hvg.hu Gazdaság

Rágalom vagy valóság? Ráültek a csúszópénzes bőröndre, hogy be lehessen csukni

Kadhafi fia állítja: Líbia finanszírozta Sarközy 2007-es elnökválasztási kampányát. A volt líbiai diktátor második fia, Szaif Al-Iszlam Kadhafi brit ügyvédei útján egy nyolcoldalas, kézzel írott levelet juttatott el a francia hatóságoknak, amelyek már hosszú évek óta nyomoznak a magyar származású exelnök homályos, Líbiával kapcsolatos pénzügyeiben.

hvg.hu Gazdaság

Pácban a francia diplomácia fürdőgatyás James Bondja

Hogy került 385 ezer euró készpénz Boris Boillon exnagykövet, Sarkozy exelnök egykori tanácsadója sporttáskájába? Először a francia vámosok faggatták erről, most pedig a bíróság tesz fel kínos kérdéseket ezzel kapcsolatban, amikor adócsalással, pénzmosással és nagy összegű készpénz külföldre juttatásával vádolják a francia diplomácia egykori sztárját.

B. Simon Krisztián Itthon

„A menekülő ember nem hülye"

Európának vendégül kell látnia azokat, akiknek erre szükségük van. De ehhez új, sokkal rugalmasabb állampolgári formák kellenek, és hogy az államok szabadon dönthessenek a befogadás mikéntjéről, a maguk lehetőségeivel élve – mondta a hvg.hu-nak David Held, a Durham Egyetem professzora, a politikai teória nemzetközi hírű kutatója, aki szerint az EU egy kaptafára kezeli (félre) a válságokat.

MTI Világ

Egyre nagyobb bajban van Nicolas Sarkozy

Hivatalos eljárást indítottak Nicolas Sarkozy ellen szerda hajnalban. A volt francia köztársasági elnök ügyében korrupció, befolyással való üzérkedés, valamint nyomozási titok megsértése miatt folyik vizsgálat – jelentette be az illetékes ügyészség Párizsban. A kedden őrizetbe vett volt államfő csaknem 15 órás kihallgatása után döntöttek így.

hvg.hu Plázs

Bárki utazhat Kadhafi luxushajóján

A diktátor számára készült óceánjáró most alapvetően a kisgyermekes családok számára jelent elsőrangú nyaralási alternatívát.

MTI Világ

Bíróság elé állították Kadhafi fiát

Elfogása óta először állították bíróság elé csütörtökön Szeif al-Iszlám Kadhafit, Moammer Kadhafi néhai líbiai vezető fiát - jelentette be a líbiai főügyészség. Szeif al-Iszlám ellen az a fő vád, hogy háborús bűnöket követett el az apja hatalmának megdöntésére irányuló 2011-es felkelés idején.

MTI Világ

Mentességet kapnak a líbiai lázadók

A líbiai Átmeneti Nemzeti Tanács olyan törvényt fogadott el, amellyel mentességet adnak a Moammer Kadhafi rendszere ellen küzdő lázadóknak. A csütörtökön közzétett szöveg szerint "a forradalom sikerre vitele vagy védelmezése" érdekében végrehajtott tetteikért" kapják a kedvezményt.

MTI Világ

Kadhafi terroristájának hitte a norvég mészárost az egyik szemtanú

Moammer Kadhafi volt líbiai vezető emberének hitte Anders Behring Breivik norvég tömeggyilkost a tavaly júliusi vérengzés egyik szemtanúja - derült ki egy csütörtökön elhangzott tanúvallomásból. Jon Olsen a komp kapitánya volt, amely Breiviket a szigetre szállította.

MTI Világ

Elkapták Kadhafi főkémjét

Mauritániában őrizetbe vették Moammer Kadhafi néhai líbiai diktátor egykori kémfőnökét - közölték szombaton a nyugat-afrikai ország biztonsági hatóságai.

hvg.hu Napi merítés

Nyolc diktátor, akik még mindig hatalmon vannak

Kadhafi novemberi és Kim Dzsongil hétvégi halálával két ország szabadulhatott meg diktátoraitól (bár Kim Dzsongil fia már átvette a hatalmat Észak-Koreában). A Human Rights Watch listáján számos ország szerepel még, ahol ma is egy kézben összpontosul minden hatalom, a rendet pedig katonai eszközökkel tartják fenn.

MTI Világ

Nemzetközi Büntetőbíróság: háborús bűn lehetett Kadhafi megölése

Erős a gyanú, hogy Moammer Kadhafi megbuktatott líbiai vezető megölése háborús bűncselekmény volt - jelentette ki újságíróknak a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze, miután csütörtökön New Yorkban tájékoztatta az ENSZ Biztonsági Tanácsát arról a leveléről, amelyet a Líbiát irányító Átmeneti Nemzeti Tanácsnak (ÁNT) küldött.

1 2 3 4 5 6 7 8

A címlapról ajánljuk