#Pozsony

hvg.hu Shake

Videó: Gondtalanul suhan a síneken a rollervillamos

Könnyen lehet, hogy a villamosvezetők és a helyi közlekedési vállalat pályakarbantartói sem tapsikolnak majd örömükben, ha meglátják, mit talált ki egy ötletes fiatalember Pozsonyban. Saját kötöttpályás járművet barkácsolt, amelynek működtetéséhez nem kell elektromosság. A rollervillamos gondtalanul suhan végig a pályán, nincsen rajta tömeg, nem jön ellenőr sem, legfeljebb csak a rendőrség. Az út végén pedig elég, ha a vezető egyszerűen lekapja a pályáról és a hóna alá csapja.

MTI / hvg.hu Itthon

Magyarországon keresnek egy Szlovákiából eltűnt férfit és fiát

Egy négyéves, szlovák állampolgárságú kisfiút keres a rendőrség, a hatóságok szerint a gyermeket kameruni édesapja Magyarországra hozhatta Pozsonyból. A felhívást az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán tette közzé a rendőrség honlapján.

MTI Vállalkozás

Megegyeztek, elmarad a pozsonyi VW-sztrájk

Megegyezett a bérkövetelésekről a Volkswagen pozsonyi gyárának szakszervezete és az üzem vezetősége szerdán, így elmarad a munkavállalói érdekképviselet által korábban csütörtökre bejelentett figyelmeztető sztrájk - számolt be honlapján a Hospodárské Noviny (HN) szlovák gazdasági-közéleti lap.

MTI Vállalkozás

Sztrájkolni fognak a pozsonyi Volkswagen-gyárban

Figyelmeztető sztrájk lesz csütörtökön a Volkswagen pozsonyi gyárában, miután megfeneklettek a bérkövetelésekről a dolgozók szakszervezete és az üzem vezetősége között hónapokkal ezelőtt kezdődött tárgyalások.

MTI Világ

Több százan tüntettek Malina Hedvig mellett Pozsonyban

Becslések szerint mintegy öt-hatszáz fős tömeg gyűlt össze szerdán kora este a pozsonyi Vármegyeház téren azon a tüntetésen, amelyet a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala civil ernyőszervezet hirdetett meg a 2006-ban Nyitrán megvert egykori diáklány, Malina Hedvig mellett azt követően, hogy a nő ellen hamis tanúzás miatt vádat emelt a szlovák főügyészség.

MTI Autó

A szomszédban gyárthatják a Lamborghini Urust

Az olasz luxusmárka új városi terepjáróját lapértesülés szerint a Volkswagen pozsonyi üzemében gyárthatják. A szlovák VW sajtóosztálya nem kívánta kommentálni a hírt.

MTI Világ

Malina Hedvig mellett tüntetnek Szlovákiában

Április 30-án, a szlovák EU-csatlakozási ünnepséggel egy időben tervez szimpátiatüntetést Pozsonyban a megvert magyar diáklány mellett a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala civil ernyőszervezet. Csáky Pál az ünnepség helyett a tüntetésen vesz részt.

MTI Vállalkozás

Magáncég vetett szemet a Pozsony-Kassa vasútvonalra

Idén decembertől egy magántársaság, a cseh tulajdonú RegioJet indít saját járatokat a leghosszabb szlovák vasútvonalon Pozsony és Kassa között – írja a cég megerősítésére hivatkozva a Hospodárské Noviny című szlovák gazdasági-közéleti lap hétfőn.

M. László Ferenc Itthon

A Frizbi-főszerkesztő esete az elszúrt rapid randival

Ez egy hamisítatlan kelet-európai történet. Vannak benne másodvonalbeli celebek, szürreális estélyek, csipetnyi politika, offshore, foci és a Rejtő-hős Fülig Jimmyt idéző levelezés. A szereplőket nem a képzelet szülte, bármilyen hasonlóság létező személyekkel nem a véletlen műve.

MTI Gazdaság

Pozsonynál csak négy régió gazdagabb az EU-ban

Pozsony az Európai Unió ötödik leggazdagabb régiója, azaz a szlovák fővárosban az ötödik legmagasabb az egy főre jutó GDP az Európai Unió összes régiója közül - közölte a Sita szlovák hírügynökség az Eurostat csütörtökön nyilvánosságra hozott adataira hivatkozva.

MTI/Kisalföld Itthon

Vízibusz indulhat Pozsony és Rajka között

A szárazföld után vízen is összekötnék Rajkát Pozsonnyal: négy évvel a busz indítása után vízibusz is járna a magyar község és a szlovák főváros között – írja a szerdai Kisalföld.

MTI Világ

Elmegy a pszichiátriai vizsgálatra Malina Hedvig

Ismét pszichiátriai kivizsgálásra idézték be a szlovák hatóságok Malina Hedviget, akit 2006-ban Nyitrán idegenek megverték, mert magyarul beszélt az utcán. Ezt Roman Kvasnica, Malina Hedvig jogi képviselője közölte hétfőn.

MTI Plázs

Megint lehet repülni Pozsony és Prága között

Több mint két évig tartó szünet után decembertől ismét lesz közvetlen repülőgépjárat Pozsony és Prága között - tájékoztatta a pozsonyi repülőtér (BTS) sajtóosztálya csütörtökön az MTI-t. A megújult járatot december 11-től a cseh nemzeti légitársaság, a CSA üzemelteti.

1
4 5 6 7 8
16
A felvonóról kiabáltak le a síelőnek, hogy üldözi egy medve

A felvonóról kiabáltak le a síelőnek, hogy üldözi egy medve

3,2 millió forintot fizetett valaki egy Radiohead-kazettáért

3,2 millió forintot fizetett valaki egy Radiohead-kazettáért

Nem szabad aggódni a mozgáshiány miatt

Nem szabad aggódni a mozgáshiány miatt

„Én dolgozom. Ameddig lehet és valaki fel nem jelent”

„Én dolgozom. Ameddig lehet és valaki fel nem jelent”

A felcsúti lesz a fociakadémiák akadémiája

A felcsúti lesz a fociakadémiák akadémiája

Fantomképet közöltek a gödöllői HÉV-en erőszakoskodó férfiról

Fantomképet közöltek a gödöllői HÉV-en erőszakoskodó férfiról

Ma aláírják a megállapodást a 2021-es minimálbérről, kétszer emelkedhet idén

Ma aláírják a megállapodást a 2021-es minimálbérről, kétszer emelkedhet idén

Tudományos kudarc: leállítják az egyik francia vakcinajelölt munkálatait

Tudományos kudarc: leállítják az egyik francia vakcinajelölt munkálatait

A címlapról ajánljuk