MTI / hvg.hu Itthon

Bezárnák az összes menekültet a debreceni fideszesek

A délutáni debreceni incidensre válaszul három fideszes képviselő közleményt adott ki arról, hogy miközben a migránsok illegálisan lépik át határainkat és még számítanak is a magyar emberek együttérzésére, aközben ilyen erőszakos cselekményeket hajtanak végre. Pósán, Kósa és Tasó szerint tehát minden menekülttábort zárttá kellene tenni.

MTI-OS Itthon

Fidesz: az illegális bevándorlás akut probléma

A Fidesz véleménye szerint az illegális bevándorlás akut probléma, és különösen megdöbbentő, hogy milyen hihetetlen mértékben nő az illegálisan érkező migránsok száma - erről Pósán László országgyűlési képviselő beszélt szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón. Együtt és az LMP részéről viszont a kormánnyal ellentétben úgy gondolják, hogy a menekültek problémájára csak szolidáris választ lehet adni.

hvg.hu Kult

Vidnyánszky, Mocsai, Ákos – bárkiből lehet Fidesz-professzor

Elfogadta az országgyűlés a felsőoktatási törvénymódosítását, amelynek értelmében a sporttudományi felsőoktatásban az olimpiai érem megszerzése "a doktori fokozattal egyenértékűnek minősül", míg a művészeti felsőoktatásban bizonyos díjak ugyanígy annak minősülnek. Mindezzel lehetővé válik, hogy egy olimpiai érem tulajdonosa egyetemi tanár legyen akkor is, ha ehhez nincs meg a képesítése, például doktoi címe, ami szükséges lenne.

hvg.hu Itthon

Mocsaiból továbbra is lehet rektor úr

Nem lett kivéve az eredeti előterjesztésből az a passzus, amely lehetővé tenné, hogy olyasvalaki is kapjon rektori megbízást az önálló egyetemmé váló TF-en, akinek nincs egyetemi tanári címe. A lex Mocsai tehát megszülethet, függetlenül attól, hogy Pósán László fideszes képviselő részben hasonló vonatkozású egyéni módosítóját a beterjesztés után röviddel visszavonta.

hvg.hu Itthon

Visszavonták a "legyen egyetemi tanár PhD nélkül!" módosítót

Egy Pósán László által benyújtott törvénymódosító javaslat értelmében a doktori fokozat az olimpiai 1-3. helyezéssel, valamint a Kossuth-díjjal is kiváltható lenne (lett volna) azoknál a felsőoktatási állásoknál, amelyeknél korábban feltétel volt a PhD megszerzése. Mindenki azt találgatta, Schmitt Pál vagy Mocsai Lajos járt-e a képviselő fejében. A hvg.hu-nak azt képviselő mondta: egyikük sem. A javaslatot meg visszavonta.

MTI Itthon

Fideszes javaslatot szavazott le a kormány

Választhatóvá tenné az állami, önkormányzati fenntartású intézményekben oktató tanárok tagságát a Magyar Pedagógus Karban a Fidesz szakpolitikusa. Pósán László javaslatát a parlament oktatási bizottsága támogatta, a kormány azonban nem – derült ki az országgyűlési honlapon közzétett ajánlásból. A módosító javaslatról kedden tárgyalnak és jövő héten dönthetnek a képviselők.

MTI Gazdaság

Nyár elején kezdik kárpótolni a Hajdú-Bét-ügy libatenyészőit

A jogszabályi háttér megteremtését követően, várhatóan nyár elején megkezdődhet a Hajdú-Bét-ügyben kárt szenvedett baromfitenyésztőknek szánt mintegy 200 millió forint kiutalása – jelentette be Pósán László fideszes országgyűlési képviselő csütörtökön sajtótájékoztatón, Debrecenben.

MTI Itthon

Már 150 ezren aláírták a Fidesz rezsicsökkentési ívét

A debreceni aláírásgyűjtők az utcára mennek. Eddig mindennap elzarándokolt néhány száz ember a Fidesz irodájába aláírni - mondta a Fidesz városi elnöke. Pósán László szerint az energiaszolgáltatók fejős tehénnek nézik Magyarországot, miközben más országokban disztingváltan viselkednek.

