hvg.hu Itthon

Mégsem jön Erdogan Magyarországra

Hiába hívta meg Áder János a szigetvári ostrom évfordulójára, a török elnök nem tud ott lenni a szeptember 7-i ünnepségen.

hvg.hu Itthon

Augusztus végén derül ki, Szigetvárra jön-e Erdogan

A Dunántúli Napló szerint szinte heti gyakorisággal járnak a Terrorelhárítási Központ illetékesei Szigetváron. Alig három hét múlva tartják ugyanis a szigetvári ostrom 450. jubileumi ünnepségét, államfők részvételével. Lehet, hogy a török elnök is Magyarországra jön ebből az alkalomból. Az Al-Jazeera tényként említi, hogy Erdogan Szigetváron magyar és horvát vezetőkhöz csatlakozik.

MTI / hvg.hu Itthon

Megtalálhatták Szulejmán sírját Szigetvár mellett

I. Szulejmán szultán síremlékének, vagyis türbéjének maradványait fedezhették fel magyar tudósok Szigetvár mellett – jelentették be a Török Együttműködési és Koordinációs Ügynökség Budapesti Programkoordinációs Irodájának szerdai sajtótájékoztatóján.

Stemler Miklós Itthon

Ott is egymást szívatja az ellenzék, ahol véletlenül győzött

Komoly bajba került Szigetvár, miután az ellenzéki vezetésű várost egy kormányzati vétó majdnem bedöntötte. A helyi MSZP szerencsére megtalálta a felelőst, aki furcsa mód nem más, mint Berkecz Balázs, az Együtt elnökségi tagja, egyben a város főépítésze.

hvg.hu Itthon

Egyszer csak jobbikos lett a szigetvári KDNP-elnök

Július közepén a KDNP szigetvári szervezetének elnöki posztjáról átlépett a Jobbikba a 65 éves Szentesi Jánosné. A kétgyermekes, nyugdíjas könyvelő azóta újra elnöke lett, immár a Jobbik városi szervezeténél – derül ki a Népszabadság cikkéből. Azt mondta, hogy csak fél évre vállalta az elnöki feladatokat a Jobbiknál, és ha nem tud együtt dolgozni a párttal, akkor önként távozik.

hvg.hu Itthon

Összenő: a Jobbikba igazolt a KDNP szigetvári elnöke

Tovább tart a zűrzavar a szigetvári jobboldal körében, miután a Fidesz a tavaly őszi katasztrofális választási eredmény után már feloszlatta helyi szervezetét. A KDNP-t helyben több mint két évtizedig vezető Szentesi Jánosné a kisebbik kormánypártot elhagyva a Jobbik városi szervezete élére igazolt.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk