#KPMG

hvg.hu Gazdaság

Kifacsart citrom a hazai energiapiac

Mihamarabbi párbeszédre van szükség az energiapiac szereplői és a politikai vezetés részéről, egyelőre ugyanis nem látszik, hogy egy koherens, közös gondolkodás felé haladnánk - hangzott el a mai Portfolio.hu Energy Investment Forum 2013 konferencián. A vezető energiacégek véleménye szerint az árszintek újraértékelése előbb-utóbb megúszhatatlan, de a hatékonyság növelésére is nagy hangsúlyt kell fektetni a jövőben. Nonprofit alapon ugyanis ezeknek a szolgáltatásoknak a fenntarthatósága lehetetlen.

hvg.hu Vállalkozás

Pénz még lenne, de kedv nincs cégfelvásárlásra

Továbbra is a felvásárlások számának és értékének növekedését vetíti előre a KPMG Global M&A Predictor indexe, de a tranzakciók száma és értéke a makrogazdasági környezetben rejlő kockázatok miatt bizonytalan.

hvg.hu Vállalkozás

Robbanás előtt a vállalati hitelezés?

A bankok többsége teljes mértékben nyitott új vállalati hitelek kihelyezésére – derül ki a KPMG Vállalathitelezési Hangulatindexéből. A hitelezési hajlandóság minden hitelcél esetén javult, de összességében még elmarad a 2011. tavaszi adatfelvételnél regisztrált szinttől. A bankok 40 százaléka a hitelkereslet növekedését érzékeli, de szektorszinten csak 30 százalékuk számít a hitelállomány növekedésére.

hvg.hu Vállalkozás

Átjáróházak a magyar cégek – fizikailag és digitálisan is

Elképesztően alacsony a magyar nagyvállalatok fenyegetettségtudata, idegenek teljesen szabadon grasszálhatnak a cégeknél azonosítás nélkül. A KPMG számos hazai nagyvállalat, köztük bizalmas adatokat kezelő pénzintézetek és mobilcégek megbízásából végzett behatolási kísérleteket, és az esetek döntő többségében több egyszerű módszerrel is sikerrel járt. A kukákban több esetben is kifejezetten bizalmas céges iratokat találtak a tesztemberek.

MTI Gazdaság

Így érhető tetten a kormányok pénzéhsége

A kormányok 2012-ben tovább növelték az áfakulcsokat, hogy bevételhez jussanak, és csökkentették a társasági adót, hogy országukba új befektetőket vonzzanak - derül ki a KPMG éves Corporate and Indirect Tax Survey tanulmányából.

hvg.hu Vállalkozás

Ugrásra készen a multik: vennének mindent, ami mozog

A világ legnagyobb vállalatai az elmúlt két évben rendbe rakták mérlegeiket, csökkentették hiteleiket és növelték nyereségüket, vagyis megteremtették a későbbi vállalatfelvásárlások feltételeit. Nem meglepő ezután, hogy a növekedés első jeleire a kedvezőtlen felvásárlási hangulat villámgyorsan megváltozott, és a KPMG Global M&A kiadványa szerint minden szektorban erősödött a felvásárlási szándék.

MTI Gazdaság

Tovább szűkülhet a hitelpiac

Továbbra is visszaeső hitelezést vetít előre a KPMG vállalathitelezési hangulatindexe, amelynek értéke a tavaszihoz képest ugyanakkor némileg javult, főleg annak köszönhetően, hogy a bankok hitelezési hajlandósága egyes hiteltípusoknál növekedett.

hvg.hu Vállalkozás

Az élelmiszeripar és az agrárszektor a bankok kedvencei

Továbbra is negatív tartományban maradt, tehát visszaeső hitelezést vetít előre a KPMG negyedik alkalommal számított vállalathitelezési hangulatindexe. Az index értéke ezúttal -0,3 pont lett. A tavaszi -0,7 pontos értékhez képest bekövetkezett javulás főleg annak köszönhető, hogy a bankok hitelezési hajlandósága egyes hiteltípusoknál növekedett. A bankok szívesen hiteleznék a mezőgazdaságot és az élelmiszeripart, az ingatlanszektort viszont nem finanszírozzák.

hvg.hu Ingatlan

A lengyel lakáspiacra tör be a magyar ingatlanfejlesztő

A Futureal 1200 lakás fejlesztését kezdi meg Lengyelországban partnerségben a lengyel Gant Development S.A.-val. Az együttműködés keretében 3 lengyel városban, összesen 25 milliárd forint értékű fejlesztés indul meg.

