Bodnár Zsolt Kult

80 éves lett az anti-hollywoodi ikon, Robert Redford

Sokan még mindig színészként tekintenek rá, pedig a hetvenes évek óta kevés sikerfilmben játszott – rendezőként azonban Oscar-díjat kapott, fesztiválalapítóként pedig gyakorlatilag neki köszönhetjük Tarantinót, Soderbergh-et, Robert Rodriguezt vagy Paul Thomas Andersont. A visszavonulás meg sem fordul a fejében, idén családi filmben, jövőre sci-fiben láthatjuk, miközben családjával Hollywoodtól távol, egy utah-i birtokon él.

MTI Kult

A Watergate-ügyet újraforgató Redford szerint a filmesek kerültek oknyomozó pozícióba

A dokumentumfilmek vették át a tényfeltáró újságírás szerepét - nyilatkozta Robert Redford a BBC-nek abból az alkalomból, hogy részt vesz az idén először megszervezett londoni Sundance Filmfesztiválon áprilisban. A The New York Times online kiadása arról számolt be, hogy Redford a Discovery Channel számára dokumentumfilmet forgat a Watergate-ügyről.

hvg.hu Tech

Túlélte önmagát és a híres lövöldözést Butch Cassidy?

Állítólag - egy újabb teória szerint - Butch Cassidy nem halt meg egy 1908-as bolíviai lövöldözésben, hanem még csaknem harminc évet töltött Amerikában, álnéven. Sőt, még a róla szóló életrajzi kötetet is ő írta, amely így valójában egy önéletrajz lenne.

MTI Világ

Sztárok álltak ki az iráni nőért

Több mint nyolcvan író, színész, zenész, politikus és akadémikus, köztük Robert Redford, Robert de Niro és Sting is aláírta azt a nyílt levelet, amely a házasságtörésért megkövezésre ítélt iráni nő szabadon bocsájtására szólít fel.

hvg.hu Kult

Mit kínál az idei Sundance filmfesztivál?

A külsőségeket mellőző, csak az új független filmes generáció friss produkcióira összpontosító seregszemlét ígért a csütörtökön megnyíló Sundance filmfesztivál új igazgatója.


A címlapról ajánljuk