Németh András Világ

Putyin óriásit kamuzott, egyre több titok derül ki a két orosz ügynökről

Újabb bizonyítékokat talált a Bellingcat oknyomozó hírportál arra, hogy a márciusi dél-angliai Szkripal-merénylet elkövetésével vádolt két orosz állampolgár az orosz katonai hírszerzés aktív ügynöke. Moszkvában még arra sem vigyáztak, hogy legalább ne a szolgálat, azaz a GRU számát adják meg Alekszandr Petrov és Ruszlan Bosirov útlevélkartotékján.

hvg.hu/MTI Világ

Moszkva nem kapitulál Washington előtt

Az orosz külügy közölte, hogy nem tesz engedményeket a Szkripal-ügyre vonatkozó újabb szankciókkal kapcsolatban, sőt, szimmetrikus választ készül adni az Egyesült Államoknak.

hvg.hu Világ

Zuhan a rubel az újabb Szkripal-szankciók miatt

Két éve nem volt olyan mélyen az orosz rubel árfolyama, mint csütörtökön, amikor az USA újabb szankciókat jelentett be Oroszország ellen. Washington azt követően lépett, hogy az amerikai külügyminisztérium szóvivője szerint megerősítést nyert, hogy Oroszországnak köze volt a márciusi angliai Szkripal-merénylethez.

Világ

Nagy-Britanniát felbosszantotta az újabb Novicsok-mérgezés

A brit belügyminiszter azzal vádolta Oroszországot, hogy méreglerakóhelynek használja a szigetországot. Sajid Javid az után szólalt meg, hogy újabb két embert betegített meg Angliában az egykori Szovjetunióban kifejlesztett Novicsok-idegméreg.

hvg.hu Világ

Kiengedték a kórházból Szergej Szkripalt

Kiengedték a kórházból Szergej Szkripal egykori orosz–brit kettős hírszerzőügynököt, aki március elején a délnyugat-angliai Salisbury városában idegméreg-hatóanyagtól szenvedett súlyos mérgezést, lányával, Julija Szkripallal együtt.

hvg.hu Világ

Ezért akarhatták megölni Szergej Szkripalt

A korábbi jelentésekkel ellentétben Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettősügynök nem is élt visszavonult életet: a Nagy-Britanniában élő kém rendszeresen tartott előadásokat nyugati titkosszolgálatoknak, illetve egyetemistáknak, s lehet, hogy ezért akarták őt megölni márciusban, feltételezhetően orosz ügynökök.

1 2 3

A címlapról ajánljuk