Kovács Áron - M. László Ferenc Itthon

Súlyos milliárdokhoz jutottak a Századvég nagy elődei

Nem vitatják a 2006 és a 2010 közötti kormányok legfőbb tanácsadó cégei azt az összeget, melyet az előző ciklus költéseiről közölt a Miniszterelnökség a hvg.hu-val. A Gyurcsány- és a Bajnai-kabinet 16,8 milliárdos költéséből 5,9 milliárdot vitt el a kormányok 10 legfontosabb partnere, amiből a szaktanácsadásra költöttek a legtöbbet. Közülük 4 cég ma már veszteséges, ám vezetőik állítják, ezért inkább a válság okolható, nem az állami megrendelések elapadása.

MTI Ingatlan

Itt az újabb ingatlanpiaci visszaesés?

A korábbinál is borúlátóbbak a régióban a bankok az ingatlanpiac újjáéledésével kapcsolatban, egy üzletileg jól megalapozott ingatlanprojektnek azonban ma is van esélye a finanszírozásra.

hvg.hu Ingatlan

A KPMG jön a Volga Szálló helyébe

A jogerős építési engedélyek beszerzése után a Futureal csoport elindította új irodaház projektje, a frissen elkeresztelt Vision Towers építkezését.

hvg.hu Autó

Hamarabb lesznek sofőrnélküli autók, mint hinnénk

Az elmúlt évtizedekben rengeteg olyan high-tech újítás született, amellyel a vezetés könnyebb, biztonságosabb, és az autónk még inkább önműködővé vált. Most egy újab technológai ugrást jósolnak.

hvg.hu Vállalkozás

Csak akkor fizessen áfát, ha van rá forrása!

Az új adónemek mellett a pénzforgalmi elszámolásra való áttérés is sokat segíthet a kisvállalkozások likviditásának javítását, illetve könnyítését. Az a kisvállalkozás választhatja ezt a megoldást, amelynek áfás bevétele nem éri el az 500 ezer eurót − nagyjából 150 millió forintot. Ez a rendszer is lehetőséget nyújt azonban "okos" megoldásokra, amelyek révén hosszabb-rövidebb ideig meg lehet úszni az áfa befizetését.

hvg.hu Vállalkozás

Számlareform a kkv-knak

A Magyar Telekom június elejétől kínált új terméke, az ÉnSzámlázóm online felhőalapú számlázó szoftver mikro-, kis- és középvállalkozásoknak nyújt teljes értékű számlázó megoldást a vevő- és partnertörzskezeléstől kezdve a terméktörzskezelésen át a számlakészítés és statisztikai modul kialakításáig.

hvg.hu Vállalkozás

Cégfinanszírozás: a hitel alma

A vállalati hitelezésért felelős banki vezetők szerint az utóbbi hónapokban érzékelhetően romlott a hangulat a vállalati hitelpiacon, és a közeljövőben sem várható számottevő javulás. A kereskedelmi bankok egyöntetűen a termelő vállalatokat, illetve a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozásokat tartják a legkedveltebb hitelezési célpontnak.

1 2 3 4 5
Új temetői jármű: még neve sincs az utolsó utakat lebonyolító biciklinek

Új temetői jármű: még neve sincs az utolsó utakat lebonyolító biciklinek

Számítógépes probléma sújtja a Hubble űrteleszkópot, leállt a csillagászati megfigyelés

Számítógépes probléma sújtja a Hubble űrteleszkópot, leállt a csillagászati megfigyelés

Az Apple szerint titkon minden PC-s iPadre vágyik

Az Apple szerint titkon minden PC-s iPadre vágyik

Kamu Eb-jegyeket árult egy zuglói férfi, tízezrekkel húzott le focirajongókat

Kamu Eb-jegyeket árult egy zuglói férfi, tízezrekkel húzott le focirajongókat

Átkelőhajót indít a BKK és a MAHART a Lánchíd felújítása alatt

Átkelőhajót indít a BKK és a MAHART a Lánchíd felújítása alatt

Feladatot adott ki az Epic Games: készítsen ufós képernyőképeket

Feladatot adott ki az Epic Games: készítsen ufós képernyőképeket

Több buktatója is van a 219 ezer forintos támogatásnak

Több buktatója is van a 219 ezer forintos támogatásnak

Rákbeteg a világ egyik legismertebb riportere

Rákbeteg a világ egyik legismertebb riportere

A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával