#Portik Tamás

Gulyás József Vélemény

Portik, Laborc, Rogán és még sokan mások

Több mint érdekes, hogy fél évvel Portik Tamás őrizetbe vétele után ébredt rá (mitől is?) Rogán Antal arra, hogy valami mégsem volt rendjén ezzel az adásvétellel.

Cs. B. Itthon

Bemondásra nyomozott az NNI? Kártalanítást kérnek tőle

Kártalanítást kér ügyfelének Danyi Csaba ügyvéd miután B. Lászlóval, a Seres-gyilkosság gyanúsítottjával szemben megszüntették a büntetőeljárást. Korábbi álláspontja ellenére maga a Nemzeti Nyomozó Iroda gondolta úgy hogy a bűncselekményt a gyanúsított nem követhette el. A rendőrség honlapján a sikeres elfogásról szóló közleményt és videofelvétel már nem elérhető.

MTI Itthon

Portik-Laborc-ügy: bűnpártolás miatt már nem nyomoznak

Bűncselekmény hiányában megszüntette az ügyészség a Portik-Laborc-találkozóval kapcsolatban hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntette miatt indult nyomozást - tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

MTI Itthon

Laborc nem mondott igazat, de nem élt vissza Portik információival

A Laborc-Portik találkozót vizsgáló bizottságnak semmilyen olyan adat vagy információ nem jutott a tudomására, amely szerint az NBH a Portiktól származó információkat jogellenes célra használta volna, de felróják, hogy a találkozó megszervezése nem volt kellően dokumentálva a titkosszolgálatok részéről, és azt is, hogy az NBH-főigazgató Laborc hazudott a nemzetbiztonsági bizottság előtt.

MTI Itthon

MSZP: semmi bizonyíték, hogy Laborcék be akarták feketíteni az ellenzéket

Harangozó Tamás, az Országgyűlés Portik-Laborc találkozókat vizsgáló ténymegállapító albizottságának szocialista tagja szerint a vizsgálat nem tárt fel semmilyen olyan információt, amely alátámaszthatná a Portik Tamás és Laborc Sándor közötti találkozókról készült leiratok azon értelmezését, miszerint a Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársainak célja az akkori ellenzéki politikusok lejáratása lett volna.

MTI Itthon

Jelentés: hibázott Laborc, hogy nyilvános helyen találkozott Portikkal

Hibaként értékelhető, hogy Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) első számú vezetőjeként nyilvános helyen, személyesen találkozott az Energol Rt. egykori igazgatójával, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Portik Tamással – többek között ezt állapította meg az Országgyűlés Portik–Laborc-találkozókat vizsgáló ténymegállapító albizottsága.

MTI Itthon

Portik-Laborc ügy: nincs gyanúsított, meghosszabbították a nyomozást

Várhatóan pénteken befejezi munkáját az Országgyűlés Portik-Laborc találkozókat vizsgáló ténymegállapító albizottsága. Az ügyészségi nyomozás még tart, az ügynek továbbra sincs gyanúsítottja. A testület péntek délelőttre meghirdetett ülésének napirendjén a bizottság munkáját lezáró jelentés elfogadása szerepel.

MTI Itthon

Bizottság kereste fel a börtönben Portikot

Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatója kedd délután megjelent az Országgyűlés Portik–Laborc-találkozókat vizsgáló ténymegállapító albizottsága előtt.

MTI Itthon

A börtönben hallgatták meg Portikot, sok mindenre "nem emlékezett"

Mintegy másfél órán keresztül beszélgetett egy büntetés-végrehajtási intézetben az Országgyűlés Portik-Laborc találkozókat vizsgáló ténymegállapító albizottsága Portik Tamással, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Energol Rt. egykori igazgatójával kedd délelőtt.

hvg.hu Itthon

Portik Tamás bűnös, 11 év fegyházat kapott

Az elsőfokú ítélet szerint Portik Tamás rendelte meg Prisztás József vállalkozó 1996-os meggyilkolását, a ravaszt pedig H. István húzta meg. A nem jogerős ítélet Portikra 11, H. Istvánra 10 év fegyházat rótt ki. Az indoklás szerint a 2012-ben újra kezdett nyomozás nem előzmények nélküli, már az 1996–97-es aktákban is ott rejlett a megoldás.

hvg.hu/MTI Itthon

Portikot ma elítélhetik a Prisztás-gyilkosság miatt

Ma hoz ítéletet első fokon a Fővárosi Törvényszék a Prisztás József megölése ügyében folytatott eljárásban, amelynek fővádlottja Portik Tamás, aki az olajozással illegális pénzekre szert tevő Energol Rt. vezetője volt. Az 1996-ban történt gyilkossági ügyben a bíró alapvetően tanúvallomásokra alapozhatja az ítéletét, melyek azonban meglehetősen ellentmondásosak.

MTI Itthon

Laborc és Portik megint meghívót kapott a parlamentbe

Ismét meghívták az Országgyűlés Portik-Laborc-találkozókat vizsgáló ténymegállapító albizottsága elé Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt elnökét, valamint Portik Tamást, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Energol Rt. egykori igazgatóját, akiknek a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvény módosítása értelmében kötelező lesz megjelenniük - mondta Csampa Zsolt, az albizottság fideszes alelnöke.

MTI Itthon

Portik-ügy: "Nem lehetett vele tárgyalni, ezért kellett kiiktatni"

Az Aranykéz utcában másfél évtizede felrobbantott Boros Józsefnek a nem sokkal halála előtt, 1997-ben a rendőrségen tett videovallomását mutatták be a P. Tamás és társai ellen Prisztás József 1996-ban történt megölése miatt indult büntetőperben a Fővárosi Törvényszéken pénteken.

MTI Itthon

Megkönnyítették a Portik–Laborc-találkozókat vizsgálók dolgát

A Portik–Laborc -alálkozókat vizsgáló ténymegállapító albizottság meghallgatásait is befolyásolhatja, hogy hétfőn egyhangúlag támogatta az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága azt a módosító indítványt, amellyel korábban életbe léphet a testület előtt való kötelező megjelenésről szóló jogszabály.

MTI Itthon

Szünetel a Portik-bizottság

Egyelőre szünetel a Portik-bizottság, viszont az új szabályok alapján ismét beidézné a parlamenti bizottság elé Laborc Sándort és Portik Tamást a két fél találkozóit vizsgáló testület elnöke - írja a Magyar Hírlap szombati számában.

MTI Itthon

Portik régi barátja vallott a Prisztás-ügyben

Tanúként hallgatta ki a Fővárosi Törvényszék szerdán a Prisztás József megölésének vádjával Portik Tamás és két társa ellen folyó büntetőügyben az egyik korábbi gyanúsítottat.

1
4 5 6 7 8
13
Mongóliába indítana közvetlen járatot egy magyar légitársaság

Mongóliába indítana közvetlen járatot egy magyar légitársaság

Jön a visszapattanás a magyar gazdaságban, kérdés, mi marad, ami vissza tud pattanni

Jön a visszapattanás a magyar gazdaságban, kérdés, mi marad, ami vissza tud pattanni

Ezreket bocsát el a FedEx Európában

Ezreket bocsát el a FedEx Európában

Doku360: Mindenki suhan el mellettünk, pedig dolgozunk

Doku360: Mindenki suhan el mellettünk, pedig dolgozunk

Szeretettel a Vajdaságból: Hajmeresztő nyilatkozatok borzolják a kedélyeket a járványban

Szeretettel a Vajdaságból: Hajmeresztő nyilatkozatok borzolják a kedélyeket a járványban

Fischer Iván: "A zene boldogító hatása baj esetén megsokszorozódik"

Fischer Iván: "A zene boldogító hatása baj esetén megsokszorozódik"

Brexit a gyakorlatban: üres polcok az északír szupermarketekben

Brexit a gyakorlatban: üres polcok az északír szupermarketekben

Radar360: Csak mi veszünk kínai vakcinát az EU-ban, Vidnyánszky osztályt indít

Radar360: Csak mi veszünk kínai vakcinát az EU-ban, Vidnyánszky osztályt indít

A címlapról ajánljuk