szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Az olimpiaellenes népszavazási kezdeményezéssel berobbanó Momentum Mozgalom jövőjéről írt a HVG.

A HVG által megszólaltatott elemzők megosztottak voltak a kérdésben: Kiszelly Zoltán politológus szerint veszélyes lenne, ha a MoMo csak a huszonéves korosztályra fókuszálna. Juhász Attila, a Political Capital ügyvezető igazgatója viszont úgy véli, épp az lehet a Momentum kitörési esélye, ha sikeresen célozza meg a politikai piac által eddig jóformán érintetlen közeget.

A HVG cikke arra is kitér, hogy miért lehet sikeresebb a Momentum más, a közelmúltban felbukkant civil kezdeményezéseknél. Török Gábor politológus szkeptikusan úgy nyilatkozott, hogy túl sok újdonságot nem lát az olimpia ügyével bemutatkozó mozgalomban.

Ezzel szemben Lakner Zoltán politológus úgy vélekedett: a MoMo jóval felkészültebb és szervezetebb, mint például a Haha vagy a Milla volt. Hasonlóan kardinális kérdésnek tűnik, hogy hosszú távon lehet-e értékválasztások nélkül politikát csinálni, mint ahogyan azt a Momentum állítja most.

És akkor még nem is beszéltünk arról, mi lesz, ha összejön a népszavazás kiírásához szükséges 138 ezer hiteles aláírás: végigvihető-e a kampány a kormány ellentámadásaival szemben?

A Momentum Mozgalomról bővebben az e heti HVG-ben olvashat!

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Erősödik a politikai vita a kínai vakcina miatt

Erősödik a politikai vita a kínai vakcina miatt

Lehajtott az M6-osról egy Mazda, fa állította meg

Lehajtott az M6-osról egy Mazda, fa állította meg

Meghalt a gyilkosságért elítélt zeneipari nagyágyú, Phil Spector

Meghalt a gyilkosságért elítélt zeneipari nagyágyú, Phil Spector