szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Fejlesztések történnek a 168 Óránál, és a politikai elemzőből főszerkesztő-helyettessé váló Lakner Zoltán szerint a tulajdonos világnézetétől függetlenül tud működni az általa is vezetett szerkesztőség.

A politikai elemzők mozgástere éppen úgy csökken, ahogyan a kormánykritikus sajtóé, egyre szűkülnek a lehetőségeik azokn számára, akik nem azt mondják, amit a hatalom elvár -  mondja a HVG-nek adott interjúban Lakner Zoltán politikai elemző, aki nemrég elvállalta a 168 Óra hetilap főszerkesztő-helyettesi posztját. 

Negyvenéves múltam, szembe kellett néznem azzal, hogy azokat a könyveket, amiket eddig nem írtam meg, már nem is fogom - mondja arról, hogy egyetemi kutatói státuszát is átadta egy fiatal kutatónak.

Lakner a hetilap tulajdonosai miatt nem aggódik, annak ellenére, hogy a hírek szerint a lap tulajdonosan mögött az a Brit Média nevű cég áll, amely személyes szálakon kötődik a kormánnyal jó viszonyban lévő zsidó hitközséghez, az újság szerinte teljesen autonóm módon működik, a népszavazásról is más volt az álláspontjuk, mint a hitközségnek.

Arra a kérdésre, hogy nem szülnek-e benne gyanakvást a Népszabadsággal történtek, hogy egy stróman majd bedönti a lapot, Lakner azt mondja, a bezárásra utaló jeleket nem vett észre, a lap fejlesztésére utaló jeleket viszont igen.

Lakner azt is elmondta a friss HVG-ben olvasható interjúban, hogy miben fog megújulni a 168 Óra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha az ellenzék nyer az időközin, matematikailag oda Orbán kétharmada

Ha az ellenzék nyer az időközin, matematikailag oda Orbán kétharmada

Már viszik el a rendőrök az ellenzékieket Minszkben

Már viszik el a rendőrök az ellenzékieket Minszkben

Halálos buszbaleset történt az M5-ösön

Halálos buszbaleset történt az M5-ösön