MTI/hvg.hu Itthon

Piás poénra intett be Szanyi a parlamentben?

A Fidesz lemondatná Szanyi Tibort, aki felszólalása végén középső ujjával beintett egy képviselőtársának. Úgy tudni, Pósán László fideszes képviselő sütött el egy piás poént Szanyi kapitány rovására.

MTI Itthon

A Fidesz szerint fair a röghöz kötés

A felsőoktatást finanszírozó adófizetők és a hallgatók közötti fair megállapodásnak tartja a Fidesz a hallgatói szerződést - közölte Pósán László, a parlament oktatási bizottságának kormánypárti alelnöke szombaton az MTI-vel.

Kapcsándi Dóra Itthon

"Senki sem jár jól” - itt vannak a felsőoktatási keretszámok

A hvg.hu információi szerint elkészült a javaslat a képzési területekre lebontott, konkrét felsőoktatási keretszámokról, amelyeket néhány nap múlva hoznak nyilvánosságra, a tandíjakkal együtt. Az Eduline úgy tudja, az adatokat már megkapták az egyetemek, az ELTE már nyilvánosságra is hozta őket. A Magyar Rektori Konferencia elnöke szerint a keretszámok drasztikus, hirtelen csökkentése működési zavart okoz majd a felsőoktatási intézmények működésében. Bódis József szerint szakokat megszüntetni könnyű, újrateremteni viszont nagyon nehéz lesz. A tervezett tandíjak mértékét eddig egyedül a Szegedi Tudományegyetem hozta nyilvánosságra; itt új ösztöndíjak bevezetésével csábítanák a hallgatókat a költségtérítéses képzésekre.

Klubrádió Karrier

Kiakadt az oktatási bizottság fideszes alelnöke Hoffmann törvényén

Még az oktatási bizottság fideszes alelnöke sem tudja, milyen szakértői csapat készítette el az oktatási törvényt. Azt sem tudni, lesz-e forrás ennek kivitelezésre. Hiába mondtuk el aggályainkat, „nagyon kevés esetben talált értő fülekre” - fogalmazott Pósán László, aki bevallása szerint még nem találkozott a felsőoktatási koncepcióval.

Klubrádió Karrier

Ésszerűsíteni akar az oktatáson a Fidesz

Nem akarják csökkenteni a költségtérítéses hallgatók számát, azon azonban a Fidesz szerint érdemes elgondolkodni, hogy van-e értelme úgy finanszírozni a felsőoktatás egészét, hogy minden főiskola egyetemmé akar válni.

MTI Itthon

Pósán: Barabás Miklós III/III-as volt

Lemondásra szólította fel Barabás Miklóst, a brüsszeli Európai Gazdasági és Szociális Bizottság 3. csoportjának tagját Pósán László fideszes országgyűlési képviselő szerdán Debrecenben.

Délben bejelentést tesz Orbán Viktor

Délben bejelentést tesz Orbán Viktor

Jól kezdődött az év a Samsungnak, sok pénz folyt be hozzájuk

Jól kezdődött az év a Samsungnak, sok pénz folyt be hozzájuk

5400-hoz közelít az elhunytak száma az Egyesült Királyságban

5400-hoz közelít az elhunytak száma az Egyesült Királyságban

Csak 19 ezer kilométer van ebben az eladó 33 éves Lada kombiban

Csak 19 ezer kilométer van ebben az eladó 33 éves Lada kombiban

Két koronavírusos új funkció jött a Mentők hivatalos alkalmazásába

Két koronavírusos új funkció jött a Mentők hivatalos alkalmazásába

Ausztriában már "csak" 187-en fertőződtek meg az elmúlt 24 órában

Ausztriában már "csak" 187-en fertőződtek meg az elmúlt 24 órában

Szuperritka 21 éves Honda sportkocsi keresi keresi új gazdáját

Szuperritka 21 éves Honda sportkocsi keresi keresi új gazdáját

Meghalt Pep Guardiola koronavírusos édesanyja

Meghalt Pep Guardiola koronavírusos édesanyja

A címlapról ajánljuk