MTI Vállalkozás

Viszik az autósok a matricákat, mint a cukrot

Az elővételi lehetőséget is kihasználva, lényegesen több autópálya-matricát vásároltak az autósok február 9-ig, mint tavaly ugyanebben az időszakban – tájékoztatta a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. a Magyar Hírlapot.

hvg.hu Közlekedés

Van-e értelme az egynapos autópálya-matricának?

A jövő hét elején lejárnak a tavaly vásárolt éves autópálya és megyei úthasználati jogosultságok. Valahogy felmerült az is a napokban, talán ennek apropóján, miért nincsen eseti – egy útra, egy napra – szóló jogosultság?

MTI Gazdaság

Útdíjrendszer: Megint a budapestiek jártak a legjobban

A fizetős utak hossza miatt Veszprém megyében a megyei matrica kevesebbet ér: tizenegyszer annyit kell fizetni egy kilométer gyorsforgalmi út használatáért, mint Pest megyében. Veszprém megyében 256 forint egy kilométer, de például Baranyában csak 85 forint.

MTI Gazdaság

Fizetős M0-s: 210 ezer új matricát sikerült eddig eladni

Tavaly az év első hónapjában 165 ezer éves országos matricát értékesítettek. Ezt idén már az év első 4 napjában meghaladták – mondta egy illetékes a Duna Tv-ben. Jó tudni: a most megvásárolt matricák egységesen 2016. január 31-ig érvényesek.

MTI Gazdaság

Akadozó útdíjrendszer – türelmi időre hivatkozik az NFM

A fejlesztési minisztérium helyettes államtitkára szerint a türelmi idő nemcsak a rendszer használóinak, hanem a rendszer kialakítóinak is rendelkezésére áll. A hazai útdíjrendszer átalakításánál is előfordulhatnak ideiglenes problémák, a türelmi idő ezek kezelését szolgálja – mondta Becsey Zsolt.

hvg.hu Gazdaság

Bukdácsolva indul az új útdíjrendszer

SMS-ben nem lehet egyelőre megkapni a várva várt megyei matricákat, és bizonyos benzinkutaknál is hiába állunk sorba értük. Akik interneten próbálták beszerezni a matricát, azok közül is csak kevesen jártak sikerrel: nem bírja a rendszer az ostromot.

hvg.hu Itthon

Összefogna az LMP a Jobbikkal és az MSZP-vel a matricák miatt

Az útdíjról szóló rendelet a rendkívül kevés felkészülési idő miatt sérti a jogbiztonságot, ezért az LMP az Alkotmánybírósághoz fordul. A párt megkeresi az üggyel kapcsolatban a parlament két másik ellenzéki frakcióját is.

hvg.hu Autó

Valószínűleg matrica kell a Ferihegyre való kijutáshoz is

Valószínűleg fizetőssé válik januártól a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es termináljához vezető útszakasz is -- bogarászta ki a frissen megjelent matricatérképekből a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE).

hvg.hu Autó

Hol válnak fizetőssé az autópályák? Íme a részletes térképek

Közzétette a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) azokat a részletes térképeket, amelyek a január 1-jétől fizetőssé váló útszakaszokat, illetve a megyei matricával is használható szakaszokat mutatják be. A társaság a megyékről külön térképeket készített. Az M1-es, M3-as, M7-es kivezető szakaszain tájékoztató táblákat is kihelyeznek a változásokról.

MTI Közlekedés

NÚSZ lesz az ÁAK-ból

Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. néven működik november 1-től az Állami Autópályakezelő Zrt. A társaság hétfői közleménye szerint az ÁAK a Fővárosi Törvényszék Cégbíróság november 7-i bejegyzése alapján visszamenőleges hatállyal november 1-jétől folytatja tevékenységét az új névvel, és továbbra is országszerte 20 ügyfélszolgálati irodában várja ügyfeleit.

MTI Autó

Korlátozzák az autópálya-matricák eladását

Korlátozott lesz az autópálya-matricák értékesítése a novemberi vasárnapokon hajnali 1 és 4 óra között az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. informatikai rendszerének fejlesztése miatt.

hvg.hu Gazdaság

Origo: Matolcsy miatt lehetnek fizetősek a főutak is

Nemcsak a négynapos autópálya-matrica szűnik meg, de az Origo úgy tudja, hogy egy új, az útpénztárba befolyó tétellel emeli a kormány az üzemanyagárakat is, sőt, a főutakra is kiterjesztenék a díjfizetési rendszert. A plusz források nélkül "katasztrófahelyzet" alakulna ki a magyar útviszonyokban, a költségvetésből ugyanis kihagyták az útpénztárat felügyelő Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központot.

hvg.hu Itthon

Elektronikus útdíj: versenyfutás az idővel

Elődeinek jó pár éves halogatása után a Fidesz-kormány azt ígéri, alig két év alatt végez a használatarányos elektronikus útdíj bevezetésének szakmai és technológiai előkészítésével. A költségvetési bevételek növelésével kapcsolatos nyomás felgyorsíthatja a munkát, de egyes elemzők szerint így is csak feszített tempó mellett lehet tartani az indulás 2013-as tervezett időpontját.

Autó

Mennyibe kerül idén az autópálya-matrica?

A 2010-ben vásárolt éves e-matricák érvényességi ideje január 31-én, hétfőn éjfélkor lejár, azaz kedden 0:00 órától nem érvényes. Az idei esztendőre szóló úthasználati jogosultságot a díjrendelet tavaly év végén életbe léptetett módosításának megfelelően magasabb árakon lehet beszerezni.

1 2

A címlapról ajánljuk