#csomagolás

Egyszerű, ütős csomagolási módszerek karácsonyra

Egyesek pazarlásnak tartják az ajándékok becsomagolását, mások ügyetlenségre hivatkoznak, és letudják a procedúrát a zacskós megoldással. Pedig az egyik legnagyobb élmény látni egy karácsonyi pakkon, hogy azt valaki a saját kezével készítette el nekünk. Akkor is, ha szakadt és gyűrött, akkor is, ha kevés volt a cellux, és akkor is, ha a papír nem éri körbe az ajándékot.

hvg.hu

A pizza legyen zöld: világra szóló magyar ötlet

Az online ételrendelés és a hegyekben álló csomagolóanyagok, papírhulladékok együtt járnak.A kolbászzsírtól maszatos pizzásdobozok fölött számítógépnél görnyedők képe közhelyesnek számít ma már. Egy magyar újítás zölddé teszi a pizzázást, miközben azt is megmutatja, milyen a jövő étterme és ételrendelése.

Molnár Kata Orsolya

Magyar jelölt a dizájn Oscarra

Kelet és Közép Európából elsőként a magyar KSW LATTE Kft. grafikailag formabontó tejes doboz csomagolását is jelölték a FOOD kategóriában, PENTAWARDS díjra. Idén 46 országból 1200 pályamű érkezett.

hvg.hu



Bio csomagolást fejlesztettek ki magyarok

Komposztálható bio csomagoló alapanyagot fejlesztett politejsavból (PLA) az Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszter keretében létrejött Biopackpro Csomagolástechnikai Projekt Kft. az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) keretében.

MTI





50 elképesztően jó italcsomagolás

Csomagolása által válhat kedvenccé az áru, de a rossz csomagolás a jó árut is tönkreteheti - írja a Facelift reklámblog, 50 olyan italcsomagolást mutatva be, amelyek nemcsak a vásárlót vonzzák, hanem versenytársaik közül is kiemelkednek.

hvg.hu



Nem kell minden E-től félni

Figyelni kell az élelmiszerek csomagolásán föltüntetett táplálék-kiegészítőkre, de ezek használatának teljes megszüntetése veszélyes volna: ide tartoznak ugyanis az ételekhez hozzáadott, létfontosságú vitaminok is. A táplálékkiegészítőkről az Európai Unió szakfolyóirata, a Food Today közölt figyelemreméltó cikket.

hvg.hu

Sótartalmú csomagolásban tovább friss marad a gyümölcs

Német kutatóknak sikerült kifejleszteniük egy olyan fóliát, amelybe csomagolva a gyümölcs megtartja nedvességtartalmát, mégsem penészesedik könnyen. Az eddigi csomagolóanyagokkal az volt a gond, hogy belső felületükön lecsapódott a gyümölcsből kipárolgó víz, és ez penészesedéshez vezetett.

MTI