#RTL Group

hvg.hu Kult

Üzent az RTL Klub: Nem futunk el

A Fidesz újabb – várhatóan kétharmados – sikere, illetve Simicska Lajos két médiavállalkozásának, a Magyar Nemzetnek és a Lánchíd rádiónak a bezárása nyomán az Index megkérdezte az RTL Klub vezetését, mik a magyarországi terveik.

MLF Itthon

Megszólalt és bírál az RTL leváltott vezére

Tavaly hosszabbították meg az RTL-nél a szerződését, ráadásul soha nem volt olyan szabály a cégcsoportnál, hogy bizonyos idő elteltével le kell váltani a vezérigazgatókat – közölte Andreas Rudas interjújára reagálva az RTL Klub múlt héten leváltott vezetője.

M. László Ferenc Itthon

"Soha nem tárgyaltam Lázárral Berlinben" – interjú az új RTL-főnökkel

Soha nem tárgyaltak a kormánnyal a reklámadó részleteiről, így javaslatokat sem fogalmaztak meg, hogy mit változtasson a kabinet, mindössze jelezték: a törvény diszkriminatív és korlátozza a versenyt – állítja az RTL Group regionális alelnöke, a magyar RTL ideiglenes igazgatója. Andreas Rudas a hvg.hu-nak adott interjúban azt mondja, nemcsak a Híradó tartalma, de a tévétársaság vezérigazgatójának esetleges leváltása sem került szóba a cég és a kormány vezetőinek találkozóin, azon meg saját bevallása szerint csak nevetett, amikor azt olvasta, hogy Lázár János Berlinben „megzsarolta".

M. László Ferenc Itthon

Kemény alkudozással váltották le az RTL nagyhatalmú vezetőjét

Két hónapos alkudozás után távozott az RTL éléről a magyar média legbefolyásosabb személyisége, Dirk Gerkens, miután a neki felajánlott új posztot nem fogadta el. A Fidesznek jól jött a leváltása, vannak, akik úgy vélik, végül a kormány és a cég az ő fejében egyezett ki. Mások úgy gondolják, ideje volt a váltásnak, az RTL Group új alapokra akarja helyezni a magyar társaság üzletpolitikáját.

hvg.hu Itthon

Orbán nem tud német kritikákról, de megegyezésre törekszik

A miniszterelnök szerint a német-magyar kétoldalú együttműködésben nincs problémás terület, és nem számít arra, hogy a Magyarországra érkező német kancellár kritizálja majd a kormányt, mert „a diplomácia értelme nem az, hogy kioktassuk egymást”. Orbán Viktor erről a Kossuth rádió 180 perc című műsorában beszélt péntek reggel. A kormányfő úgy látja, hogy a német érdekeltségű üzletemberek sem kritizálják a kormányt, hanem a pénzüket védik. Ugyanakkor minden területen megállapodásra törekszenek, ahol tudnak – tette hozzá. Az interjúban a reklámadó részleteiről nem volt szó.

M. László Ferenc Itthon

Diplomáciai nyomásra ült le Lázár tárgyalni az RTL-lel

A német kancellár és a luxemburgi miniszterelnök környezetéből is erős jelzéseket kapott Orbán Viktor, hogy rendezze a kormány a vitáját Európa egyik legnagyobb médiacégével. Az RTL hazai vezetését valóban kihagyták az egyeztetésekből, melyeket magyar részről Lázár János vitt, de Orbán Viktor még nem ütötte rá a pecsétjét. A kormányfő ugyanis mindenképpen be akarja szedni a reklámadóból várt 7-10 milliárdos összeget.

hvg.hu Itthon

Lázár Berlinben tárgyal, de nem az RTL-lel

Nem kizárt, hogy a politikusokkal történő egyeztetéseken szóba került az RTL ügye, de Lázár János nem elsősorban ezért ment Berlinbe, hanem hogy Merkel budapesti látogatását készítse elő – értesült az Atv.hu.

