MTI Itthon

Ötven rendőr hasalt el a szolgálat megbízhatósági vizsgálatain

Öt éve működik a Nemzeti Védelmi Szolgálat: a kormánypárti napilapban közölték a statisztikákat. Az NVSZ az ismert bűnszervezetek megfigyelésével azonosította az alvilággal együttműködő hatósági személyeket. Eredményeik közé sorolják a Portik- és a Vizoviczki-ügyet.

Cs. B. Itthon

Birkával is fizettek le ügyészt

A nagy kaliberű vesztegetők nem, legfeljebb a kisstílűek esnek el a magyar igazságszolgáltatásban.Több mint 270 korrupciós ügyet vizsgáltak meg az Országos Kriminológiai Intézet kutatói.

Cs. B. Itthon

Lebukott egy vesztegető pénzügyőr

Pénzt kért egy pénzügyőr azért, hogy ne intézkedjen bizonyos ügyekben, bizonyos emberekkel szemben – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes szóvivője, Négyessyné Bodó Marianna a hvg.hu-val. A férfit május 26-án érték tetten és vették őrizetbe.

Cs. B. Itthon

A TEK-nél már használják a sokkolót, a rendőrségnél tilos

Az Országgyűlési Őrség tagja csak testi kényszert alkalmazhat, hiába szerelik fel őket sokkolóval. A Terrorelhárítási Központ és a Nemzeti Védelmi Szolgálat már használja ezt az eszközt, a rendőrség szerveinél viszont nincs rendszeresítve a sokkoló – derült ki a hvg.hu megkeresésére adott rendőrségi válaszból.

Cs. B. Itthon

Pintérre és Poltra hivatkoztak a volt rendőrtábornok zsarolási ügyében

120 ezer vagy másfél millió euró? Zsarolás vagy munkadíj? Miért kért volna közvetítőt, amikor személyesen is ismeri? Ezek a fő kérdések abban a büntetőügyben, melynek vádlottja, Kiss Ernő egykori rendőrségi tábornok, aki állítólag azért követelt másfél millió eurót, hogy közbenjárjon Kocsis István egykori MVM-vezér érdekében az ellene indult büntetőeljárás elsimításában. És akinél közben járt volna: Pintér Sándor belügyminiszter és Polt Péter legfőbb ügyész

Cs. B. Itthon

Titkos lesz a Vizoviczki-ügy tárgyalása

Zárt ajtók mögött ma kezdődik Vizoviczki László és társai vesztegetési ügyének tárgyalása, amelyről csak annyit tudni, hogy tíz tárgyalási napot tűzött ki a Debreceni Törvényszék bírája a következő hónapokra, így valószínű, hogy elhúzódik az eljárás. Akárhogy is, a nyilvánosság csak annyit tudhat meg majd, hogy az éjszaka császárára és a többi vádlottra - volt rendőri vezetőkre és más hatóságok emberei - milyen ítéletet szabnak ki. Vizoviczki beolvasott a sajtónak, amikor megérkezett.

hvg.hu Itthon

Magyar Nemzet: Nemzeti stratégia a korrupció ellen

Októbertől összesen százharminc ezer rendvédelmi dolgozó köztisztviselő tevékenységét, kifogástalan életvitelét felügyeli és ellenőrzi a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ), amelynek főigazgatója, Bolcsik Zoltán a Magyar Nemzetnek adott interjúban a megnövekedett feladatok ellátásáról, valamint az amerikai kitiltási botrány kapcsán a nemzetbiztonsági bizottságnak adott tájékoztatójáról is beszámolt.

hvg.hu Itthon

Pintér kezében a korrupcióellenes harc új egysége

A korrupció elleni eredményesebb fellépés érdekében külön szervezetet állítanak fel a Nemzeti Védelmi Szolgálaton (NVSZ) belül – tudta meg a hvg.hu. Az új szervezeti egység elemző-értékelő munkát végez, a konkrét eljárásokkal kapcsolatos vizsgálódás az NVSZ feladata lesz.

Csikász Brigitta Itthon

A pénznél többet ér a barátság - legalábbis az illegális adatszerzésben

Szeretné tudni, hogy a megvételre kinézett autót körözik-e, mert lopott? Kíváncsi arra, hogy az üzlettársa ellen folyó büntetőeljárásban érintetté válhat-e? A lakásvásárlásnál gond lehet a tulajdonossal, mert priusza van, és korábban éppen ingatlancsalás miatt büntették meg? Pénzért minden információ beszerezhető, de ha jók az ember kapcsolatai, még ingyen is.

