szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vámos Miklós is nehezen talált szavakat Demeter Szilárd eszmefuttatására, miszerint Európa Soros György gázkamrája, a holokauszttúlélő Soros pedig "a liberális Führer".

Kiakadt Vámos Miklós Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója Origón megjelent publicisztikáján, amiben gyakorlatilag Hitlerhez hasonlította Soros Györgyöt, Európát pedig (a holokauszttúlélő) Soros gázkamrájának nevezte.

Vámos a Facebookon reagált, mondván próbálta eddig némi megértéssel személni Demeter ámokfutását - például "amikor úgy döntött, álmából felébresztve is jobb novellát ír, mint az őt kritizáló szerzők" -, de a legutóbbi megnyilvánulása szerinte már a büntető törvénykönyv kategóriájába tartozik.

Vámos idézte Demeter mondatát, miszerint „Európa Soros György gázkamrája: a multikulturális társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos. Soros György a liberális Führer. A liberárja hadserege pedig szolgaibb módon isteníti, mint anno Hitlert a sajátjai.”

Válaszul Vámos Miklós azt üzeni a PIM főigazgatójának:

ha elment az esze, hagyja ott felelős állását, takarodjon melegebb égtájakra, próbálja megtalálni, addig is fogja be. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG360 hvg360

"Csak tehetségtelenek és hasznos idióták csinálják ezt a színpadról" – Demeter Szilárd a HVG Teraszon

A nemzeti kultúra "svájci bicskája", Demeter Szilárd, ezúttal a könnyűzenéért felelős miniszteri biztosi szerepkörében beszélgetett M. Kiss Csabával. Az állam ad most 5 később minden bizonnyal legalább 25 milliárd forintot a popzene megújítására, de tulajdonképpen mikortól és mire is fogják ezt felhasználni? A legfőbb kérdés azonban: zsebre teszi-e a kultúra ezen területét is a Fidesz?

Meglehet Merkel utódja

Meglehet Merkel utódja

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával került kórházba egy dunaharaszti család

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával került kórházba egy dunaharaszti család

Újabb alkotmányjogi panaszt nyújtott be a lúgos orvos

Újabb alkotmányjogi panaszt nyújtott be a lúgos orvos