MTI / hvg.hu Világ

Rakétákat lőttek a líbiai főváros reptere felé

Kadhafi elzavarása óta nagy a káosz Líbiában. Az országban fegyeveres csoportok harcolnak, korábban tűzszünetben állapodtak meg, azonban múlt héten is több rakéta csapódott be a tripoli reptér közelében.

hvg.hu Világ

Több mint száz menekülő fulladt a tengerbe

Két felfújható gumicsónak indult el szeptember 1-én Líbiából Európa felé, az egyik kilyukadt és elsüllyedt, s a fedélzeten tartózódók közül több mint száz ember a tengerbe veszett – számolt be a BBC az Orvosok határok nélkül (MSF) nevű nemzetközi szervezet közlésére hivatkozva.

MTI Világ

Amerikai légicsapás Líbiában terroristák ellen

Légicsapást hajtott végre a dél-líbiai Ubari városának közelében az amerikai légierő szombaton, a támadásban két terrorista életét vesztette - közölte az Egyesült Államok hadseregének afrikai parancsnoksága.

MTI Világ

Kemény vádak miatt indult eljárás Nicolas Sarkozy ellen

Passzív korrupció, törvénytelen kampányfinanszírozás és líbiai közpénzzel történő csalás gyanúja miatt eljárás indult szerda este Nicolas Sarkozy volt francia államfő ellen a 2007-es győztes elnökválasztási kampányához Moammer Kadhafi néhai líbiai vezetőtől érkezett állítólagos támogatás ügyében – közölték igazságügyi források. Az exelnök – aki tagadja a vádakat – rendőri felügyelet alá került.

Dercsényi Dávid Világ

Egy új rabszolgasorba taszító rendszert támogathatunk Líbiában sok-sok pénzzel

Az EU egyik legvitatottabb intézkedése volt a kaotikus Líbiát pénzzel támogatni azért, hogy ne engedje a tengerre szállni a potenciális menekülteket. Mi most beszállunk ebbe a rendszerbe, a visegrádi országok töménytelen pénzt öntenek a rendszerbe, amelynek része a rabszolgaság, a szervezett bűnözés és temérdek szenvedés.

1 2 3 4 5 6 7
66

A címlapról ajánljuk