MLF Gazdaság

Európai szinten fáj az RTL-nek a reklámadó

Az európai RTL is megérzi a magyarországi reklámadót: a cég részben ezzel az új adófajtával magyarázta, miért romlott a médiabirodalom helyzete egész Európában. A hvg.hu becslései szerint 2015-ben fog a leginkább fájni a reklámadó az RTL-nek, amikor a magyar tévétársaságot érintő elvonás a 8,6 milliárd forintot is elérheti.

hvg.hu Itthon

Reklámadó: Vészjelzést küld a befektetőknek az RTL-csoport

Az első becslések szerint éves szinten körülbelül 15 millió euróval nő az RTL Group adófizetési kötelezettsége a magyarországi reklámadó bevezetésével – közölte hétfő reggel a luxembourgi székhelyű nemzetközi médiacsoport. Azt még nem tudni, mekkora értékvesztés várható az új teher miatt a magyar RTL-nél, az ezzel kapcsolatos előrejelzést a tervek szerint augusztus 21-én hozzák nyilvánosságra. Az RTL két vezére vészjelzést küldött Luxembourgból a magyarországi befektetőknek.

Zentai Péter Itthon

"Ezt a pert nem veszíthetjük el" – Az RTL-csoport igazgatója a reklámadót követő helyzetről

A magyarok érdeklődése a belpolitika mindennapos ügyei iránt mostanában növekedett meg, állítja a német RTL-csoport Délkelet-Európárt felelős regionális igazgatója, aki szerint nem igaz, hogy a Magyar RTL Klub hírműsorai csak azért kezdtek el foglalkozni a kormány számára kínos ügyekkel, mert bejött a reklámadó. A magyar származású Andreas Rudas szerint az eltúlzott reklámadó egyaránt sújtja az üzleti életet, a magyar gazdaságot és a sajtószabadságot. Az RTL-csoport nemzetközi bírósághoz fordul, de a híradók tematikája akkor sem változik, ha a reklámadót visszavonják.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Nem térünk ki a konfliktus elől – az RTL visszaszólt a kormánynak

A tervezett reklámadó bevezetése a sajtószabadság végét jelentené Magyarországon – mondta az RTL Group kelet- és délkelet-európai tevékenységéért felelős vezetője a Handelsblattnak. Arról is beszélt, a tervezett adó egyértelműen az RTL-t célozza, de nem térnek ki a konfliktus elől, és nem hagyják el Magyarországot.

4,3-as erősségű földrengés volt Bécsújhelynél

4,3-as erősségű földrengés volt Bécsújhelynél

Magyarország már csak a 92. a Riporterek Határok Nélkül listáján

Magyarország már csak a 92. a Riporterek Határok Nélkül listáján

Elveszítjük a lakástakarék állami támogatását, ha moratóriumos lakáshitelt törlesztünk elő belőle?

Elveszítjük a lakástakarék állami támogatását, ha moratóriumos lakáshitelt törlesztünk elő belőle?

Cseh aukciós körkép 2020

Cseh aukciós körkép 2020

Eltűnt egy indonéz tengeralattjáró

Eltűnt egy indonéz tengeralattjáró

Az iPhone-ján próbálna ki egy Samsung telefont? Nem lehetetlen

Az iPhone-ján próbálna ki egy Samsung telefont? Nem lehetetlen

Nagyot nőhet a tej, tojás és a hús ára, akár 1800 forint is lehet egy kiló csirkemell

Nagyot nőhet a tej, tojás és a hús ára, akár 1800 forint is lehet egy kiló csirkemell

Nyugdíjakat sikkasztott egy postás, aztán újabb sikkasztással próbálta pótolni a pénzt

Nyugdíjakat sikkasztott egy postás, aztán újabb sikkasztással próbálta pótolni a pénzt

A címlapról ajánljuk