férfi kiszabadításáért, de csak tárgyalni fognak és szakmai segítséget nyújtanak – közölték rendőrségi források a hvg.hu-val. A TEK emberei nem is vihetnek magukkal fegyvert Ukrajnába.

Csikász Brigitta Itthon

Közel egymilliárd forintért vehet új autókat a TEK

Miután tavaly februárban a Miniszterelnökség nem járult hozzá ahhoz, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) mintegy 730 millió forintért vásároljon többek között új Audikat, most 960 millió forintért vehetnek gépjárműveket a Porsche Hungáriától – tudta meg a hvg.hu. A TEK részéről szerkesztőségünkkel azt közölték, hogy egy tavaly júniusban megadott engedély biztosítja számukra az új autók beszerzését.

MTI Sport

Hajdu: "most már felszabadultan játszhatunk"

Túl vagyunk a legfontosabb mérkőzésünkön, most már felszabadultan játszhatunk - vélekedett Hajdu János, a szerbiai világbajnokságon negyeddöntőbe jutott magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

MTI Sport

Most jön a legfontosabb kézimeccs

Hétfőn, 17.30-kor Újvidéken találkozik az olimpiai és világbajnoki bronzérmes spanyol csapattal a magyar női kézilabda-válogatott a szerbiai vb nyolcaddöntőjében, és ezt a csatát Hajdu János szövetségi kapitány a torna legfontosabb mérkőzésének tartja.

MTI/hvg.hu Itthon

A TEK-vezér küzdeni akar hibázó társukért

Több embert meg akart ölni az a férfi, akit hétfőn egy taxiban fogtak el a budapesti Ferenciek terén – ezt mondta a Terrorelhárítási Központ főigazgatója kedden az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Hajdu János itt is megerősítette, hogy szakmai hibát vétett egyik munkatársuk, aki véletlenül meglőtte az egyik technikusukat. Ugyanakkor küzdeni fog azért, hogy hibázó kollégája megtarthassa munkahelyét – tette hozzá.

Csikász Brigitta Itthon

Újabb rendőri elitegységet építenek Pintérék?

Szakmabeli forrásaink szerint a Hajdu János vezette Terrorelhárítási Központ (TEK) ellenpólusa lehet lassan a Készenléti Rendőrség: Papp Károly országos rendőrfőkapitány a jelek szerint szisztematikusan, Pintér Sándor belügyminiszter támogatásával építi fel kedvelt szervezetét, amely mára nem csak hatáskörében, de a kiemelt bérezést tekintve is egyenrangú partnerévé vált a kormányfő által dédelgetett TEK-nek.

Csikász Brigitta Itthon

Westernbe illő párbajozást engedélyezne a TEK-főnök

Saját akcióinak megkönnyítése miatt enyhítene a fegyverhasználaton a Terrorelhárítási Központ. Azt szeretnék, ha olyan speciális helyzetekre is lenne szabályozás, mint a szigetszentmiklósi szituáció, amikor a túszejtő gyorstokja miatt volt veszélyben a túsz élete. A hvg.hu értesülése szerint a szervezet főigazgatója azt javasolja, hogy ilyen esetekben még a fegyver előkapására irányuló mozdulat megtétele előtt ártalmatlanná tehessék a fegyverest. A jelenlegi jogszabályok ugyanis ezt nem teszik lehetővé, és ha most így járnának el, jogtalan fegyverhasználat miatt a rendőrrel szemben indulna eljárás.

MTI Itthon

Enyhítene a TEK-vezér a fegyverhasználati szabályokon

Hajdu János szerint a magyar jogrendszer a fegyverhasználat terén eléggé leköti a rendőr kezét, ami a szimpla hétköznapokon helyénvaló, de például egy túszejtésnél már nem feltétlenül. Azt is mondta, ha valaki meg akarná szüntetni a TEK-et, annak nem vele kell megküzdenie, hanem az izraeli, amerikai vagy német titkosszolgálatokkal.

1 2 3 4
Van egy dal, amit Elton John soha többé nem akar elénekelni a turnéja után

Van egy dal, amit Elton John soha többé nem akar elénekelni a turnéja után

Ötven fölé emelkedett a kabuli iskolánál történt robbantás áldozatainak száma

Ötven fölé emelkedett a kabuli iskolánál történt robbantás áldozatainak száma

Mire kiderült az ára, már el is fogyott a legújabb Ferrari összes példánya

Mire kiderült az ára, már el is fogyott a legújabb Ferrari összes példánya

Nem akarja az olimpiát a japánok közel kétharmada

Nem akarja az olimpiát a japánok közel kétharmada

Tovább nőttek a lánctartozások az építőiparban a járvány miatt

Tovább nőttek a lánctartozások az építőiparban a járvány miatt

Kerékpárbalesetben hunyt el a világhírű német-amerikai építész

Kerékpárbalesetben hunyt el a világhírű német-amerikai építész

Az Indiai-óceánba csapódtak az elszabadult kínai rakéta darabjai

Az Indiai-óceánba csapódtak az elszabadult kínai rakéta darabjai

Palkovics meghívta Karácsonyt és Baranyit a Fudan Egyetemről szóló egyeztetésre

Palkovics meghívta Karácsonyt és Baranyit a Fudan Egyetemről szóló egyeztetésre

A címlapról ajánljuk