#Lakner Zoltán

hvg.hu Itthon

Simicska Lajos kollégistaként átment az üvegajtón

Előtte nincs akadály, mondta, majd bement a bezárt ajtón keresztül a budaörsi kollégiumba - elevenítette fel a történetet Fodor Gábor volt fideszes poltiikus az RTL Klub házon kívül című műsorában. Volt még pár hasonló csemege a műsorban.

Bihari Ádám Itthon

Lakner Zoltán: Három hét múlva eldőlhetnek a 2018-as választások

Orbán ma már nem túlélésért küzd Brüsszelben, hanem szövetségeseket toboroz, a Jobbik keresi a váltópárti pozíciót, a baloldali ellenzékkel meg nem az a kérdés, mi lesz 2018-ban, hanem mi lesz bármikor. Lakner Zoltán szerint nem túlzás, hogy a 2018-as választások eldőlhetnek október 2-án. Interjú.

hvg.hu Itthon

Lakner Zoltán a baloldali ellenzékről: Valaminek a végén vagyunk

Túl vagyunk Füreden és Kötcsén, hétfőn Orbán-beszéddel kezd az országgyűlés, három hét van a népszavazásig. Hétfő reggeli interjúnkban Lakner Zoltán politológus mondja el, mire kell számítani, hol lát ő már lejátszott meccseket, és hol játszanak most le évekre szóló partikat. Azt, hogy mit gondol a baloldali ellenzékről, már most eláruljuk.

hvg.hu Itthon

Korlátolt alkatrésznek nevezték Tarlóst

A nemzeti együttműködés rendszerének korlátolt alkatrésze Tarós István Lakner Zoltán politológus szerint. Lakner szerint a főpolgármester meg fog bántódni azokon a sorokon, amikkel a politológus reagált a reggeli Vitézy elleni kirohanására.

hvg.hu Nyüzsi

„Az egyik belebukott 300 forintba, a másik éppen most fog 700 forintba" – politológusok a netadóügyről

Lakner Zoltán szerint a Fidesz elhitte saját fikcióját a szabadságharcról, és most ebbe bukhat. Szerinte meglepő, hogy a kormány meg sem próbál a tüntetőkkel beszélni, és valamilyen valódi engedménnyel leszerelni őket. Somogyi Zoltán arra hívta fel a figyelmet, hogy az MSZP 300 forintba bukott bele, a Fidesz pedig 700 forint miatt került veszélybe, százmilliárdok ellopása viszont büntetlenül marad. Török Gábor azt firtatta, vajon van-e jó választása Orbán Viktornak ebben a helyzetben.

hvg.hu Itthon

Lakner: "Minden marad, ahogy volt"

"Az óriási csatazaj közepette minden marad, ahogy volt" – értékelte az EP-választásokat Lakner Zoltán. A politikai elemző szerint Orbán nem fog megijedni Gyurcsány sikerétől, az LMP a jövő váltópártjától igen messze van, a Jobbik pedig úgy beszél saját váltópártságáról, hogy 850 ezer szavazat választja el a Fidesztől.

hvg.hu Vélemény

"Nem igaz, hogy az ország szőröstül-bőröstül a Fideszt akarja"

A kapujában állunk annak, hogy lengyel típusú pártrendszer jöjjön létre Magyarországon – véli Lakner Zoltán politológus, aki a Facebookon arról is ír a vasárnapi választások után, hogy a régi balliberális tábor egyszerűen eltűnt, és azok az erőfeszítések, melyek a 2006-os tábor visszaállítására irányultak, értelmetlenek és kontraproduktívak voltak.

MTI Itthon

Elemzők: Ezért nem esett szét a Fidesz-tábor

A Fidesz sikertörténetének okai: a centralizált, hatékony döntéshozatal, a választókerületekre épülő pártstruktúra és a belső viták ellenére fennmaradó külső egység – hangzott el egy konferencián, ahol a magyar pártok esélyeit latolgatták elemzők. Megvan az elvi lehetőség a Jobbik-szavazótábor további bővítésére, és a Bajnai-féle pártszövetség létrejötte "kinyírta az LMP-t" – mondták politológusok.

hvg.hu Itthon

Lakner: a kormány szegmentálja a társadalmat

Az "újraelosztás valódi haszonélvezői nem a szabolcsi szegények, hanem Demján Sándor és Széles Gábor" - közölte Korózs Lajos MSZP-s képviselő a Szekeres Imre volt honvédelmi miniszter által vezetett József Attila Alapítvány konferenciáján, amely társadalompolitikával foglalkozott.

Kapcsándi Dóra Itthon

Schmitt lemondó beszédére mindenki emlékezni fog

Az, hogy a köztársasági elnök „nem távozik nagy sebességgel”, mind az államfői intézmény, mind az őt jelölők megítélését rontja – mondta Lakner Zoltán politológus a hvg.hu-nak. Krekó Péter, a Political Capital kutatási igazgatója szerint ugyanakkor érthető a megfontoltság, mert egy távozó politikus utolsó beszédére mindenki emlékezni fog, azt jól elő kell készíteni.

Klubrádió Itthon

Szakad-e az MSZP? Politológusok a párt jövőjéről

A szocialisták választmánya ezen a héten dönt arról, hogy mikor, milyen kérdésekben írják ki a pártszavazást. Lakner Zoltán és Kiszelly Zoltán politológus a Klubrádióban beszélt az MSZP jövőjéről.

MTI Itthon

Tavaszra születhet meg a kormány szegénység elleni programja

Tavaszra születhet meg a szegénység visszaszorítását célzó nemzeti reformprogram - mondta Lakner Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium főtanácsadója, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezetője egy regionális szociálpolitikai konferencián szerdán Győrben.

1 2
Buffon végleg búcsút int a Juventusnak

Buffon végleg búcsút int a Juventusnak

Radar360: Karikó Katalinék hasítanak, a "közelség halála" fenyeget

Radar360: Karikó Katalinék hasítanak, a "közelség halála" fenyeget

Jeszenszky Géza: Nem a síelés veszélyes a természetre

Jeszenszky Géza: Nem a síelés veszélyes a természetre

Nem hat, csak négy adag Pfizer-vakcinát adtak be véletlenül az olasz orvostanhallgatónak

Nem hat, csak négy adag Pfizer-vakcinát adtak be véletlenül az olasz orvostanhallgatónak

Több száz milliárdért ráfekszik a hadiipari fejlesztésekre a kormány

Több száz milliárdért ráfekszik a hadiipari fejlesztésekre a kormány

Elhunyt 91 beteg, 677 új fertőzöttet regisztráltak

Elhunyt 91 beteg, 677 új fertőzöttet regisztráltak

Egy Jemenben állítólag elrabolt és megölt magyarról adott hírt egy blog

Egy Jemenben állítólag elrabolt és megölt magyarról adott hírt egy blog

Varga Judit objektív vizsgálatra számít Brüsszeltől

Varga Judit objektív vizsgálatra számít Brüsszeltől

A címlapról ajánljuk