#MÁV Cargo

MTI Gazdaság

Felmentették a MÁV Cargót megszerző cég korábbi vezetőjét

Felmentő ítélet született az ausztriai St. Pölten bíróságán a Rail Cargo Austria korábbi ügyvezetője hűtlen kezelési ügyében. A vád szerint úgy fizetett a cég egy magyar bt.-nek 6,6 millió eurót a MÁV Cargo megvásárlása során, hogy az nem nyújtott ellenszolgáltatást.

MTI Itthon

Gáz szivárgott egy vasúti kocsiból a tiszaújvárosi pályaudvaron

Egy robbanásveszélyes szénhidrogén gázkeveréket szállító vasúti kocsi leeresztő csonkjánál szivárgott a gáz a tiszaújvárosi vasútállomáson. Az állomást áramtalanították, az utasokat buszokkal vitték tovább, de időközben megszüntették a szivárgást.

hvg.hu Gazdaság

A hét, amikor meglett Orbán kulcsa a hitelkapuhoz

Kiegyezés látszik jegybanktörvény-ügyben, biztossá vált, hogy nem vesznek el tőlünk kohéziós pénzeket, és még Európa is egy icipicit fellélegzett a görög választások eredménye miatt. A felhőtlen égboltot néha betakarta egy-egy viharfelhő: a tranzakciós illetékkel komoly bajok lehetnek, a költségvetést pedig az ÁSZ is komolyan megkritizálta. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

MTI Vállalkozás

Magyar Nemzet: a kormány bevásárolná magát a volt MÁV Cargóba

Tárgyalások folynak arról, hogy a Rail Cargo Hungariába, az osztrák kézben lévő egykori MÁV-os teherszállító cégbe részben visszatérjen a magyar tulajdonos, így a MÁV és az osztrák vasút közösen jelenhetne meg a balkáni és kis-ázsiai piacokon, ahol dinamikus fejlődés lehet az elkövetkező években - írta pénteki számában a Magyar Nemzet.

MTI Itthon

A szakszervezeti egységet féltik a vasasok

A Vasas Szakszervezeti Szövetség attól tart, hogy a kormány megosztja a formálódó szakszervezeti egységet. Balogh Béla elnök annak kapcsán szólalt meg, hogy a vasutasok 5 milliárd forintot kapnak a MÁV Cargo eladásából befolyt bevételből, miközben a vasas-ágazat területén történt számos privatizációkból az ottani dolgozók többnyire nem részesültek ilyen juttatásban.

hirado.hu Itthon

Gaskó: "jó helyen kapirgál Orbán Viktor miniszterelnök"

Ma 10 órától még folytatódnak a tárgyalások a Munka törvénykönyvének módosításáról, létezik azonban egy optimista verzió, miszerint 11 óráig megállapodás születhet, ezért fújták ma le a tiltakozó akciót – jelentette ki Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke az m1 Ma reggel című műsorában.

MTI/hvg.hu Itthon

Orbán fizetett: Gaskóék nem akcióznak tovább

A Liga Szakszervezetek felfüggeszti péntektől tervezett gördülő figyelemfelkeltő akcióját - jelentette be a szakszervezeti tömörülés elnöke szerdán, Szegeden. Orbán Viktor és Gaskó István szerda reggel megegyezett, hogy költségvetési forrásból kifizeti a kormány a MÁV Cargo eladásából a vasutasoknak járó privatizációs bevételt.

MTI Itthon

Elfogadták a MÁV helyzetét vizsgáló bizottság jelentését

A szakszervezeti juttatások csökkentését és a kiszervezések megszüntetését javasolja a vállalatnál a Magyar Államvasutak (MÁV) Zrt. jelenlegi gazdasági helyzetéhez vezető döntéseket vizsgáló parlamenti bizottság, amelynek jelentését hétfőn fogadta el a parlament.