Cs. B. Itthon

Ittasan vezetett és lemondott egy főrendőr

Ittasan vezetett és lemondott szolgálati viszonyáról a Nemzeti Védelmi Szolgálat főigazgató-helyettese, Zsombok György – értesült a hvg.hu. Év elején nagy nyilvánosságot kapott Nagy Péter tábornok, szintén alkoholos befolyásoltság alatt vezetett, sőt okozott balesetet, ami miatt a köztársasági elnök megszüntette szolgálati viszonyát. Egy borsodi rendőr halálos baleset részese volt, ügyében vizsgálódnak, ő még a testület tagja.

Csikász Brigitta Itthon

Nagyképűsége lett Vizoviczki veszte?

A jelek szerint Vizoviczki László saját maga indíthatta el azt a büntetőeljárást, aminek vádlottja lett több volt rendőri vezetővel és egyenruhással együtt. A Pintér Sándor bizalmasának tartott tábornok, Horváth András leült a diszkócsászárral beszélgetni, és elmondása szerint Vizó előadta neki, hogy NNI-sek pénzért rendszeresen bizalmas és titkos adatokat adtak ki neki – ezt írta le egy titkosított, de az alól feloldott rendőri jelentésben a tábornok.

Csikász Brigitta Itthon

Több évtizede nem újult meg a rendőrség, és most sem fog

Míg 2010-ben, a második Orbán-kormány hatalomra kerülése után több mint féltucat rendőri vezetőt lecserélt Pintér Sándor, 2012-ben pedig komoly átszervezéseket hajtott végre, a mostani kormányalakítás követően hasonló mértékű személycserékre vagy átalakításra nem számítanak a hvg.hu rendőrségi és belügyi forrásai. A megkérdezettek általános véleménye szerint a megújulás ugyanakkor ráférne a rendőrségre, mert évtizedek óta lényegét tekintve semmi sem változott.

Cs. B. Itthon

Így hárítja a TEK a közérdekű adatok kiadását

Bírósághoz fordul a hvg.hu, hogy kiderüljön, a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársainak mennyi túlórát fizettek ki az elmúlt években, a szervezet ugyanis többszöri megkeresésünkre sem hajlandó a kért közérdekű adatokat megadni. A TEK-en kívül minden más rendőri szervtől megkaptuk a kifizetett összegeket.

hvg.hu Itthon

Közel 900 gyanúsított a nyelvvizsgacsalásban

Több ügyvédet is meggyanúsítottak már a Pestvidéki Nyomozó Ügyészségen folyó nyelvvizsga-csalási ügy nyomozásában – közölte a hvg.hu-val a Pest Megyei Főügyészség szóvivője. Egyelőre 860 gyanúsítottja van az eljárásnak, de ez még nem a végső szám.

hvg.hu Itthon

Mintegy ötszáz rendőrt buktatott le az NVSZ

Mintegy ötszáz rendvédelmi dolgozóval szemben tett feljelentést három év alatt az NVSZ – közölték a hvg.hu megkeresésére. A hivatali visszaélést vagy vesztegetést elkövetők mellett volt, aki ellen sikkasztás, csempészet, illetve embercsempészet, vagy jelentési kötelezettség elmulasztása miatt indult eljárás.

1 2
Bíróság mondta ki: tilos a Heathrow repülőtér bővítése, mert sérti a párizsi klímaegyezményt

Bíróság mondta ki: tilos a Heathrow repülőtér bővítése, mert sérti a párizsi klímaegyezményt

PET-palackból van az új Audi A3-asban az üléshuzat

PET-palackból van az új Audi A3-asban az üléshuzat

Bán Teodóra: Nem a személyem körül alakult ki politikai csatározás

Bán Teodóra: Nem a személyem körül alakult ki politikai csatározás

 Elmondta a KSH, mitől nőtt leginkább a GDP

Elmondta a KSH, mitől nőtt leginkább a GDP

Telefonon kérték számon az egyházi vezetőket a NAT-ot bíráló nyílt levél miatt

Telefonon kérték számon az egyházi vezetőket a NAT-ot bíráló nyílt levél miatt

Hatvanöt üzletet rabolt ki egy tinikből álló banda Budapesten

Hatvanöt üzletet rabolt ki egy tinikből álló banda Budapesten

Szarvasi polgármester: „Kutya bunkó voltam”

Szarvasi polgármester: „Kutya bunkó voltam”

WHO-főigazgató: A koronavírus világjárvánnyá is válhat

WHO-főigazgató: A koronavírus világjárvánnyá is válhat

A címlapról ajánljuk