hvg.hu Világ

Lehozták a Mont Blanc feletti felvonón éjszakázó turistákat

Kiszabadult minden turista a Mont Blanc lejtői feletti drótkötélpálya kabinjaiból, amelyek még csütörtök délután akadtak el 3800 méter magasban. A 110 turista többségét még tegnap lehozták, de sokaknak a kis kabinokban kellett éjszakáznia a fagyos hidegben.

hvg.hu/MTI Világ

A Mont Blancon vitatkoznak az olaszok és a franciák

Egy kisebb határvita alakult ki Európa legmagasabb hegyénél, a Mont Blancnál. A francia hatóságok lezártak egy népszerű sétautat, ami pont egy olyan határszakaszon húzódik, ahol nem tudni, ki az illetékes. Az olaszok azt szeretnék, ha minél hamarabb megnyílna az út, ugyanis nagyban gátolja a kiépült turistaforgalmat.

MTI Világ

Meghalt öt hegymászó a francia Alpokban

Holtan találták meg szerdán azt az öt hegymászót, akik két napja tűnt el a Mont Blanc egyik csúcsán – közölte Jean-Marc Peillex, a hegység lábánál fekvő Saint-Gervais polgármestere. Egy hatodik hegymászót keresnek még.

MTI Világ

Összement a Mont Blanc

Alacsonyabb lett a Mont Blanc, Európa legmagasabb hegycsúcsa a legfrissebb adatok szerint – közölte a méréseket végző expedíció egyik résztvevője.

hvg.hu Világ

Családja már lemondott a Mont Blanc-on eltűnt magyar hegymászóról

Igazi sportember volt a 28 éves Bagladi Zoltán, a Mont Blanc megmászása közben eltűnt magyar hegymászó, de valószínűleg túl nagy kockázatot vállalt, amikor egyedül próbálta megmászni Európa legmagasabb hegycsúcsát. A család már beletörődött, hogy Zoltán nem tér haza hozzájuk.

MTI Sport

Megdőlt a Mont Blanc megmászásának gyorsasági világcsúcsa

Megdöntötte a Mont Blanc megmászásának gyorsasági világrekordját Kilian Jornet, a síalpinizmus és terepfutás spanyol bajnoka csütörtökön: Chamonix-ból oda-vissza 4 óra 57 perc 40 másodperc alatt tette meg a 4810 méter magas csúcsra vezető utat.

1 2

A címlapról ajánljuk