MTI Gazdaság

Szemléletváltás történt a MÁV-nál, de nem elég mélyen

A MÁV volt humánpolitikai vezérigazgató-helyettese szerint a pénzügyi, a vállalatirányítási, a humánerőforrás, a befektetés-kezelés és az infokommunikáció sikeres volt, de nem elég ahhoz, hogy a szemléletváltás áthassa az egész vasúttársaságot.

Fürjes Judit Vélemény

Gaskó István: Megszoktam, hogy mindig valaminek bélyegeznek

A baloldalon megbélyegzett, a Fidesz embereként számon tartott Gaskó István most ugyanolyan vehemenciával támadja az Orbán-kormány egyes intézkedéseit, mint amilyen erőteljesern bírálta korábban a Gyurcsány-kormányt. A LIGA Szakszervezetek elnöke a hvg.hu-nak megmagyarázza látszólagos pálfordulását.

Solymosi Frigyes Vélemény

Solymosi Frigyes: Vérünkben lenne a gyűlölet?

Mint korábban a hírügynökségek közölték: Magyarországot a zsidók 66 évvel ezelőtti üldöztetéséért két amerikai ügyvéd, Chuck Fax és Marc Zell újból beperelte. A szerző fejtegetésében arra kíván feleletet kapni, hogy valóban gyűlölték-e a felmenők annak idején a zsidókat, mennyiben voltak szabadok az akkori döntésekben; és a szovjet dominancia alatt elszenvedett meghurcolásokért, vagyon-vesztésekért nem járna-e hazánk polgárainak kárpótlás?

MTI Gazdaság

MÁV Cargo-ügy: "sosem volt szó kenőpénz-fizetésről"

Az osztrák állami vasút (ÖBB) felügyelőbizottsági elnöke, a MÁV egykori teherszállítási üzletágát - jelenleg Rail Cargo Hungaria - megvásárló ÖBB-leányvállalat korábbi igazgatója, Horst Pöchhacker a Kurier internetes kiadásának kijelentette, hogy nem lát okot a lemondásra.

hvg.hu Vélemény

MÁV Cargo: Bécsben ismét téma a magyar Geuronetnek adott kenőpénz

Az osztrák bulvárlap, a Kurier - a Profil hetilapra hivatkozva - azt írja, hogy az osztrák államvasutak, vagyis az ÖBB-Holding felügyelőtanácsában 2008 februárjában nyíltan tárgyaltak a magyar vasúti áruszállítócég, a MÁV Cargo megvételével kapcsolatos kenőpénzekről. Szó esett a 7,1 millió eurós tanácsadói szerződésről, amelyet a magyar Geuronet „ügynökséggel” kötöttek. Magyar és osztrák hatóságok a tranzakció kapcsán megvesztegetés, hütlen kezelés illetve korrupció gyanúja miatt nyomoznak.

1 2
Az eddigi legsprituálisabb dalával jelentkezett a Belau – premier a hvg.hu-n

Az eddigi legsprituálisabb dalával jelentkezett a Belau – premier a hvg.hu-n

Törpekuvikot láttak a Mátrában

Törpekuvikot láttak a Mátrában

Megszólalt az Újpesten megkéselt rendőr: "Nagyon köszönöm a kiállást mellettünk!"

Megszólalt az Újpesten megkéselt rendőr: "Nagyon köszönöm a kiállást mellettünk!"

Önállóan készül 2022-re Szanyiék pártja

Önállóan készül 2022-re Szanyiék pártja

Meghalt a legendás amerikai tévés, Larry King

Meghalt a legendás amerikai tévés, Larry King

Csak semmi pánikgomb: okos megoldás az idősek rémálmára

Csak semmi pánikgomb: okos megoldás az idősek rémálmára

Letartóztatták a ferencvárosi késelés gyanúsítottjait

Letartóztatták a ferencvárosi késelés gyanúsítottjait

Gyors otthoni net mindenkinek: olcsó wifi 6 routereket teszteltünk

Gyors otthoni net mindenkinek: olcsó wifi 6 routereket teszteltünk

A címlapról ajánljuk