#Vámos Miklós

hvg.hu Kult

Ilyen filmből nincs még egy

Makk Károly 1971-es mesterműve, a Szerelem a valaha készült legjobb és legfontosabb magyar nagyjátékfilm a hvg.hu által felkért szakértők szerint. Hogy miért, arról megkérdeztük Enyedi Ildikót, Vámos Miklóst, Háy Jánost, Tasnádi Istvánt és Gigor Attilát.

Cz.F. Kult

„Az igazi karácsonyi ajándék az volna, ha 2020-ból egyszerűen fölébredhetnék”

Az idei karácsony mindenkinek mást hoz, mint amit eddig megszokott: sokan távol maradnak a családjuktól, évtizedes hagyományokat törnek meg annak érdekében, hogy jövőre is együtt ünnepelhessenek. Körkérdést tettünk fel hat magyar írónak, hogyan töltik az idei karácsonyt, befolyásolja-e a járványhelyzet a családi szokásaikat. Elhalasztott karácsonyok, feladat nélkül maradó gesztenyegolyó- és salátafelelősök, jövő tavasszal készülő ünnepi halászlé – és a remény, hogy egyszer ezen is túl leszünk: Grecsó Krisztián, Karafiáth Orsolya, Cserna-Szabó András, Harag Anita, Tompa Andrea és Vámos Miklós megírta, hogyan készül az ünnepre járvány idején.

hvg.hu Itthon

A nap, amikor egy kisrepülő és a kormánypropaganda is keményen landolt

Egy nap, öt hír, amiről mindenki beszél: a vádlottra támadtak az áldozat rokonai a bíróságon; a gazdaságban nem minden olyan szép, ahogy azt a miniszterek mondják; egyre több az aggály a riói olimpia miatt; kórházba került Esterházy Péter; új nagyregényt ír Vámos Miklós; az M1-M7-es közös szakaszán szállt le egy repülőgép.

Lukács Andrea Kult

Kern András: "Szeretném megmutatni a dolgokat, ahogy vannak"

A Gondolj rám! szép, vidám film lesz a halálról. De kell-e humor egy halálos betegségről szóló filmbe? Egyáltalán hány nézőre számíthat ma egy magyar mozifilm? Kern András 44 éve játszik a Vígszínházban, és most 18 év után újra filmet rendez. A Gondolj rám! forgatásán jártunk.

hvg.hu Kult

Kern Eszenyihez: "A következőben az anyám leszel"

Új magyar film forog jövő héttől Budapest utcáin. A Gondolj rám című szép, vidám filmet a halálról Kern András és Vámos Miklós közösen jegyzi, a főszereplő Kern, akinek feleségét Eszenyi Enikő alakítja. A beharangozó sajtótájékoztatón kiderült néhány kulisszatitok.

MTI Kult

Kern András 200 millióból rendez filmet

Kern András rendezésében és főszereplésével készül a Gondolj rám című film, amelyet a Magyar Nemzeti Filmalap 200 millió forinttal támogat. A forgatókönyvet a színész-rendező és Vámos Miklós írta.

HVG Kult

Vámos Miklós és a hegyes ceruza - portré a HVG-ben

„Ugyanolyan hevülettel állok neki egy harmincsoros dalszövegnek, mint egy regénynek, de a zenélés mégiscsak játék” – jelzi a HVG Portré rovatában a négy évtized után ismét a húrok közé csapott (nemrég Bornai Tiborral közös CD-t megjelentető), a napokban életműkiadása újabb kötetével előrukkoló 63 éves Vámos Miklós író, hogy számára a könnyebb műfaj sem fajsúlytalan.

Balla István Kult

Nem lennék miniszterelnök – interjú Vámos Miklóssal

Húrok címmel jelent meg az új kötete, 42 év után újra gitározni kezdett, és néhány hete rádióműsort indított. Úgy véli, abból lehet jó miniszterelnök, aki meg tud szervezni egy osztálykirándulást. Vámos Miklóst kérdeztük a szenvedélyekről, a nagy generációról és Woody Allenről.

hvg.hu Kult

Lehetetlen? Vámos Miklós visszatér

Kész regény címmel ad estet Vámos Miklós a Játékszínben. Az író egy szabad beszélgetésre hívja a közönséget, ahol olyan témákat feszeget, mint a válás, a szerelem vagy a boldogság – olvasható a Játékszín honlapján.

hvg.hu Napi merítés

Lenne értelme indítani egy történetmesélős műsort?

"Régimódi, ráérős történetmesélés?" Létezik még ilyen? Nálunk Vámos Miklós "Lehetetlen?" című műsora volt képes utoljára ilyesmivel tömegeket a képernyők elé ültetni, valamikor még a '90-es években. Vajon lennének erre vevők még most is? - tette fel a kérdést a Médiablog szerkesztője.

1 2
Erdogannal tárgyalt Orbán a NATO-csúcs előtt

Erdogannal tárgyalt Orbán a NATO-csúcs előtt

Indul a kamuméter: Orbán csak eljátssza a visszafogottat?

Indul a kamuméter: Orbán csak eljátssza a visszafogottat?

Istenes Bence: „Lassítanom kell”

Istenes Bence: „Lassítanom kell”

Az én hetem: Parti Nagy Lajos véleménye a nergáláns ötletről és Mészáros magázódásáról

Az én hetem: Parti Nagy Lajos véleménye a nergáláns ötletről és Mészáros magázódásáról

Jobb sorsot akarunk, mint az őseink? Javíthatunk az életregényünkön

Jobb sorsot akarunk, mint az őseink? Javíthatunk az életregényünkön

Mától lehet pályázni elektromos autókra

Mától lehet pályázni elektromos autókra

„Az emberek gyönyörű esőerdőt akarnak inkább látni, nem azt, hogy vágják ki éppen”

„Az emberek gyönyörű esőerdőt akarnak inkább látni, nem azt, hogy vágják ki éppen”

Ez történt az Eb negyedik napján

Ez történt az Eb negyedik napján

A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával