hvg.hu Tech

Béna és üres az új állami monstrum honlapja

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) négyszer nagyobb a MÁV-nál, de a honlapja legalább tizenhétszer rosszabb. Ráadásul alig van rajta tartalom, hacsak nem tekintjük annak a "Fejlesztés alatt" feliratokat.

Itthon

300 település biztosan nem kér az iskoláiból

Háromszáz település biztosan lemond az oktatási intézményei fenntartásáról. Arról továbbra sem tudnak kézzelfogható adatokat mondani, hiányoznak-e még források az államosításhoz.

MTI Itthon

Pokorni: lyuk van a Klebelsberg-program büdzséjében

Pokorni Zoltán szerint nem biztos, hogy olcsó lesz a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ rendszere, szerinte az ellátandó feladat jóval többnek tűnik, mint amennyire pénz van. Hiller István volt szocialista oktatási miniszter annak a véleményének adott hangot, hogy a KIK létrehozása "elhibázott irány", ez a rendszer pedig "nem csiszolható".

Kósa András Itthon

Pokorni: egy furcsa rendszer képe bontakozik ki

Hiába egyezett meg a kormány és a Fidesz-frakció arról, hogy az önkormányzatok visszaszerződhetnek az iskolák működtetésére, végül más döntés született, amelyben meghatározó volt Orbán Viktor kormányfő személyes érvelése – mondta a hvg.hu-nak Pokorni Zoltán. A Fidesz elnökségi tagja, a parlament oktatási bizottságának vezetője szerint a választók 2013 szeptemberétől szembesülnek majd a valódi változásokkal, ami politikailag már kockázatos lehet a 2014 tavaszi parlamenti választás előtt.

Molnár Fruzsina Itthon

Klebelsberg központ: "egyenként kell megvizsgálni", kit, hogyan foglalkoztathatnak tovább

Egyelőre folyosói pletykákból tájékozódnak az iskolaigazgatók arról, hogy hogyan érinti intézményüket a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ megalakulása szeptember 1-től. Az önkormányzatok vezetői sem tudnak konkrétumokat, nem egyeztettek velük. Az átvett dolgozók foglalkoztathatóságát "egyenként kell megvizsgálni" az EMMI szerint.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk